Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Stavanger 15. oktober 2007.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Stavanger 15. oktober 2007."— Utskrift av presentasjonen:

1 Stavanger 15. oktober 2007

2 En broget tittel Jaget etter eksklusivitet Kjøp av private bilder
Lanseringsjournalistikk Systematisk behandling av kilder Enerett til arrangementer Tipshonorarer

3 …. “tenke litt høyt rundt hvilke trender det er vi nå ser, hvilke utfordringer det stiller oss overfor og hvordan det er mulig å forholde seg til denne utviklingen”

4 Etiske trender??

5 Skjult kamera Samtidig imøtegåelse Tekstreklame Tips vs. betalte kilder Barn Selvmord Jakten i flokk Nettet …….

6 Journalistlæreren

7 Hva drømmer unge journalister om å bli?

8

9

10 Har Pia noe med etikk å gjøre?
Norsk setting Amerikansk setting Ukjente koder Bad taste Underholdning - journalistikk

11 Er dette den journalistikk Norge nå skal eksportere?
- en kontekstløs lek - publisert i en globalisert verden

12 Journalistikk eller underholdning?

13 Etikk og nett

14 10 norske mediehus Avisfolk omtaler at nettavisene er fulle av eksempler på ”dårlig utøvd skjønn” Unge nettstaber Stort behov for folk Avisfolk lite villig til å flytte på seg

15 ”…den etiske kompetansen står noe tilbake”

16 Helje Solberg: ”…en ung stab må lære å sjekke ting grundig, selv om ting skal gå fort. Fordi de er yngre, har de mindre erfaring enn mange av de rutinerte journalistene på papir. Jeg var på en mediekonferanse i Spania før jul i fjor, og der ble nettjournalistikken omtalt som ”fast food journalism”, det var godt uttrykt”

17 Kompetansearbeidet i redaksjonen
- ”skippertakspreget”

18 De anonyme bøllene

19 Diplomoppgave av Gry Watn, våren 2008
”Etter noen uker i en nettredaksjon høsten 2006, ble en av sakene mine lagt ut med kommentarfelt…Noen av innleggene gikk på meg som journalist. Det var lesere som helt tydelig ikke hadde tatt seg bryet med å lese saken skikkelig.

20 ”Det begrenser seg selvfølgelig ikke til journalistene
”Det begrenser seg selvfølgelig ikke til journalistene. Alle som er omtalt i pressen, i tillegg til bloggerne og de som kommenterer disse sakene, står åpent for hugg. Ingen er trygge. Enkelte slike debatter sporer helt av og ender som de reneste utskjellinger

21 Valla-saken Under førstesider og ’avsløringer’ en underskog av angrep: debattinlegg. ”Det som slo meg… var hvor ondsinnede en del av disse debattinnleggene var. Valla ble kalt psykopat, sosiopat, stalinist, sammenlikent med…Bush og Saddam Hussein

22 Jarle Aabø, Aftenposten 18. 4. 2007:
”Redaktørenes verbale vold” – norske redaktører tillater hver dag grove, sjikanøse innlegg mot samfunnsdebattanter som forsøpler den norske samfunnsdebatten – vil ha innlegget på uten nettdebatt

23 Karianne Skovholt, stipendiat ved Handelshøyskolen BI, Aftenposten 19
”Jeg undret med over hvem disse anonyme deltagerne egentlig var, hvem de henvendte seg til og hva de egentlig ville oppnå….

24 Gry Watn i ”De anonyme bøllene”:
En debatt om brunsnegler kom fort til å handle om muslimer, innvandrere eller ”andre uønskede elementer”

25 aftenposten.no Miljøvernministeren lanserer storstilt handlingsplan for å hindre innførsel og spredning av fremmede arter som truer økosystemer her i landet. Mai 2007

26 :58 Kalle skriver: Ja, det er vel ikke mange land som har slike flotte sosialkontorer. Vi er best igjen!! Er det noen som vet hvor mange nordmenn som bor i Oslo?? Jeg mener da nordmenn, ikke folk som har norske pass.

27 :42 XY skriver: Det er helt riktig å stoppe innvandringen av arter som er skadelige for landet. Det gjelder alle arter.

28 Hva gjør nettredaksjonene?
Ulik praksis - de fleste redigerer uønskede innlegg i etterkant - noen, som Vårt Land, forhåndsredigerer

29 En test Gry Watn klager på et innlegg kl 12:37 fredag 16. mars 2007 og krevde et innlegg på aftenposten.no fjernet. Innlegget fjernet innen en halv time.

30 En ny test Gry Watn klager på et innlegg på dagbladet.no kl 12: mars. Ingen respons. Ny klage etter en uke. Svar: ”Din varsling er registert tidligere”

31 Demokratisering av samfunnsdebatten?

32 Lykke til!


Laste ned ppt "Stavanger 15. oktober 2007."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google