Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg."— Utskrift av presentasjonen:

1 Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.

2 11 Maks. 7 Minimum. Antall Spillere

3 10 minutter. 45 minutter. Ventetid

4 Hva gjør vi •Hvis et lag har 7 spillere, og en blir skadet? •Hvis et lag har 7 spillere, og en blir utvist?

5 •Hvis et lag har 7 spillere, og en forlater spillebanen? •Hvis et lag under en straffesparkkonkurranse får færre enn 7 spillere på spillebanen? Hva gjør vi

6 HUSK! Dommeren kan ikke dele ut poeng. Derfor – Si aldri til et lag at: Dere har vunnet på Walk Over. Si at det er kretsen som avgjør om dere får poengene. (Det kan være grunner som dukker opp som gjør at kampen for eksempel blir spilt på nytt).

7 Hva gjør vi hvis et lag plutselig har 12 spillere på banen? Stopper spillet (hvis ikke motstanderen har en kjempefordel). Gir den ulovlig intrådte spiller advarsel (gult kort) og ber vedk. forlate spillebanen slik at et ordentlig innbytte kan finne sted.

8 Feil inntreden Spiller som kommer for sent til kampen Spiller som kommer inn igjen, etter behandling for skade, eller etter å ha rettet på utstyr Innbytter som kommer ulovlig inn Advarsel + indirekte frispark der ballen var.

9 Målvakt og utespiller bytter plass uten tillatelse fra Dommeren. Hva gjør D.? Spillet fortsetter, og ved første stans i spillet skal begge advares (gult kort).

10 Straffe den strengeste forseelsen. Med dette menes: Dersom en spiller gjør 2 forseelser samtidig, for eksempel tar et frispark og tar ballen med hendene før noen annen spiller har berørt ballen. Her skal det egentlig være et indirekte frispark for "2 spark på ballen ved frispark" og et direkte frispark for Hands. Vi straffer da med strengeste, dvs. et direkte frispark for Hands.

11 Hva gjør D. hvis en spiller (innbytter) som har kommet ulovlig inn på spillebanen foretar for eksempel en stygg takling (som i seg selv er en klar advarsel) før dommeren rekker å stoppe kampen? Spilleren (innbytteren) skal ha 2 advarsler (gule kort), dvs. vedkommende skal vises ut (rødt kort).

12 Offside! Angrepsspiller forlater spillebanen for å unngå å komme i offside. Er dette lov? Forsvarsspiller forlater spillebanen for å sette en motspiller i offside. Er dette lov? Ja, men spilleren har ikke lov å komme inn igjen på banen før situasjonen er avklaret. Nei. For det første skal forsvarsspilleren regnes som om han er på spillebanen, i tillegg skal han advares for å forlate spillebanen ulovlig.

13 Straffespark! Ved utførelsen av et straffespark skal alle spillere (som er i stand til det) være på spillebanen.

14 Spillende trener En person som står oppført på dommerkortet både som spiller og som trener på et lag, blir bortvist fra spillebanen som trener. Kan han senere i kampen komme inn som innbytter (spiller)? Nei!!! Bortvisning som trener er det samme som rødt kort som spiller. Vedkommende kan derfor ikke senere i kampen komme inn som innbytter.

15 NYTT! Protester og apeller er nå overf. til Kampreglementet. (De 2 siste kapitlene i det nye Kampregl.) Det som tidl. het Sanksjons- og protestreglementet heter nå Sanksjonsreglementet. Behandlingen av Gule og Røde kort er flyttet til et nytt reglement som heter Reglement for Advarsler og Utvisninger. I tilknytning til dette er det laget et nytt organ, Disiplinærutvalget, som skal behandle saker vedr. advarsler, utvisninger, bortvisninger etc.

16 En spiller skal nå sone 1 kamps karantene etter 3 gule kort, og deretter etter hvert 2. gule kort. Vær nøye med utfyllingen av Dommerkortet (Kamprapporten) når det gjelder Gule og Røde kort. Hvis en spiller får 2 gule kort i en kamp (og dermed Rødt kort) vil de gule kortene i denne kampen ikke telle med tanke på karantene for Gule kort. (Vedk. får imidlertid karantene for det Røde kortet.) Dersom en spiller får advarsel i en kamp, og senere i samme kamp får direkte Rødt kort, vil både det Gule og det Røde kortet telle med tanke på karantene. Pass derfor på å krysse av korrekt.

17 Hva blir straffen? 1 kamps karantene: • 2 advarsler. • Hindre scoringssjanse. • Munnbruk mot dommer • Grov munnbruk mot med-/motspiller, publikum eller andre. • Forsøk på å sparke eller slå i kamp om ballen. • Felle en motspiller bakfra.

18 2 kampers karantene: • Sparke eller slå i kamp om ballen. • Forsøk på spark eller slag ved stopp i spillet, eller spillet er annet sted på banen. • Grov munnbruk mot dommer (skjellsord, sjikane, vise fingeren eller lignende). • Voldsom opptreden mot med- eller motspiller.

19 3 kampers karantene: •Spark eller slag hvis spillet er avbrutt, eller foregår annet sted på banen. 4 kampers karantene eller mer: •Ved spesielt grove forseelser mot dommer, med- /motspiller eller andre.

20 Sær-regler for klassene Småjenter/-gutter •Advarsel i disse klassene er nå som advarsel i de andre klassene, dvs. spilleren behøver ikke forlagte banen. •Oppvipp er borte.


Laste ned ppt "Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google