Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?

2 Billy - november 2006

3 Billy - mars 2007

4 Oddbjørg • Var uføretrygdet • Sysselsetting i attføringsbedriften skulle heve livskvaliteten • Begynte på kurs jan. 06 • Fulgt opp i ett år, - 40 kg • Jobber som stuepike, på kjøkkenet og kafeen på Rondablikk Høyfjellshotell

5 Livsstilsendring • Endring er mulig • Krever hjelp og støtte • Veiledning • Kunnskap • Vilje • Tålmodighet • Utholdenhet

6 Libra Helse og Kostholdsorganisasjon • 26 års erfaring med vektreduksjon og livsstilsendring • Landsdekkende • Medlem i Studieforbundet Populus folkeopplysning som igjen har VOFO som paraplyorganisasjon (voksenopplæring) • Alt kursmaterialet er utarbeidet i tråd med retningslinjer fra Statens Ernæringsråd, av leger, ernæringsfysiologer og psykologer

7 Målsetting • Hjelpe mennesker på attføring tilbake i arbeid, der en av årsakene til redusert arbeidsevne er helseproblemer i forbindelse med overvekt. • Gi deltakerne økt kunnskap om ernæring, matlaging, fysisk aktivitet og en ellers sunn livsstil. • Motivere til å ta kontroll over sitt eget liv og opparbeide bedre helse og kompetanse.

8 Helsefremmende FØR • Vonde knær og rygg • Lukkemuskelen i magesekken • Migrene • Angst og uro • Lav energi, var helt utslått • Klarte ikke å følge opp barna på forskjellige aktiviteter NÅ • Hatt migrene en gang på 7 måneder • Har ikke vonde knær eller rygg • Angsten og uroen borte • Er sterkere i kroppen • Har bedre kondisjon • Følger opp barna på en helt annen og aktiv måte • Husarbeid går som en lek • Legen mektig imponert!

9 Realkompetanse • Egenerfaring, man kjenner endringer på kroppen • Økt kunnskap om mat og ernæring • Praktisk matlaging • Matøkonomi • Endringskompetanse • Mestringskompetanse • Digital kompetanse • Gjøre sin egen ”svakhet” til sin styrke

10 Formell kompetanse • Alle får mulighet til å ta eksamen i Helse- og Sosialfag vg1 – helsefremmende arbeid – Dette er det største programfaget innen Helse- og Sosial – Bygger på ny læreplan fra 2006 – Oppmelding som privatist, eksamen lokalt – Alle innsendingsoppgaver (7) blir tatt opp gjennom kurset

11 NKI –Fjernundervisning NKI Fjernundervisning ble grunnlagt i 1959, men med røtter tilbake til 1910, og er Norges største fjernundervisningsinstitusjon, godkjent av Utdannings- og forskningsdepartementet etter Lov om voksenopplæring. De fleste av de lengre studiene er godkjent for finansiering via Lånekassen. I løpet av et år er om lag studenter aktive ved NKI med kortere eller lengre studier og kurs. De kan velge blant ca 450 studier og kurs, og de blir betjent av ca 60 heltidsansatte og ca 250 deltidsansatte lærere. De fleste studiene tilbys både pr Internett og brev.

12 Kursinnhold – Kostholdsveiledning, atferds- og holdningsendring, praktisk matlaging, studiering, fysisk aktivitet og individuelle arbeidsoppgaver – Veiing og individuell samtale – Gruppesamtale - studiering – Undervisning og ukens tema – Ukens målsetting – Turgåing/matlaging – Gruppearbeid

13 Tema • Innføring i kostveiledning • Fiber og vann • Ernæringslære • Matlaging, kjøkkenplan og matøkonomi • Fysisk aktivitet • Spisetrang, vaner og uvaner • Risikosituasjoner og ”motbakker” • Mestringskompetanse, selvtillit og veien videre • Innsendingsoppgaver NKI

14 Kursinformasjon • 3 kurs som går parallelt med arbeidstrening • Grunnkurs, videregående, oppfølgingskurs, helse- og sosialfag vg1 – helsefremmede arbeid (Kan igangsettes i løpet av grunnkurs eller videregående. Flettes inn i kurset). • 3 timer per uke à 10 uker, samt forsamtale • Oppfølgingskurs er hver andre uke og etter hvert månedlig. • Kursdeltakere får studieplan og fagplan • Alle kursledere som skal holde kurs får opplæring

15 Kursavgift grunnkurs • Kursvarighet 30 timer • Med for og etterarbeid60 timer • Kurslederlønn 2800,- per deltaker • Libras provisjon660,- • Prosj.lønn, dok, porto2000,- • Til sammen Libra5460,-

16 Tilleggskostnader • NKI – Helse- og Sosialfag1800,- • Utgifter til mat 300,- • Kokebok 220,- • 10 pk GG helseklibrød 120,- • Omega 3 120,- • Omron steg teller 350,- • Samlet kursavgift 8370,-

17 Kursavgift videregående kurs og stabilisering • Her faller utgiftene til kokebok, steg teller og NKI bort • (fortsatt mulig å begynne på helsefremmende arbeid) • Samlet pris 6000,- • Kursavgiften vil evalueres ved års slutt

18 Når og for hvem? • Oppstart høsten 2007 • Personer i attføringsløp som vil ha nytte av livsstilsendring og evt. eksamen i vg1 – helsefremmende arbeid • Etablere kontakt mellom de attføringsbedriftene som ønsker kurs med Libra – (liste) • Attføringsbedriftene søker NAV om finansiering


Laste ned ppt "Helsefremmende og kompetansegivende kost- og livsstilsendrings kurs for personer i et attføringsløp Hva, hvordan og hvorfor?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google