Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Macr-O Definisjon: Når ”micr-O-poster” brukes i en vanlig løype på vanlig kart i vanlig målestokk, kalles postene macr-O-poster.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Macr-O Definisjon: Når ”micr-O-poster” brukes i en vanlig løype på vanlig kart i vanlig målestokk, kalles postene macr-O-poster."— Utskrift av presentasjonen:

1 Macr-O Definisjon: Når ”micr-O-poster” brukes i en vanlig løype på vanlig kart i vanlig målestokk, kalles postene macr-O-poster.

2 Målsetting: Ønske om mer selvstendig orientering. Redusere muligheten for henging og samløping. Mer nøyaktig orientering helt inn i postene med større krav til å lese hele postbeskrivelsen. (IOF sin 30-60m- regelen for postplassering har bidratt til at løperne ikke trenger å være redd for feilstemplinger innenfor post- ringen.) Micr-O-gaflinger og strafferunder kan erstatte eller komme som et tillegg til ”sommerfuglene” som spredningsmåte.

3 Bruken av macr-O: Macr-O kan brukes i alle distanser, sprint, mellomdistanse og langdistanse uten kartbytte. Macr-O kan også legges som del av gaflingene i stafetter. Macr-O kan brukes som spredningsmåte i individuelle konkurranser, spesielt i langdistanse.

4 Gjennomføring: Som i micr-O er det ingen mening i å stemple mer enn en gang i hver macr-O-postklynge. Manglende stempling medfører diskvalifikasjon. Avlesning og strafferunder bør skje ved passering av samlingsplass etter ca.2/3 av løypa. Strafferunden/ tillegg i tid skal være ca 50 sekunder for hver feilstempling. Dataprogrammet for gaflede løyper krever en unik indikatorstempling for hver av gaflings-alternativene. Dette bør i individuelle løp skje på starten eller ved kartbytte. I stafett kan en av de vanlige gaflede postene benyttes.

5 Krav til løyper og poster: Valgfritt antall macr-O-poster med 3-6 blindposter (Emit- programmet tar maks 10 macr-O-poster) Samme krav til postplasseringer som i micr-O Alle postene i hver postklynge merkes med samme bokstav: A i første macr-O-klynge, B i neste, så C osv. Macr-O-postene merkes også i postbeskrivelsen med de samme bokstavene Kartet er i vanlig målestokk og ekvidistanse for konkurransen.

6 Postbeskrivelse og merking av macr-O-postene: Eksempel med 5 macr-O-poster: 1,3,9,10 og 13.

7 Prinsippskisse for macr-O i individuelle konkurranser : Uten gaflinger Kun blindposter Eksempel med tidstillegg og ikke strafferunder.

8 Prinsippskisse for macr-O i stafetter : Eksempel med: 3 etapper Noen av gaflingspostene er macr-O-poster. Straffrunder før siste sløyfe.

9 Krav til løyper og poster ved macr-O- gaflinger i indiv. konkurranser: maks 10m forskjell i løypelengde målt i OCAD. samme vanskegrad på postene. samme terrengtype i inn- og utløping ved postene.

10 Prinsippskisse for løype med macr-O-gaflinger: Eksempel med: 5 gaflingsposter Strafferunder før siste sløyfe

11 Eksempel på gaflingsposter og blindposter i indiv. løp/stafetter: Post 1

12 Post 3 Eksempel på gaflingsposter og blindposter i indiv. løp/stafetter:

13 Post 9 Eksempel på gaflingsposter og blindposter i indiv. løp/stafetter:

14 Post 10 Eksempel på gaflingsposter og blindposter i indiv. løp/stafetter:

15 Post 13 Eksempel på gaflingsposter og blindposter i indiv. løp/stafetter:


Laste ned ppt "Macr-O Definisjon: Når ”micr-O-poster” brukes i en vanlig løype på vanlig kart i vanlig målestokk, kalles postene macr-O-poster."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google