Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Norsk skole.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Norsk skole."— Utskrift av presentasjonen:

1 Norsk skole

2

3 Man begynner i 1. klasse det året man fyller seks år
Man begynner i 1. klasse det året man fyller seks år. Barneskolen varer til og med 7. klasse.

4 Deretter går man på ungdomsskolen, og den varer i tre år.

5 Etter ungdomsskolen begynner de fleste ungdommer på videregående skole.
Det er valgfritt. I følge loven har alle ungdommer mellom 16 og 19 år rett til videregående opplæring. På videregående trinn kan elevene velge mange ulike retninger. Noen eksempler er studiespesialisering, yrkesfag, musikk, media og idrett.

6 Refleksjonsspørsmål – norsk skole
Matematikk er et viktig fag i skolen, et fag de fleste mener du vil trenge i yrkeslivet. Kan dere tenke dere et yrke hvor man ikke trenger matematikk i det hele tatt? Hvilke andre fag mener dere er viktige med tanke på jobb senere i livet? Hvorfor mener dere at disse er viktige?

7 Refleksjonsspørsmål – norsk skole
Hvilke andre ferdigheter mener dere er viktige å tilegne seg, med tanke på et framtidig arbeidsliv – og som innbygger i Norge? Med praktisk estetiske fag menes fag som kunst og håndverk, musikk og mat og helse. Hva slags nytte tror dere at dere vil ha av disse fagene nå og når dere blir voksne? Er det noen fag dere mener mangler i norsk skole – i så fall hvilke?

8 Refleksjonsspørsmål - utdanningsvalg
Etter ungdomsskolen begynner de fleste ungdommer på videregående skole. På videregående kan elevene velge ulike retninger. Noen eksempler er allmennfag, yrkesfag, musikk, media og idrett. Mener dere at man er moden nok som 15-åring til å velge hva slags yrke man skal satse på?

9 Refleksjonsspørsmål - utdanningsvalg
Enkelte mener at man må velge utdanning og yrke etter hjertet, andre etter hodet. Hva mener dere man bør velge etter; hjertet, hodet eller en kombinasjon? Hvorfor mener dere dette? I dag skifter mange arbeidsplass flere ganger i løpet av livet. Hva slags utdanning bør man velge med tanke på dette? Hvilke andre ferdigheter er viktige å ha utover fagkompetanse?


Laste ned ppt "Norsk skole."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google