Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forebyggende arbeid kan skje på ulike felt. Forebygging må tas på alvor med tanke på å spare barn og unge for de lidelser det er å bli utsatt for ulike.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forebyggende arbeid kan skje på ulike felt. Forebygging må tas på alvor med tanke på å spare barn og unge for de lidelser det er å bli utsatt for ulike."— Utskrift av presentasjonen:

1 Forebyggende arbeid kan skje på ulike felt. Forebygging må tas på alvor med tanke på å spare barn og unge for de lidelser det er å bli utsatt for ulike typer overgrep og vold. Fokus i dette opplegget er på primærforebygging, fordi vi ønsker å nå alle barn på bestemte alderstrinn med tanke på alderstilpasset bearbeidelse av kunnskaper, holdninger og handlinger. I denne forbindelse må lærere bli satt i stand til å arbeide pedagogisk med slike temaer og til å fange opp signaler. (Sitat fra Læreboka ”Vold og seksuelle overgrep mot barn”) Ivar Tollefsrud Daglig leder DMV

2 Ideen til dette undervisningsopplegget for grunnskolen kommer fra SSS. Helsedirektoratet har ved å bidra med betydelig økonomisk hjelp gjort det mulig å lage lærebøker og foreldrebøker med høyt faglig innhold Historien:

3 ” Utviklerne ” * Stine Sofies stiftelse (SSS) *Liv S. Ruud *Gunnar Malmin *Margrete Wiede Aasland *Øyvind Aschjem Historien forts.:

4 9 skoler i 5 fylker har deltatt i utprøvingen, og deltatt på en evalueringssamling i Sandefjord den 9. juni 08 Rapportene fra dette møtet finnes under disse lenkene: http://www.determittvalg.no/web site.aspx?displayid=84229 Gjennomføringen forts.:

5 Mange barn i vårt land opplever ulike former for overgrep og vold hver dag. Daglig utsettes 1500 barn for familievold. 5 % av alle barn under 18 år utsettes for grove seksuelle overgrep. 19 % jenter og 14 % gutter utsettes for seksuelle overgrep av ulik grad. Sitat: ”Jeg trodde jeg var alene om å være redd hjemme. Nå forstår jeg at det er flere på skolen min som opplever det samme.” Gutt 14 år


Laste ned ppt "Forebyggende arbeid kan skje på ulike felt. Forebygging må tas på alvor med tanke på å spare barn og unge for de lidelser det er å bli utsatt for ulike."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google