Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Baker- og konditorfagene 1. Baker- og konditorfagene 2.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Baker- og konditorfagene 1. Baker- og konditorfagene 2."— Utskrift av presentasjonen:

1 Baker- og konditorfagene 1

2 Baker- og konditorfagene 2

3 Baker- og konditorfagene 3 Bakeren produserer:  Brød  Wienerbrød  Boller og skolebrød  Enkle kaker  Baguetter / chiabatta / foccacia

4 Baker- og konditorfagene 4 Konditoren produserer:  Festkaker/bryllupskaker  Kransekaker  Dessert- og konfektkaker  Brownies, muffins  Marsipan- og sjokoladefigurer

5 Baker- og konditorfagene 5 Bedrifter og arbeidsplasser i Norge:  Bakerier og konditorier  Hoteller  Cruisebåter  Storkjøkken  Restauranter  Industribakerier  Baker- og konditorbransjens leverandører

6 Baker- og konditorfagene 6 Spennende videreutdannings- /utviklingsmuligheter:  Bakermester  Konditormester  Næringsmiddeltekniker  Starte egen bedrift  Jobb i Norge: muligheter i hele landet  Jobbmuligheter over hele verden

7 Baker- og konditorfagene 7 Baker- og konditorbransjen i Norge:  Totalt antall bedrifter: 360, geografisk spredt over hele landet  Store industribakerier: Mesterbakeren Gomanbakeriene Bakers  Bakerkjeder: Din Baker: 85 enkeltbakerier Brød og kaker: 6 enkeltbedrifter  Organisasjonstilhørighet: For bedriftene: Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) Del av Næringsmiddelbedriftenes Landsforening og Næringslivets Hovedorganisasjon For de ansatte: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeideforbund (NNN)

8 Baker- og konditorfagene 8 Andre spennende muligheter:  Konkurranser Ung baker og Ung konditor Vinnerne deltar i World Skills (2005: Helsingfors/ 2007: Japan)  Medlem av Baker- og Konditorlandslaget (Aktiviteter og konkurranser)  Andre konkurranser

9 Baker- og konditorfagene 9 Lønnsmuligheter  Antatt årslønn nyutdannet fagarbeider: kr  Mulig årslønn for fagarbeider med full ansiennitet (6 år i faget): kr  Baker- eller konditormester med egen bedrift: Gode lønnsmuligheter. Avhengig av kreativitet og innsats.

10 Baker- og konditorfagene 10 Kom til oss, vi elsker deig!


Laste ned ppt "Baker- og konditorfagene 1. Baker- og konditorfagene 2."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google