Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Boligprosjektet-case for 10`ende klasse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Boligprosjektet-case for 10`ende klasse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Boligprosjektet-case for 10`ende klasse
Av May Ruth Bøe & Nina Steen-Hansen

2 Boligprosjektet: Dere driver et firma som er totalentreprenør i byggebransjen. Dere har fått en tomt av kommunen som skal bebygges med billige boliger for nyetablerte. Boligene skal være funksjonelle, og kommunens krav til avstand mellom boliger og grøntarealer må oppfylles.

3 Oppgaven: Dere skal arbeide i fastsatte grupper på 4.
Prosjektet vil gå over 2 hele uker Prosjektet skal presenteres for klassen, og det skal føres logg hele veien. Dere får undervisning i temaene: Geometri, lån og renter. Vi har invitert en representant både fra banken og fra byggebransjen som vil svare på spørsmål. Alle hjelpemidler er tillatt.

4 Geometri: Bruk flest mulig av følgende geometriske begreper i oppgaven. Prisme, pyramide, sylinder, kjegle, kule, mangekanter, vinkler, formlikhet og kongruens. Bruk målestokk 1:100. Gå gjerne ut i nærmiljøet for å få et perspektiv på husstørrelser og tomtearealer. Dokumenter volum og areal av konstruksjonene, bruk gjerne Pytagoras` setning.

5 Lån og renteberegning:
Gjør et overslag over hva boligen vil koste. Bruk opplysningene du får av representant fra bank og byggefirma. Hva vil den enkelte boenhet koste å sette opp? Hva vil prisen bli for kjøperen? Hvor store blir utgiftene for kjøper pr. mnd.med en nedbetalingstid på 20 år, og en egenkapital på 20 %?

6 Byggeprosessen: Bruk materialene dere har fått til rådighet.
Det skal bygges minst en tredimensjonal modell. Se her geometri. Dere må holde dere innenfor gitte tomtemål.

7 Tomten:

8 Loggskriving: Det skal føres logg under hele prosjektet.
Loggen skal inneholde arbeidsmåter med utregninger,og positive og negative erfaringer underveis i prosjektet. Prosjektet skal sluttevalueres, med fokus på egen læring og din innsats i gruppa. Loggen vil også være gjenstand for vurdering i norskfaget.

9 Presentasjon av prosjektet:
Presentasjonene vil foregå første skoledag etter endt prosjekt. Presentasjonsformen er valgfri. Hver gruppe har 30 minutter til rådighet. Gjester vil bli invitert. Det vil bli avstemning og premiering for beste prosjekt.


Laste ned ppt "Boligprosjektet-case for 10`ende klasse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google