Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

- eksempelet Acta Didactica Norge - fra lokalt til nasjonalt nivå

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "- eksempelet Acta Didactica Norge - fra lokalt til nasjonalt nivå"— Utskrift av presentasjonen:

1 - eksempelet Acta Didactica Norge - fra lokalt til nasjonalt nivå
Universitets- og høgskolerådets konferanse: Penger for publikasjoner, fredag 11. mai 2007 Åpen nettpublisering som helhetlig strategi for forskningsdokumentasjon - eksempelet Acta Didactica Norge - fra lokalt til nasjonalt nivå Karl Henrik Flyum Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling Universitetet i Oslo journals.ils.uio.no Saksdokumentasjon:

2 2000-2006 Acta Didactica er ILS lokale rapportserie siden 2000:
nettpublisert fra start: gratis på nett (open access) ”svært fleksibel kvalitetssikring” trykket med lav kostnad, lokalt, og i små opplag hittil 24 utgivelser betydelig nasjonalt gjennomslag Men nå: uten publiseringspoeng, og med moms!! Så hva er da poenget med å publisere - gleden ved å stå i kø?

3 Det som teller er fagfeller
Vekt på forskning - vilkårene for akkrediteringsnivå 1 De publiserte bidragene skal være forsvarlig fagfellevurdert (peer review) De publiserte manuskriptene skal ha gått igjennom en forlagsmessig bearbeiding, med redaksjonelt overvåket manuskriptredigering, layout og korrektur Ingen enkelt institusjon kan ha så mye som 50 % av de publiserte bidragene Nettsted kan telle, selv om vilkårene for uttelling ikke er særlig klare, men Open Access-tidsskrift er nevnt spesielt (s. 77)

4 Acta Didactica Norge - prosjektet 2007
2006 Acta Didactica Norge - prosjektet ble satt i gang ved ILS 6/9. Programvaren Open Journal Systems ble rå-oversatt før årsskiftet. 2007 Prosjektet ble lagt fram for Nasjonalt råd for lærerutdanning i rådets møte 5. februar 2007, med invitasjon til støttespillere. (ca. 30 utdanningsinstitusjoner, som betjener en sektor med ca. 100 000 profesjonsutøvere og 1,1 million primærbrukere) ADno - prosjektet er med i det Nordbib - finansierte prosjektet ”Aiding Scientific Journals Towards Open Access Publishing”. 18. april 2007: Redaksjonen og redaksjonsrådet for det nye vitenskapelige nett-tidsskriftet ble konstituert. Lokale rapporter av vitenskapelig kvalitet skal presenteres i tidsskriftet, og lokale utgivere kan slutte seg til systemet for kvalitetsdokumentasjon.

5 Open Journal Systems Teknisk Publikasjonsfaglig Brukerfunksjonalitet
Den programvaren vi har oversatt til vårt prosjekt er gratis for non-profit bruk (Open Source), og vil om kort tid bli publisert på Public Knowledge Project (U. of British Columbia). Hele Norge får med dette et nytt og gratis norskspråklig publiseringsverktøy spesielt utviklet for vitenskapelige nett-tidsskrift. Teknisk Publikasjonsfaglig   Brukerfunksjonalitet Sikkerhetsmessig Biblioteksfaglig Juridisk - flere fagmiljø i Norge og Norden har allerede underhånden uttrykt at både prosjektet og teknologien er interessant til mange formål.

6 Spørsmålet var Hvordan bør kollegene i et fragmentert akademisk fagfelt uten høy status selv organisere vitenskapelig publisering med sikte på å dokumentere det gode forsknings- og utviklingsarbeidet, for å møte de nye instrumentelle styringsverktøyene i universitets- og høgskolesektoren i Norge i det første tiåret av 2000-tallet?


Laste ned ppt "- eksempelet Acta Didactica Norge - fra lokalt til nasjonalt nivå"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google