Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG"— Utskrift av presentasjonen:

1 Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
Lånke lørdag 14.november 2009 Stående skytestilling

2 STÅENDE SKYTESTILLING (1)
Stabiliteten i stående skytestilling styres i stor grad av at man klarer å stabilisere hofta. Hofta skal være parallell med skyteretningen. Hvordan beina plasseres er mindre viktig, men de må plasseres slik at det ikke oppstår spenninger. Strake bein i omtrent skulderbredde er et godt utgangspunkt. Normal vektfordeling er omtrent 50% på hvert bein, kanskje rundt 60% på fremre, men dette vil variere litt avhengig av hvor mye hofta skyves framover for å få anlegg for albuen. I stående skytestilling, i motsetning til ligg og kne, skal kolben ikke legges an i skuldra, men i overgangen/gropa mellom skulderen og overarmen. Dette gjør at våpenet kan legges tett inntil øvre del av brystkassa. Dermed holdes skuldrene relativt parallelle med skyteretningen, altså minimal vridning i overkroppen. Kroppen bøyes kun litt bak for at våpenet skal sammenfalle med kroppens tyngdepunkt.

3 STÅENDE SKYTESTILLING (2)
Måten våpenet holdes oppe med venstre hånd er ikke så viktig. Det viktigste er at man får holdt våpenet høyt nok. Individuelle forskjeller på lengde av underarm, hals etc gjør at noen må legge våpenet på flat hånd, mens andre f.eks må holde våpenet på knyttneven eller i gropa mellom peke- og langfingeren. Det som er viktig er at man får riktig vinkel på underarmen. Albuen må legges an såpass langt ut mot magen at underarmen får en liten vinkel innover. Det er her du finner balansepunktet - våpenet skal kunne hvile i hånda uten at man skal behøve å bruke muskler i armen. Bruk av reim tilpasses denne stillingen.

4 SKYTETEKNIKK - STÅENDE
I stående skytestilling er det litt individuelt hvordan pustingen virker inn på siktebildet. Det avhenger av plassering og kontakt av venstre albue på hofta/ribben. Noen bruker samme innføring på stå som på ligg&kne. Det mest vanlige er nok å føre inn fra toppen på stående. Da står man og slapper av, sjekker innretting, balanse etc mens man peker litt over blinken. Så tar man også her et siste åndedrag og slipper pusten ut, men her er poenget at man på en måte “siger” sammen i hele stillingen på siste utpust, slik at man kommer ned i blinken og stopper i midten (dette må selvfølgelig kontrolleres på forhånd, at stopp-punktet er midt i). En ganske vanlig måte å gjøre det på er å komme ned i blinken - holde rolig - pendle en tur ut - komme tilbake til midten og trekke av. Dette er en lite trygg måte å gjøre det på, man har kommet ut av den “vertikale” tenkingen og innført en unødvendig svai/sving. Dermed blir det mer tilfeldig hvor man treffer. Måten å gjøre det på er altså å ta inn mye av avtrekksvekten mens man er på vei ned i blinken, slik at man greier å få tatt et rent avtrekk kort tid etter at siktebildet har stabilisert seg i midten. Det blir viktig å kunne kjenne igjen bevegelsen og følelsen og automatisere avtrekket (avtrekket blir bare en naturlig del av handlingen, som følge av at alle forberedelsene stemmer). FØR AVTREKK SISTE SEKUND FØR AVTREKK ETTER AVTREKK 10m int.luftskive


Laste ned ppt "Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google