Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tverrfaglige og yrkesrettede oppgaver

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tverrfaglige og yrkesrettede oppgaver"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tverrfaglige og yrkesrettede oppgaver
Egenomsorg

2 Oppgave 1 Din neste kunde er en dame på rundt 40 år. Hun har fått beskjed om at hun er i ferd med å bli benskjør. Legen sa hun måtte gå på apoteket og spørre etter noe som kan styrke skjelettet. Kunden din lurer på om det kan være en sammenheng mellom en alvorlig spiseforstyrrelse i ungdommen og benskjørhet. Hva slags veiledning og informasjon vil du gi kunden din, og hvilke produkter kan det være aktuelt å anbefale?

3 Oppgave 2 Du «plinger» frem neste kunde i direkteresepturen. Han snufser, hoster og harker mens han viser sin legitimasjon. Du henter frem e-resepten og registrerer det legen har rekvirert. Farmasøyten kontrollerer Cosylan og doxycyklin. Fra selvvalget har kunden tatt med seg Rhinox nesespray og kalktabletter. Kalktabletter pleier han å bruke fordi han ikke liker hverken ost eller melk. Hvilke råd og veiledning gir du din kunde før kundemøtet avsluttes?

4 Oppgave 3 Det er sommer og ferietid. Mange kunder kommer på apoteket for å kjøpe solkrem. Kunden som nå henvender seg til deg i selvvalget, reiser snart med kone og datter på fire år til Hellas. Han har hørt at på apoteket kan han få god veiledning om solbeskyttelse. Du hjelper gjerne. Hvilke aktuelle produkter vil du presentere og hvilken informasjon vil du gi til din kunde?

5 Oppgave 4 Din neste kunde har nettopp oppdaget at hun er gravid. Hun har hørt at det er et kosttilskudd hun bør ta som er bra når man er gravid. Moren hennes har fortalt at hun ble anbefalt å ta jerntilskudd da hun gikk gravid, så hun tenker hun vil kjøpe det også. Kunden din forteller at legen for en tid tilbake skrev ut ibuprofen, som hun bruker når hun har smerter i et kne. Er det greit at hun fortsetter med det, spør hun deg. Hvordan vil du veilede kunden og hvilke aktuelle produkter du presentere?

6 Oppgave 5 Kunden som nå ønsker å få hjelp av deg, presenterer symptomer som du tenker må være pollenallergi. Hun har øyne og nese som klør og renner. I tillegg nyser hun, og øyene er litt røde. På spørsmål om hun har hatt dette før, sier hun: «Jeg tror ikke det». Hvordan vil du gå frem for å bli helt sikker på at det er pollenallergi hun har? Mens dere står foran hyllen for å finne aktuelle produkter, ser hun plutselig gjenkjennende på en pakning med Spersallerg. Hun sier hun kjøpte den en gang for å bli kvitt røde øyne … Hvilke aktuelle produkter vil du presentere og hvilken nødvendig veiledning og rådgivning vil du?


Laste ned ppt "Tverrfaglige og yrkesrettede oppgaver"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google