Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving

2 Praksisdokumentet Les Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving Notér ned nøkkelord/setninger i hver boks på lesearket mens du leser Del med gruppa di/partneren din det du noterte ned på lesearket ditt

3 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving
Dette prinsippet står i dialog med prinsippet «Å gi rammer som støtte for elevenes skriving» Å skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving handler om å skape en muntlig kultur der de ulike fagenes tekster er utgangspunkt for skriveopplæringa

4 Samtale om tekst Tekst som utgangspunkt for gruppesamtale
Hva kan en oppnå ved å samtale om tekster på denne måten? Drøft hvordan man kan samtale om ulike fagtekster, og om denne arbeidsmåten er relevant for andre fag enn språkfagene.

5 Skriveprosess i samfunnsfag
Lesing og skriving i samfunnsfag På hvilke måter kommer samtaler om tekst til uttrykk i denne filmen? Hvordan blir førskrivefasen med lesing og samtale om tekst videreført i elevenes skriveprosess?

6 Kultur for skriving Å skape en kultur for skriving er å gjøre skriving og lesing til en integrert del av undervisninga Å lære et fag er å kunne snakke, lese og skrive om og i faget Å samtale om tekster innebærer å få øye på forfatterhåndverket: Hvordan innledes en fagartikkel? Hvordan skapes struktur og sammenheng? Hvordan posisjonerer skriveren seg i teksten?


Laste ned ppt "Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google