Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med kroppen gjør vi bevegelsene. Vi henter en matte og barna gjør litt forskjellige bevegelser. De prøver seg og vi tar bilder.

2 Isak: Jeg har lært noe nytt med kroppen. Han viser til oss en øvelse han er lært. Julian: Det betyr at han tar den ene foten nederst og andre foten opp. Gjermund: Det er hjernen som sier det hva du skal gjøre? Elvira: Hva mener du med det? Gjermund: Hjernen tenker og vi finner på. Hjernen kan tenke noe trist og glad.

3 Isak sin bevegelse

4 Vi tar Isak sin bilde videre for å jobbe med bevegelsen I neste samlingen viser vi barna bildet. De forteller hva de ser på bildet. Barn: Vi ser bare et øre, ene foten opp og andre bøyd under kroppen, han støtte seg med hendene, den ene hånden er bøyd og han løftet kroppen fra matta. Nesten alle barna vil prøve samme øvelse. Etterpå delt vi oss i to grupper. En gruppe skulle tegne og andre skulle lage Isak sin bilde i leire.

5 Gjermund

6 Thea viser oss at hun klarer å stå på hendene

7 Vi diskuterer og velger å lage Thea sitt bilde i leire

8 Barna prater om kroppsstillingen som Thea har på bilde. De forteller: Thea holder seg på gulvet med hendene, hode er i mellom hender, føtter er opp og hun støtte seg mot vegen.

9 Barna måler og sammenligne kroppsdelene med selve bilde.

10 Det var greit å få god veiledning fra voksne

11 HVA TENKER DERE NÅR JEG SIER BEVEGELSE Sara: bevegelse med kroppen Viljar: skjelettet gjør til at vi kan gå og røre oss Aron: det er ikke skjelettet men det foran (musklene) Georg: æ kjenne hjerte hompe, og når vi slår oss blir huden til blod. Kroppen blir til jord når det er begravelse. Viljar: huden blir svart hvis vi ikke drikker. Min begynner å bli litt svart.

12 TEGNER HVORDAN DE BRUKER KROPPEN NÅR DE KLATRER

13 Neste prosjekt? Starte med et felles spørsmål i samling igjen. Hva er et godt spørsmål å gå videre på? Utfordre Viljar og Aron videre. Gå i dybden med bevegelsen klatring. Bruke trefiguren til å vise hvordan kroppen brukes når man klatrer. Tegne en skisse av det.

14 Sammling Vi snakker og viser fra bildene som Aron og Viljar har tegnet av seg selv i bevegelse når de klatret. De viser fram og Aron forteller at når han blir sliten i hendene så bruker han tennene for og holde seg fast, Viljar viser fram at viss ikke mister han balansen. Så utfordrer vi Linus og Georg.

15 Prosjektsamling 25.02.2015. Synger kinesisk sang. Viljar kjenner den litt igjen. Georg begynner å prate om Thailand. Vi skal ha prosjekt om bevegelse, så Bente spør om hvilke bevegelser de gjør i Thailand. Georg: morfar bare sitt på rompa på en gammel stol. Det er fordi det er mye mygg der. Viljar: i Kina gjør de det samme som oss. De kan velge.

16 Balansering Hvorfor har du hendene på hver side av kroppen når du balanserer? Ida: vet ikke. Kommer akkurat på at i stedet for å tegne hvordan kroppen brukes, vil vi gå tilbake til tumlerommet å se nærmere på hvordan vi bruker kroppen og hvorfor vi gjør det vi gjør med ulike kroppsdeler. Kan vi gjøre bevegelsene på andre måter?

17 Hvordan bruker du kroppen når du balanserer? Jeg går med føttene og jeg holder meg med hendene. Kan du balansere med hendene på hodet? Er det lettere eller vanskeligere? Vanskeligere. Hvorfor?

18 Etter teori skal vi nå over på praksis - tegning og leire Alle på gruppa har nå vært med på å lage ulike bevegelser på tumlerommet og fått reflektert rundt hvilke kroppsdeler vi bruker. De har også blitt utfordret på å gjøre samme bevegelser på en annen måte. Er det da den samme bevegelsen? Tigre skal nå få tegne kroppen og Løver og Haier skal få lage bevegelser i leire.

19 Veileder litt hvor kroppsdelene skal være

20 Aron måler og skjærer av så føttene blir like lange Hva skal vi begynne med? Georg: hode Viljar: æ må ha pinne inni for å sett fast hode og til beina….det burde holde. Georg: sitter og venter på hjelp for han får ikke til og sette på armene…Bente æ gjør ingen ting. Bente: Aron kan du tegne på ansikt. Aron går og henter tusj, nei se på hva de andre gjør. A: å!! pinne kan æ lag med, han gir også pinne til Georg så han kan lage ansikt.

21 Linus og Sara lager Sara som balanserer Hvilken kroppsdel er det lurt å begynne med først? - Hodet, så kroppen.

22 To utgaver av Sara


Laste ned ppt "Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google