Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag
Samarbeid mellom Lærlingekompaniet og Utdanningsetaten i Oslo v/ Laila M. Berge, daglig leder Lærlingekompaniet og Kirsten Riise, rektor Sommerskolen Oslo

2 Lærlingekompaniet Lærlingekompaniet ble etablert i 1987 og har kontorer og kurslokaler i Munkedamsveien 71 En privat forening med 6 ansatte, alle har fagbrev og lang erfaring fra bransjen. 74 medlemsbedrifter i kategoriene restaurant, kantine, hotell, kurs og konferansesenter, catering, selskapslokaler, bakeri- og konditori. Våre lærlinger er i resepsjon-, servitør-, kokk-, konditor-, og bakerfaget, totalt 163

3 Lærlingekompaniet Ansvarlig for lærekontraktene og kvalitetssikring/oppfølging av lærlingene. Arrangerer 134 lærlingekurs i året. Som en del av kvalitetssikringen gjennomfører lærlingene 3 prosjektoppgaver i læretiden. Rekrutterer de fleste lærlinger på vegne av våre medlemsbedrifter. Konkurranse er også en del av vårt rekrutteringsarbeid, og vi er medarrangør i Oslo/Akershuscup sammen med KMO.

4 Sommerskolen Oslo Politisk bestilling med oppstart sommeren 2006
Et gratis kurstilbud i basisfag for alle elever på trinn i Oslo Siden 2006 har vi jobbet for å: Gi et kurstilbud med fokus på basisfag og grunnleggende ferdigheter Gi elever/lærlinger tilbud om eksamensrettede kurs Forsterke svømmeopplæringen Sikre at alle elever som ønsker en kursplass får et tilbud.

5 Sommerskolen Oslo I 2013 ble 13 600 elever påmeldt kurs
58 forskjellige kurs i norsk, matematikk, naturfag, fremmedspråk, IKT og yrkesfag på 35 baser og kurssteder Kurs i 4 uker hver sommer og hvert kurs varer 1 uke Ca. 600 ansatte (lærer i Osloskolen, studenter fra universitet og høyskole, elever i videregående skole) Samarbeid med bedrifter, organisasjoner og kompetansemiljøer er viktig for å videreutvikle kurstilbudet Kurstilbud både for elever som ønsker faglige utfordringer og for elever som har behov for å repetere pensum

6 Vårt samarbeid Sommerskolen og Lærlingekompaniet har samarbeidet siden høsten 2010 og gjennomført kurs i 3 år Et felles mål er rekruttering til kokk- og servitørfaget Elever som velger kokk og servitør har store muligheter for skoleplass, lærlingeplass og jobb

7 Hva samarbeider vi om? Sommerskolen Oslo og Lærlingekompaniet samarbeider om kurset "Smak – kokk og servitør for en uke« for elever på ungdomstrinnet Lærlingekompaniet utarbeider kursinnhold og gir opplæring i egne lokaler Sommerskolen Oslo står for rekruttering av elever Kurset gjennomføres 2 uker hver sommer med 15 kursplasser pr. uke

8 Møt Lill Nesrin, kokkelærling på restaurant Eik/Lærlingekompaniet
Lill gikk på Sommerskolen i 2011, det første året kurset "Smak – kokk og servitør for en uke" ble tilbudt

9 Forventinger til læring i Sommerskolen Oslo
Sommerskolen Oslo er en alternativ læringsarena som skiller seg fra den ordinære skolen fordi den er frivillig, og elever og foreldre velger å bruke tilbudet. Mål for alle kurs er at elevene hver dag Lærer noe nytt Får faglige utfordringer Trives og har fine opplevelser Foresatte gir tilbakemelding om elevene lærer noe nytt (gj.snitt 5,0) og trives og har fine opplevelser (gj.snitt 5,2)

10 Føringer for kursinnhold i Sommerskolen Oslo
For å sikre god kvalitet på undervisning en skal alle kurs ha daglige læringsmål Føringer for kursinnhold og aktiviteter: Det er fokus på aktiviteter hvor elevene bruker de grunnleggende ferdigheter Aktivitetene kan tilpasses slik at elevene får faglige utfordringer tilpasset sitt nivå Det legges til rette for at elevene lærer på en spennende og annerledes måte Daglig fysisk aktivitet og ukentlig ekskursjon/kulturopplevelse på alle kurs

11 Om sommerskolekurset «Smak – kokk og servitør for en uke»
Kurset er lagt opp som en praksisnær opplæring med: Bedriftsbesøk Råvarekunnskap Etikette IK-mat og HMS

12 «Smak – kokk og servitør for en uke» Eksempel på program som kokk
Forberede og lage dagens rett Lære å kutte grønnsaker og kjøtt og filetere fisk Alt lages fra bunnen: Thaigryte, pasta og helstekt indrefilet med hasselback poteter med Bearnaise Creme brulleè, sjokoladefondant, flamberte kirsebær, bananer og ananas Bake boller, foccacia og brød

13 «Smak – kokk og servitør for en uke» Eksempel på program som servitør
Bordoppsett, brette servietter, dekke og pynte bord Skrive menyer Flambering av dessert Lære å bære og rydde tallerkener Servere dagens retter Lage smoothie og kalde kaffedrikker (baristainnføring)

14 Livet som lærling Lill forteller hvordan oppfølging Lærlingekompaniet gir

15 Rekruttering av elever
Målgruppe 2011 og 2012: alle elever på trinn. Antall søkere: 2011: 137 elever fra 52 forskjellige skoler 2012: 196 elever fra 62 forskjellige For å målrette rekrutteringen ble kurset i 2013 tilbudt kun elever på trinn: Søkere 2013: 83 elever fra 36 forskjellige skoler Elevenes motivasjon for å delta på kurset: Å lære noe nytt: 48 % Fordi kurset høres spennende ut: 83 % For å ha noe fornuftig å gjøre i ferien: 56 %

16 Hvordan bidrar vi som rekrutteringsarena?
Kurset viser flere sider ved kokk- og servitøryrket Elever gir kurset veldig gode tilbakemeldinger Kurstilfredshet: 5,8 Lært noe nytt: 5,5 Faglige utfordringer 4,7 Spisse kursbeskrivelsen og målrette rekrutteringen mot elever på 9. trinn slik at de har deltatt på kurset før de søker seg skoleplass på vgs.

17 Kokk og servitør – «verdens beste yrker»
Lill om læretiden på Restaurant Eik og hvorfor hun er glad hun har valgt å bli kokk  http://youtu.be/C5LyYu96uLk


Laste ned ppt "Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google