Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KAMPANJE 2014: NEI ER NEI! Voldtekt og menneskerettigheter i Norge.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KAMPANJE 2014: NEI ER NEI! Voldtekt og menneskerettigheter i Norge."— Utskrift av presentasjonen:

1 KAMPANJE 2014: NEI ER NEI! Voldtekt og menneskerettigheter i Norge

2 Sex er deilig når man har lyst

3 Er dette en voldtekt?

4 Sex er deilig når man har lyst Sex er voldtekt når det skjer uten samtykke

5  Voldtekt i internasjonal rett: Seksuell kontakt går fra å være en lovlig handling til å bli en forbrytelse når oppriktig samtykke (genuine consent) til den seksuelle handlingen mangler.  Voldtekt i norsk straffelov: Ifølge norsk lov er det ikke voldtekt dersom overgriper ikke bruker vold eller opptrer truende. At jenta har sagt klart ifra at hun ikke ønsker sex er ikke nok.  Men nå kan nei endelig bli nei! Hva er voldtekt?

6 Voldtekt i Norge: 8.-16.000 voldtekter eller voldtektsforsøk hvert eneste år Bare én av ti saker blir anmeldt 80 % av anmeldelsene blir henlagt Hver tredje sak ender med frifinnelse i retten

7 Unge er mest utsatt! De aller fleste voldtekter i Norge skjer på fest. Jenter mellom 17 og 25 år har høyest risiko for å bli utsatt for voldtekt.

8 Hvordan er det med nordmenns holdninger til voldtekt?

9 Er det jentas ansvar å unngå å bli utsatt for overgrep? «skjul hårlengden i en lue eller knute, og velg klær med omhu»…

10 Hva tror du de tenker?

11 Hva kan du gjøre? Snakk sammen om grenser og holdninger Spør om du er i tvil! Bruk Amnestys strykemerke på russedrakten / klistermerke på russebilen Ta godt vare på hverandre i russetiden!

12

13 Har du ikke mottatt strykemerke? Eller trenger du flere? Send en e-post til kampanje@amnesty.no Vi har også klistremerker som dere kan sette på russebussen eller russebilen GOD RUSSEFEIRING!


Laste ned ppt "KAMPANJE 2014: NEI ER NEI! Voldtekt og menneskerettigheter i Norge."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google