Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VENSTRE HØYRE DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 INNLEDNING Når ballen nærmer seg vår 16-meter må vi prøve å dekke opp de enkelte spillerne så godt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VENSTRE HØYRE DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 INNLEDNING Når ballen nærmer seg vår 16-meter må vi prøve å dekke opp de enkelte spillerne så godt."— Utskrift av presentasjonen:

1 VENSTRE HØYRE DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 INNLEDNING Når ballen nærmer seg vår 16-meter må vi prøve å dekke opp de enkelte spillerne så godt som mulig. Særlig spillere i god scoringsposisjon må dekkes. Her må hele forsvaret hjelpe til og ofte må noen av midtbanespillerne også tilbake å hjelpe Når ballen er lenger ute på banen så dekker hver spiller sitt område og motstandere som kommer løpende inn i det. Men når vi nærmer oss vårt mål må vi forsøke å hele tiden passe på at ingen motspillere står ledig. Av og til betyr dette at vi må forlate vårt område for å hjelpe der det er nødvendig. Vi ser på et eksempel. Her ser vi at forsvarspillerne dekker hver sin del av banen (hver sitt rom). Og selv om motstanderne bytter plass på høyresiden av banen så trenger ikke våres to spillere å bytte plass. På venstresiden passer backen på å ligge i rommet mellom deres angriper og vårt mål. Hun går ikke for langt ut på siden for da vil hun ikke rekke å hjelpe til mer mot midten hvis det blir nødvendig.

2 DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 VENSTRE HØYRE Venstre sideback forsøker å stoppe motstanderen som har ballen og å senke farten på denne ved å komme tettere opp i spilleren og sette inn en takling hvis mulig. NB! husk å løpe etter hvis motstanderen kommer forbi. Her ser vi hva som skjer hvis begge midtstopperne går i sikring og høyrebacken dekker opp spilleren som er på høyresiden. Da blir det mye ledig plass rett foran vårt mål og det blir enkelt for motstanderne å score.

3 DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 VENSTRE HØYRE NYTT FORSØK Vi gjør et nytt forsøk på samme situasjon. Nå er forsvarspillerne mer opptatt av å dekke opp motspillerne enn å se på ballen og hva som skjer rundt den. Nå er det kun en av midtstopperne som går i sikring. Spiller nummer 8 ligger nå i en god sikringsposisjon. Nummer 8 vil kunne gå på motspilleren hvis hun dribler seg forbi vår venstreback og samtidig stenger nummer 8 for innlegg foran vårt mål. Den andre midtstopperen følger motstanderen som kommer løpende inn i vår 16-meter. Passer på å ligge mellom spilleren og vårt mål. Høyrebacken har to spillere å passe på. Da må vi dekke den som er i farligst scoringsposisjon. Det er den som er rett foran vårt mål og som det er ganske enkelt å sentre til. Denne spilleren må noen fra midtbanen komme ned å dekke. En annen løsning er at en fra midtbanen dekker opp spilleren midt foran vårt mål og høyrebacken dekker denne.

4 DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 VENSTRE HØYRE Nå gikk det mye bedre! Forsvareren var først på ballen og fikk den unna det farlige området foran vårt mål. Husk at alle våres spillerne nå må trekke raskt utover på banen, slik at motstanderne ikke enkelt kan komme tilbake med ballen foran vårt mål. Så lenge ballen er på vei bort fra vårt mål skal de fire forsvarspillerne trekke ut på banen samtidig på en tilnærmet linje.

5 DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 VENSTRE HØYRE HUSK: SNAKK SAMMEN Skal vi greie å passe på alle motstanderene er det viktig at alle i forsvaret snakker sammen og forteller hverandre hvor motstanderene er og hva du har tenkt å gjøre. Hvis ballen er på venstre side er det høyrebacken (og den høyre midtstopperen) som har best oversikt over motstanderne. De må da gi beskjeder om ledige spillere som må dekkes (det er lov å rope). Midtbanespillere kan også ha god oversikt.

6 DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 VENSTRE HØYRE HUSK: LIGG MELLOM MOTSTANDER OG VÅRT MÅL Vi må hele tiden forsøke å komme mellom motstanderne og vårt mål. Vi trenger ikke tenke så mye på offside så nært vårt eget mål. Plasser deg slik at du både kan følge med motstanderen og ballen. Ofte vil det være lurt å ligge litt til siden av angriperen. Da skal man ligge mot den siden som ballen er. Tenk på at du skal stenge den korteste veien mot vårt mål og få presset motspilleren bort fra målet.

7 LYKKE TIL!!! VENSTRE HØYRE Avslutt DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER


Laste ned ppt "VENSTRE HØYRE DEKKE OPP INNENFOR EGEN 16- METER Neste 8 INNLEDNING Når ballen nærmer seg vår 16-meter må vi prøve å dekke opp de enkelte spillerne så godt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google