Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Doping. Refleksjonsspørsmål I innslaget hørte dere at Therese Johaug har avlagt positiv dopingprøve etter en treningsleir i Italia. Hva er doping og hvordan.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Doping. Refleksjonsspørsmål I innslaget hørte dere at Therese Johaug har avlagt positiv dopingprøve etter en treningsleir i Italia. Hva er doping og hvordan."— Utskrift av presentasjonen:

1 Doping

2 Refleksjonsspørsmål I innslaget hørte dere at Therese Johaug har avlagt positiv dopingprøve etter en treningsleir i Italia. Hva er doping og hvordan utføres slike dopingtester? Hvorfor blir det tatt dopingprøver av idrettsutøvere – hva vil man oppnå med dette?

3 Refleksjonsspørsmål Mange har støttet Johaug, men mange har også fordømt henne og beskyldt henne for å jukse. Andre idrettsutøvere har også brukt salven og blitt dømt til utestenging i en periode. Bør reglene være like for alle (forbudt er forbudt) eller bør man utøve skjønn i hver sak? Hvorfor mener dere dette? Therese Johaug sier at dopingprøven var positiv på grunn av en salve hun brukte på solbrente lepper, og sier at legen sa det var greit å bruke denne salven. Ingen av dem hadde lagt merke til dopingadvarselen på pakningen eller påpakningsvedlegget. Hvorfor tror dere legen sluttet på dagen da dette ble kjent?

4 Refleksjonsspørsmål I innslaget hørte dere om den positive dopingprøven til Therese Johaug. En majoritet av spurte nordmenn mener at Therese er uskyldig, at det å bruke salve på solbrente lepper ikke kan regnes som doping. Hva tror dere de hadde svart hvis dette var en idrettsutøver fra et annet land – kanskje en som har hatt spesielt gode resultater? Ville det vært annerledes om utøveren ikke hadde hatt noen gode resultater fra konkurranser? Hvorfor/hvorfor ikke?


Laste ned ppt "Doping. Refleksjonsspørsmål I innslaget hørte dere at Therese Johaug har avlagt positiv dopingprøve etter en treningsleir i Italia. Hva er doping og hvordan."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google