Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011"— Utskrift av presentasjonen:

1 «SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
«De kom om natten med stokker og sverd, slo oss og satte fyr på huset mitt. De ropte: ’Kristne hører ikke til i India! Kristne må vekk!’» Albert fra Orissa, India. «SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011

2 INDIA 1,2 milliarder mennesker Verdens største demokrati
Verdens tiende største økonomi Mer enn 2000 ulike etniske grupper Mer enn 216 ulike språk Alle store verdensreligioner har tilhengere i India

3 INDIA 81 % av befolkningen hinduer, 13 % muslimer, 2,3 % kristne
I India er cirka 81 % av befolkningen hinduer, 13 % muslimer, 2,3 % kristne og 1 % buddhister

4 HVA GJØR MAN MED SÅ STORE FORSKJELLER?
De aller fleste hinduer i India er fredelige mennesker som ikke synes det gjør noe at noen tror på noe annet enn dem.

5 HVA GJØR MAN MED SÅ STORE FORSKJELLER?
Men noen er redd for at forskjellene i India skal bli for store. At det er for mange religioner til at landet klarer å holde seg samlet. De vil at alle skal følge hinduismen.

6 HINDUTVA HINDUTVA er en bevegelse som ønsker å gjøre India mer hinduistisk, og som mener at landet er avhengig av en felles RELIGION for å holde 1,2 milliarder mennesker sammen. Mange ulike grupper er med i HINDUTVA-bevegelsen, alt fra politiske partier til ungdomsgrupper. Noen av disse bruker vold mot muslimer og kristne for å true dem til å slutte å fortelle andre om hva de tror på.

7 STEPHEN Her ser du Stephen. Han bor i landsbyen Gilmapur i Andhra Pradesh. Stephen var imot at det flyttet kristne folk til landsbyen hans. Han likte ikke den kristne guden og var redd for at kristen tro var kommet til India for å undertrykke landet hans.

8 STEPHEN Stephen var god til å slåss. Han ble leder for en ungdomsgruppe. Han trente dem hver dag.

9 STEPHEN Stephen fikk med seg gjengen sin og dro til kirken i landsbyen. De angrep pastoren og kastet alle biblene. Så tente de på kirken.

10 STEPHEN Politiet i landsbyen var redde for Stephen og gjengen hans. Derfor ble de ikke arrestert, men fortsatte å gå løs på prester og rive ned kirker.

11 STEPHEN En dag oppdaget Stephen at moren hans leste i Bibelen. Han ble så sint at han kastet Bibelen på bakken og tråkket på den.

12 STEPHEN Stephen var sint på alt og alle. Men aller mest på de kristne som ikke sluttet å være kristne, selv om han slo dem eller tente på kirkene deres.

13 STEPHEN I 2007 fikk Stephen store problemer. Han jobbet i en bank, men hadde lånt ut altfor mange penger. Han bestemte seg for å ta med seg familien sin og flytte til foreldrene sine i en annen by.

14 STEPHEN Plutselig var Stephen redd for alle. Tenk hvis pengeinnkreverne fra banken kom og slo ham ned? I et halvt år turte han ikke gå ut. Men etter hvert begynte han å kjede seg. Han fant en bok som moren hadde gjemt under sengen. Og han begynte å lese.

15 STEPHEN I morens bibel leser Stephen om Saulus, som forfulgte de aller første kristne, angrep dem og fikk de satt i fengsel. Han gjorde det fordi han trodde det var det riktige å gjøre. Men så snakker Jesus rett til Saulus, og Saulus skjønner at han har tatt fullstendig feil. Mens Stephen leser dette, kjenner han seg plutselig igjen.

16 STEPHEN Akkurat som Saulus for snart 2000 år siden, må Stephen nå gå tilbake til de samme pastorene som han før hadde angrepet. Han ber om unnskyldning og sier at han vil bli kristen.

17 STEPHEN Familien til Stephen ser at han er blitt helt forandret. Han er ikke alltid sint lenger. Han slåss ikke hele tiden. De bestemmer seg også for å bli kristne. Etter to år med opplæring, starter Stephen og kona en kirke i huset sitt i 2010.

18 STEPHEN Stephen og familien flytter tilbake til landsbyen sin. Stephen betaler det han skylder i banken. Etter to år med opplæring, starter Stephen og kona en kirke i huset sitt i 2010. En dag kommer Stephens gamle venner stormende inn. Stephen vet akkurat hva de kommer til å gjøre, for det er han som har trent dem opp. De slår ham og knuser alt inventaret i huset hans.

19 STEPHEN Stephen skjønner at han ikke kan klare å stå imot de ekstreme ungdomsgruppene alene. Han kontakter All India Christian Council og spør om hjelp. Sammen med dem drar han til politistasjonen. Stephen anmelder dem som angrep ham. Han ønsker ikke å hevne seg, men han vil ikke at de skal angripe flere kirker.

20 STEPHEN Denne gangen tør han å anmelde , fordi han står sammen med mange andre prester. Politiet blir nødt til å høre på dem når de ikke gir seg. Stephen vil kjempe for retten til å få tro på det han vil. Både for seg selv og familien, og for alle kristne i India.

21 ALL INDIA CHRISTIAN COUNCIL
ALL INDIA CHRISTIAN COUNCIL (AICC) jobber for å: Dokumentere overgrepene – de intervjuer dem som er blitt utsatt for vold og trakassering, gir øyeblikkelig hjelp til sykehusbehandling Hjelper ofrene å anmelde til politiet - mange vet ikke hvordan de skal gjøre dette selv Gir støtte til advokater og fri rettshjelp – mange kan ikke betale det som det koster å gå til rettssak

22 ALL INDIA CHRISTIAN COUNCIL
ALL INDIA CHRISTIAN COUNCIL (AICC) Underviser i menneskerettigheter – få vet om hvilke rettigheter de faktisk har Lobby-arbeid for å holde politikere ansvarlige når de ikke beskytter kristne og muslimer mot fanatiske hinduer Bygger nettverk av prester og pastorer – slik at de kan støtte hverandre og jobbe i fellesskap for større trosfrihet i India

23 «SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
Vær med og støtt arbeidet til All India Christian Council! Timothy trenger at noen tar ham til sykehuset Kumari trenger hjelp fordi mannen ble fengslet etter falske anklager Anita vil lære mer om menneskerettigheter De ber om vår forbønn og vår støtte. Bli med!

24 «SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011


Laste ned ppt "«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google