Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

12 Jeg er gründer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "12 Jeg er gründer."— Utskrift av presentasjonen:

1 12 Jeg er gründer

2 Å komme i gang Du kan etablere din egen bedrift hvis du er over 18 år, er bosatt i Norge og har vært det de siste to årene. Du trenger kunnskaper om hvordan du skal gå fram for å komme i gang, og om hvordan bedriften kan finansieres (forretningsplan).

3 Forretningsplan Forretningsidé. Markedsvurdering. Produktbeskrivelse.
Pris. Markedsføring og sal. Organisasjon og bemanning. Forsikring. Lokaler, utstyr og lokalisering. Formaliteter. Økonomiplan.

4 Forretningsplan Det er flere steder du kan oppsøke for å få råd underveis i etableringen av en egen bedrift: - På Internett finner du en rekke steder som gir råd om etablering av bedrifter, og det fins også bøker å få kjøpt om dette emnet. - Bransjeorganisasjoner kan hjelpe deg med råd og veiledning. - Innovasjon Norge kan gi råd om finansiering, kompetansebehov, miljømessige forhold, etikk og samfunnsansvar.

5 Alle bedrifter i Norge må registreres i Brønnøysundregistrene.
Selskapsformer Enkeltpersonsforetak har bare én eier, og det skilles ikke mellom selskapet og eieren som privatperson. Ansvarlig selskap (ANS og DA) har to eller flere eiere som deler et ubegrenset personlig ansvar for gjeld og forpliktelser i virksomheten. Aksjeselskap (AS) har en eller flere eiere, også kalt aksjonærer. Alle bedrifter i Norge må registreres i Brønnøysundregistrene.

6 Bedriftsregnskap Det er eit formalkrav at det skal førast rekneskap for bedrifter. Det er nødvendig å forstå rekneskap om du skal klare å styre økonomien i bedrifta di, og du bør også utarbeide budsjett. Resultatrekneskapen består av inntekter og kostnader.

7 Bedriftsregnskap Balansen er en oversikt over eiendeler på den ene siden og egenkapital og gjeld på den andre siden. - Eiendelssiden viser hvilke verdier bedriften har i form av for eksempel kontorutstyr, transportmidler og bankinnskudd. - Den siden som består av egenkapital og gjeld, viser hvordan eiendelssiden er finansiert. Summen av bedriftens eiendeler er alltid lik summen av egenkapital og gjeld.


Laste ned ppt "12 Jeg er gründer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google