Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velværebad Mjølan Sykehjem 2013

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velværebad Mjølan Sykehjem 2013"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velværebad Mjølan Sykehjem 2013
Elin Ugelstad Marte Aune Olsen

2 Midler Etter endt etterutdanning i palliasjon- omsorg, pleie og behandling, søkte vi om midler, gjennom undervisningsykehjemmene i Nordland, til å gjøre om et felles bad til et velværebad. Dette fikk vi, og prosjektet kunne begynne.

3 Innledning Mjølan Sykehjem, avdeling for personer med demens, med 16 plasser. Avdelingen er delt i 2, med plass til 8 beboere på hver side. Avdelingen kan til tider være veldig urolig. Velværerommet ligger midt mellom sidene, lett tilgjengelig for alle. Alle har hver sine bad på sine rom, med dusj. Et felles stort bad, med badekar. .

4 Plan Prosjektgruppe Hva ønsket vi å gjøre? Hva ønsket vi å oppnå?
Tidsperspektiv Budsjett

5 Hva ønsket vi å oppnå? Ønsket å lage et rom hvor beboerne kunne ”glemme litt tid og sted.” Hvor velvære og pleie sto i fokus Behagelig atmosfære Dempet belysning Dufter Lys

6 Den gode samtalen- Pasient og pleier får ”sin egen tid” hvor det er rom for det lille ekstra. Åpner for dypere samtale. Får ekstra tid til egenpleie Gjenskape kjente situasjoner- for eksempel frisør Skape en mestringsfølelse- de vet hva som skal skje

7 Frisør Fotpleie Massasjestol Badekar - berøring, smertelindring, redusere stress og uro

8 Smertelindring Opptil 80 % av pasienter med demens har smertefulle tilstander og det har blitt foreslått at smerte hos pasienter med nedsatt språk og abstrakt tenkning kan vise seg som agitasjon. Dermed kan mer effektiv behandling av udiagnostiserte smerter bidra til generell forebygging og behandling av agitasjon og aggresjon, og en redusering i unødvendig bruk av antipsykotiske legemidler hos denne pasientgruppen. -Husebø, B. British Medical Journal, 2011.

9 Bilder FØR

10 Bilder før..

11 Bilder før..

12 Bilder før…

13 Bilder før…

14 Underveis Vi så allerede underveis at badet ble tatt mer i bruk.
Mange av beboerne fulgte spent med på hva som foregikk

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Evaluering Vi er ikke kommet helt i mål enda.
Ser allerede nå at badet blir flittig brukt, de fleste har seg en tur innom der ila formiddagen, enten for hårpleie, bad eller massasje. De er svært fornøyde selv, etter besøket. Pleiere, frisør og fotpleier har alle erfart at beboere blir mer roligere og tilfredse etter en tur på spaet.

28 Takk for oss!


Laste ned ppt "Velværebad Mjølan Sykehjem 2013"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google