Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det For at hjertet skal holde seg friskt, er det viktig at du spiser sunn mat og er i aktivitet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det For at hjertet skal holde seg friskt, er det viktig at du spiser sunn mat og er i aktivitet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det For at hjertet skal holde seg friskt, er det viktig at du spiser sunn mat og er i aktivitet

2 Venstre forkammer Høyre forkammer Venstre hjertekammer Høyre hjertekammer I venstre side av hjertet kommer blodet fra kroppen med mye karbondioksyd.karbondioksyd Dette blodet går videre til lungene for å renses. I høyre side kommer nyrenset og oksygenrikt blod fra lungene og pumpes så videre ut i kroppen for å gi næring til cellene.oksygenrikt

3 Karbondioksyd er en gass som kroppen kvitter seg med når du puster ut. Tilbake

4 Oksygen er en gass som kroppen trenger, og som finnes i luft. Tilbake

5 Når du hører at hjertet banker, er det hjertemuskelen som trekker seg sammen og pumper blodet ut i kroppen. Så slapper den av igjen og nytt blod fyller hjertet. Hvor mange ganger slår hjertet ditt i løpet av ett minutt? Legg pekefingeren og langfingeren på siden av halsen og tell. Har du merket ganger når hjertet ditt slår ekstra fort eller hardt?


Laste ned ppt "Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det For at hjertet skal holde seg friskt, er det viktig at du spiser sunn mat og er i aktivitet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google