Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;"— Utskrift av presentasjonen:

1 KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;
Jødedommen ( eldst) Kristendommen og Islam ( yngst )

2

3 OPPRETTELSEN AV STATEN ISRAEL 14
OPPRETTELSEN AV STATEN ISRAEL 14.MAI 1948 HAR FØRT TIL EN REKKE KRIGER OG VOLDELIGE KONFLIKTER MELLOM ISRAEL OG NABOLANDENE – OG DISSE PÅGÅR FORTSATT KONFLIKTEN I MIDTØSTEN ER VÅR TIDS MEST LANGVARIGE, VOLDELIGE OG VANSKELIGE KONFLIKT. DET FINNES INGEN ENKEL LØSNING SOM ALLE KAN GODTA?

4 DREPTE I PERIODEN

5 DE ALLIERTE VILLE ETTER KRIGEN AT JØDENE SKULLE FÅ SIN NASJONALE DRØM OPPFYLT; EN EGEN STAT.
STORMAKTENE VILLE BØTE PÅ GRUSOMHETENE SOM HITLER HADDE BEGÅTT MOT JØDENE. STORMAKTENE VILLE OPPRETTE STATEN ISRAEL I JØDENES OPPRINNELIGE BIBELSKE OMRÅDE; I PALESTINA PROBLEM: I OMRÅDET BOR DET PALESTINERE, ARABERE MED EN ANNEN KULTUR OG RELIGION. DISSE BLIR NÅ OVER NATTA FREMMEDE I ET LAND SOM IKKE LENGER TILHØRER DEM.

6 Arabiske naboland mot Israel
RESULTAT: KRIG Innvandring av jøder Palestinere på flukt Arabiske naboland mot Israel

7

8 JØDENE SIER Dette er vårt land, Gud ga oss landet, vi innvandret fra Egypt under ledelse av Moses Vi må forsvare oss mot vold fra naboene Vi må beskytte oss mot selvmordsbombere Vi er et moderne demokrati i et område med diktaturer Vi har gjort det fattige området Palestina om til et rikt og frodig landbruksland Nazistene utryddet oss nesten i 2de verdenskrig, hatet mot oss er basert på rasisme og antisemittisme PALESTINERNE SIER Jødene har tatt fra oss landet vi hadde i hundrevis av år Jødene er rasister og ser på alle muslimer som terrorister Det var enkelt for jødene å bygge opp et rikt land når de fikk så mye penger fra USA og Vesten Vi blir holdt som fanger i isolerte områder og i leire Den gjør oss fattige og hjelpeløse ved en knusende militærmakt

9 AKTØRER: Kong Abdullah av Jordan, megler mellom palestinerne og Israel. Inngått avtale med Israel. YASSIR ARAFAT – palestinernes president, leder PLO. Presses av USA og Israel . PLO = PALESTINIAN LIBERATION ORGANISATION MUBARAK – president i Egypt. Avtale med Israel, men vil ha løsning for palestinerne SHARON – konservativ statsminister i Israel. Bygger mur TERJE RØD LARSEN – FN’s mann i konflikten Hassan – president Syria, presses av USA. ”Krig” med Israel. USAs president BUSH – har lansert ROADMAP TO PEACE, to selvstendinge nabostater Palestina og Israel. Men presses av sterke jødiske pengekrefter i USA. Og det er valgår.

10 ? VEIKART TIL FRED?


Laste ned ppt "KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google