Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

- der tre verdensreligioner møtes; Jødedommen ( eldst) Kristendommen og Islam ( yngst )

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "- der tre verdensreligioner møtes; Jødedommen ( eldst) Kristendommen og Islam ( yngst )"— Utskrift av presentasjonen:

1 - der tre verdensreligioner møtes; Jødedommen ( eldst) Kristendommen og Islam ( yngst )

2

3 OPPRETTELSEN AV STATEN ISRAEL 14.MAI 1948 HAR FØRT TIL EN REKKE KRIGER OG VOLDELIGE KONFLIKTER MELLOM ISRAEL OG NABOLANDENE – OG DISSE PÅGÅR FORTSATT KONFLIKTEN I MIDTØSTEN ER VÅR TIDS MEST LANGVARIGE, VOLDELIGE OG VANSKELIGE KONFLIKT. DET FINNES INGEN ENKEL LØSNING SOM ALLE KAN GODTA?

4 DREPTE I PERIODEN 2000 - 2002

5 DE ALLIERTE VILLE ETTER KRIGEN AT JØDENE SKULLE FÅ SIN NASJONALE DRØM OPPFYLT; EN EGEN STAT. STORMAKTENE VILLE BØTE PÅ GRUSOMHETENE SOM HITLER HADDE BEGÅTT MOT JØDENE. STORMAKTENE VILLE OPPRETTE STATEN ISRAEL I JØDENES OPPRINNELIGE BIBELSKE OMRÅDE; I PALESTINA PROBLEM : I OMRÅDET BOR DET PALESTINERE, ARABERE MED EN ANNEN KULTUR OG RELIGION. DISSE BLIR NÅ OVER NATTA FREMMEDE I ET LAND SOM IKKE LENGER TILHØRER DEM.

6

7

8 JØDENE SIER - Dette er vårt land, Gud ga oss landet, vi innvandret fra Egypt under ledelse av Moses - Vi må forsvare oss mot vold fra naboene i må beskytte oss mot selvmordsbombere i er et moderne demokrati i et område med diktaturer i har gjort det fattige området Palestina om til et rikt og frodig landbruksland - Nazistene utryddet oss nesten i 2de verdenskrig, hatet mot oss er basert på rasisme og antisemittisme PALESTINERNE SIER - Jødene har tatt fra oss landet vi hadde i hundrevis av år ødene er rasister og ser på alle muslimer som terrorister - Det var enkelt for jødene å bygge opp et rikt land når de fikk så mye penger fra USA og Vesten - Vi blir holdt som fanger i isolerte områder og i leire - Den gjør oss fattige og hjelpeløse ved en knusende militærmakt

9 YASSIR ARAFAT – palestinernes president, leder PLO. Presses av USA og Israel. PLO = PALESTINIAN LIBERATION ORGANISATION SHARON – konservativ statsminister i Israel. Bygger mur Hassan – president Syria, presses av USA. ”Krig” med Israel. USAs president BUSH – har lansert ROADMAP TO PEACE, to selvstendinge nabostater Palestina og Israel. Men presses av sterke jødiske pengekrefter i USA. Og det er valgår. Kong Abdullah av Jordan, megler mellom palestinerne og Israel. Inngått avtale med Israel. MUBARAK – president i Egypt. Avtale med Israel, men vil ha løsning for palestinerne TERJE RØD LARSEN – FN’s mann i konflikten

10 VEIKART TIL FRED?


Laste ned ppt "- der tre verdensreligioner møtes; Jødedommen ( eldst) Kristendommen og Islam ( yngst )"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google