Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til fellesmøte for Frøy’s Landeveisgrupper

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til fellesmøte for Frøy’s Landeveisgrupper"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til fellesmøte for Frøy’s Landeveisgrupper

2

3

4 Gruppe 1: http://froy.no/landevei/gruppe1
Comp:

5 Gruppe 1 Gruppe 1 er den raskeste turgruppa i Frøy. Gruppa består av ryttere som trener målbevisst og seriøst gjennom hele året. Normalt sett har rytterne jobbet seg opp fra de andre gruppene i Frøy, men også pensjonerte eliteryttere og folk med godt fysisk grunnlag fra andre idrettsgrener, vil føle seg hjemme i denne gruppa. Det forventes at ryttere i Gruppe 1 kan, eller eventuelt raskt lærer seg, hvordan man oppfører seg i rulle under høy fart og i fellesstart felt for ikke å skape farlige situasjoner

6 Gruppe 1 Det er for 2017 besluttet at vi skal fortsette vår satsning mot lagkonkurransen på distansen Lillehammer – Oslo i Den Store Styrkeprøven. Styrkeprøven har forandret litt av sin profil og regler. Resultatet har blitt en morsom lagkonkurranse, med høy prestisje mellom lagene.

7 Gruppe 1 I lagkonkurransen i Lillehammer - Oslo skal det nå konkurreres med lag bestående av 20 ryttere hvor tiden stopper på 11. rytter i mål, noe som krever høyt fokus på å prestere sammen som gruppe. De 20 beste Frøy rytterne vil stille på 1. laget og laget vil bli tatt ut av lagets kapteiner basert på prestasjoner og innsats under ritt og treninger opp mot rittet. Frøy har imidlertid meldt på 2 lag i lagkonkurransen så det vil dermed også være et godt tilbud til de som ikke kommer med blant de 20 beste.

8 Gruppe 1 For mange av rytterne i gruppe 1 er Styrkeprøven et veldig godt komplement og trening mot øvrige sykkel-ritt, som for eksempel Master og fellesstart ritt, der vi kjører aktivt som lag. Flere kjører til og med terreng og tempo. Det er helt enkelt en god mix av gode og sterke syklister, der alle kjører aktivt som lag, organisert, og har en målsetning om å vinne. Generelt vil gruppe 1 ryttere kjøre så mange ritt som mulig. Det vil være naturlig for de som har fylt 30 år å delta i Masters Cup.

9 Gruppe 1 TRENING Gruppe1 har et eget treningsprogram, som er tilpasset for å kunne kombineres med treningsplanen til Frøy Masters Landevei og Comp. Alt publiseres på Facebook. Målsetting Gruppe1 har som første målsetning alltid å kjøre bedre enn året før. Vi tar fram spesifikt hva det betyr, før hvert ritt. På Styrkeprøven gjeller samme målsetting, alltid bedre enn året før. I tillegg en langsiktig målsetting om å bli det beste rene klubblag, og nå podiet.

10 Gruppe 1 Fellestreninger
Tirsdag kl.18, oppmøte på Hverven. Lagtempo- eller rulletrening/Comp Torsdag kl.18, oppmøte på Hverven. Felles trening med Master Lagtempo- eller rulletrening  Søndager kl.10 i april, oppmøte på Hverven. Langturer på ca. 3 timer med innlagt rulletrening. Forøvrig følger vi Comp sitt treningsprogram Satsningsritt Enebakk Rundt Nordmarka Rundt Tyrifjorden Rundt Lillehammer-Oslo Bonusritt Randsfjorden Rundt

11 Gruppe 2 Gruppe 2 har klare tidsmål for turrittene vi deltar i ut i fra våre egne forutsetninger, uten ambisjoner om å prege toppen av resultatlistene. Treningsprogram (og ritt) for 2017 Gruppe 2 ønsker å kombinere utfordringer på sykkelen med positive opplevelser i et sosialt fellesskap. Vi er blandet med hensyn til alder og idrettserfaring, men alle behersker grunnleggende ferdigheter som sykkelrytter i felt og har rimelig god fysisk kapasitet. Gruppe 2 skal være inkluderende og åpen for ryttere som ønsker å heve sitt ambisjonsnivå, samtidig som det bør være mulig å kvalifisere for gruppe 1 gjennom aktiv deltakelse på ritt og trening hos oss.

12 Gruppe 2 For turrittene med gruppestart har vi fokus på lagarbeid og hvor vi setter konkrete tidsmål og kjøreregler avhengig av antall og kapasitet. På treningene forventer vi at du har en seriøs treningsinnstiling med fokus på kvalitet i øktene. Fellestreningene tirsdag og torsdag i sommerhalvåret er spesielt viktig for samhandlingen i laget og kritisk for at vi skal kunne nå tidsmålene i satsingsrittene. Fokus, disiplin, konstruktiv kritikk/råd/tips - og ikke minst oppmuntrende kommentarer - er viktig under trening. Gruppe 2 har ambisjoner om å arrangere treningssamlinger og enkelte sosiale treff. Aktuelle tidsmål for oss vil eksempelvis være Enebakk Rundt på 2:03 – 2:10 og Lillehammer - Oslo på i intervallet 4:30 – 5:00. Dette er en snittfart i rittene på omkring km/t.

13 Gruppe 3 Gruppe 3 er for tursyklister som trener i gjennomsnitt 3 ganger i uka året rundt. Vi deltar også sammen på flere turritt i løpet av sesongen. Felles for gruppe 3 er at vi har godt humør og samme ambisjonsnivå når det gjelder hvor fort det skal sykles. Målet er ikke toppen av resultatlistene men at vi kommer flest mulig samlet til i mål i henhold til avtalte tidsmål. NB: Last ned Treningsplan vår sommer 2017 (Excel) PRESENTASJON AV GRUPPE 3 Last ned Powerpoint

14 Gruppe 3 Du som vil sykle med gruppe 3
Har funnet ut at dette er det rette nivået for meg akkurat nå, men jeg ønsker å forsøke meg i gruppe 2 etter hvert som jeg har fått mer erfaring og kjørestyrke. Har syklet med gruppe 4 en periode men ønsker å forsøke meg i gruppe 3 der det går litt fortere. Vi kjører primært ritt hvor vi kjører sammen som et lag. For å oppnå tidsmålene fokuserer vi på å kjøre teknisk riktig både som enkeltryttere og som lag. Vi har som de andre gruppene fokus på å kjøre rulle som det heter på sykkelspråket. Om sommeren har vi fellestreninger på to ukedager der vi trener 2-3 timer, samt på søndagene, hvor vi kjører rolige langturer på opptil mil med lavere intensitet enn treningene ellers i uka.

15 Gruppe 3 Gruppe 3 har Enebakk Rundt, Tyrifjorden rundt og Lillehammer-Oslo som satsnings ritt i år Målet er å få flest mulig samlet til mål i henhold til årets tidsmål. Vi stopper og venter på hverandre ved uhell. Snitthastigheten vår i ritt er ca. 34 km/t. I Enebakk rundt vil vi har et mål på 2:25 avhengig av værforholdene. I Lillehammer-Oslo vil målet ligge på 5:25 og i Tyrifjorden vil målet være 4:20.

16 Gruppe 3

17 Gruppe 4 Gruppe 4 er gruppa for deg som vil satse litt på landeveien, ha det gøy på sykkelen og prøve deg på turritt. Du skal på våre treninger praktisere de grunnleggende ferdigheter som kreves for at du skal bli en god og trygg syklist når vi kjører sammen som en gruppe. NB: Last ned Treningsplanen 2017 (Excel) Vårt mål er at du skal føle deg trygg på sykkelen, og føle at du blir tatt vare på. Du vil være med likesinnede og positive syklister i et inkluderende miljø som har det gøy når vi sykler sammen og vi forventer at du også bidrar til dette. Får du for eksempel punktering/skade på treninger vil gruppen vente på deg til slangen er byttet eller til du har fått ringt etter hjelp/henting.

18 Gruppe 4 Treningsmessig kan vi tilby deg 3 fellestreninger i uken, med en forholdsvis rolig langtur på søndagene. Noen bruker gruppe 4 for å legge et godt grunnlag før de går videre til de raskere gruppene, mens andre får utfordringer nok i gruppe 4 som den er. Andre vil bytte litt frem og tilbake i løpet av sesongen avhengig av form og humør. Vi har også våre satsningsritt i løpet av sesongen, hvor ritt som Enebakk rundt og spesielt Styrkeprøvene vil være det store målet. På disse rittene vil vi organisere grupper og målet er å få flest mulig samlet til mål. Vi venter på hverandre ved uhell. Vi skal kunne klappe hverandre på ryggen når vi går i mål og være enige om at vi har hatt en fin tur. Snitthastigheten vår i ritt er ca. 31 km/t. I Enebakk rundt vil vi ha en sluttid mellom 2:35 og 2:50 avhengig av værforholdene. I Lillehammer- Oslo vil sluttiden være mellom 5:50 og 6:10.

19 Frøy Comp Frøy Comp – et tilbud til Frøyryttere på landeveien som ønsker å kjøre sykkelritt med aktiv karakter på ulike nivåer under elite som:  - Masters Cup  - Turritt med fellesstart  - Aktive fellesstartritt  - Temporitt

20 Frøy Comp Initiativet til å jobbe mer systematisk og satse mer på en aktiv form for sykkel kom parallelt fra de i klubben som gløder for Masters Cup, en del gruppe 1 ryttere og noen av klubbens kvinnelige ryttere som ønsket nye utfordringer. Klubbens styre har også lenge ønsket å ta tak i tilbudet til de yngre som ønsker å satse landevei uten helt å finne en riktig plattform. Frøy Comp vil i så henseende også kunne være denne plattformen, et aktivt og godt tilbud til ungdom ned til års alder som ønsker å trene og danne et grunnlag for en karriere på landeveien. Frøy Comp er derfor ikke en ren veteransatsing, men en større og bredere satsing fra klubben på aktiv sykkelsport.

21 Ungdom Landevei Ungdomsgruppa gjelder for syklister fra 13 - 16 år.
Ungdomsgruppa følger treningene til Frøy Comp. Dette var hva vi tilbød i 2016, - hvordan er dette i 2017?

22 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Dette er ett tilleggstilbud for alle Frøy medlemmer. Vi arrangerer turer utenfor oppsatte ritt uavhengig av gruppetilhørighet. Derfor starter vi en GranFondo-gruppe. Det vil bli lagt ut på sosiale plattformer en turplan hvor vi varierer på lengde og turer

23 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
13. April – 17 April Amstel Gold Race 2017 Gruppen vil delta med 8 personer. Distansen vil være 150 km

24 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 23.April - La grande rotonda sette chiese ( Den store runden via 7 kirker) 120 km

25 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 7.Mai - Grande giro attraverso le montagne Romerike 150 km

26 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 28.Mai - Grande rotonda Via Lama fattoria intorno Hurum 115 km

27 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 4.Juni - Grande rotondo Nordmarka via Oppland in salita e discesa 110 Km

28 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 11.Juni - - La grande rotonda sette chiese ( Den store runden via 7 kirker) 120 km

29 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 25.Juni - Grande montagna Oppkuven rotonda 121 km Oppmøte klokken 09:00 Ved Olsen Pub, Bryn Nordmarka rundt via Sundvollen og Damtjern Stopp: Sundvollen / Damtjern Husk Lommemat Lunsj Sørkedalen Kafé Sykkelvalg: Racer 28mm / CX

30 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 2.Juli - Vista panoramica quattro siti su Oslo – 80 km Oppmøte klokken 09:00 Ved Olsen Pub, Bryn Oslo via 4 utsiktspunkter Stopp: Grefsenkollen Husk Lommemat Lunsj : Frognerseteren Sykkelvalg: Racer

31 Turplan IF Frøy GranFondo Landevei 2017
Søndag 9.Juli - Nordmarka Su e giù km Høstprogram legges ut i Juli/August Mvh Erik ( Mobil : ) og Øyvind (Mobil : ) Oppmøte klokken 10:00 Ved Olsen Pub, Bryn Nordmarka opp og ned via Frogneseteren Stopp: Frogneseteren Husk Lommemat Lunsj : Kikut Sykkelvalg: Racer 28mm / CX / MTB Retur avtales underveis

32 Fadderordning IF Frøy Landevei 2017
IF Frøy har en fadderordning for alle nye medlemmer (15år+) som ønsker å være med på fellers treninger landevei. Møt opp på fellestrening på Hvervenbukta tirsdager eller torsdager kl: 18:00, så vil en av IF Frøys erfarne landeveissyklister være fadder for en gruppe. Fadderen vil ha fokus på sikkerhet på sykkel og aspekter rundt det å sykle i grupper sammen med andre. Det vil bli gitt informasjon om IF Frøy, og du får anledning til å stille alle de spørsmål man har som nybegynner. Dere sykler fram og tilbake mellom Hvervenbukta og Tusenfryd. Ordningen starter tirsdag 18. april. Tilbakemelding: som fadder deltager, send gjerne en tilbakemelding til Listen av faddere og tider kommer snart.

33 Felles trening Torsdag 4.mai forsøker vi noe nytt !!!! Hva skjer?
Denne dagen møtes vi alle på parkeringsplassen i Hverven bukten som vanlig, men der stopper også det vanlige. Denne dagen skal vi dele oss inn i grupper på 4 personer fordelt så godt vi kan og kjøre lagtempo. Hvert lag skal ideelt bestå av en deltaker fra hver gruppe. Vi skal ha det gøy og lære av hverandre og samtidig bli bedre kjent på tvers av gruppene

34 Felles trening Overordnet mål med fellestreningen er å få frem hvor lett det er å bevege seg mellom gruppene. Alle grupper har et godt miljø, ja vi er utrolig heldige som har et så fint miljø i hele klubben. Driver du til daglig med landeveis syklig og ønsker å prøve deg i terrenget bli du tatt imot med åpne armer, slik bør vi også klare internt. Ta frem humøret, og ha det gøy sammen, blir det ordentlig fint vær kan vi vi avslutte dagen med en grilling. Håper alle bidrar.

35

36

37

38

39

40


Laste ned ppt "Velkommen til fellesmøte for Frøy’s Landeveisgrupper"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google