Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ToFs rolle og posisjon overfor høyere utdanning Egil Olsen Naturfagsenteret Nettverkssamling ToF 4/2-2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ToFs rolle og posisjon overfor høyere utdanning Egil Olsen Naturfagsenteret Nettverkssamling ToF 4/2-2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 ToFs rolle og posisjon overfor høyere utdanning Egil Olsen Naturfagsenteret Nettverkssamling ToF 4/2-2015

2 Opptakskrav for Bachelorprogram innen realfag ved de fleste høyskoler og universiteter i Norge: – Generell studiekompetanse + R1 eller S1+S2 og en av følgende: – Matematikk (R1 + R2) eller – Fysikk (1+2) eller – Kjemi (1+2) eller – Biologi (1+2) eller – Informasjonsteknologi (1+2) eller – Geofag (1+2) eller – Teknologi og forskningslære (1+2) – R2 og Fy2: 1 realfagspoeng. Alle de andre gir 0,5 realfagspoeng – ToFX og Geofag X gir ikke realfagspoeng

3 Programfagene gir kompetanse i: – Matematikk (R1 + R2) Matematikk – Fysikk (1+2) Fysikk – Kjemi (1+2) Kjemi – Biologi (1+2) Biologi – Informasjonsteknologi (1+2) Informatikk – Geofag (1+2) Geofag – ToF (1+2)?

4 – Matematikk (R1 + R2) Matematikk – Fysikk (1+2) Fysikk – Kjemi (1+2) Kjemi – Biologi (1+2) Biologi – Informasjonsteknologi (1+2) Informatikk – Geofag (1+2) Geofag – ToF (1+2)

5 – Matematikk (R1 + R2) Matematikk – Fysikk (1+2) Fysikk – Kjemi (1+2) Kjemi – Biologi (1+2) Biologi – Informasjonsteknologi (1+2) Informatikk – Geofag (1+2) Geofag – ToF (1+2)

6 Instituttene ved Mat.nat/UiO Gir Teknologi og forskningslære verdifull/nyttig kompetanse med hensyn på høyere utdanning (innen realfag)? – Hva sa du faget het? – Jo, jeg har hørt det faget nevnt tidligere – Læreplanen var interessant lesning – Disse kompetansemålene burde ikke tilhøre et eget fag, men heller inkorporeres i alle de andre programfagene – Hvor dypt går de enkelte kompetansemålene? – Vi bør ta hensyn til denne kompetansen når vi videreutvikler Bachelorutdanningen

7 Hva erfarer ToF elever når de starter høyere utdanning? Marit (medisinsk årstudium, Høgskolen i Ålesund): Det er mye som går igjen for min del, hvertfall! Hjelper veldig godt i forhold til forskningsrapporter og metoder :) Samt at det er en del av beregningene som går igjen! Og man blir en racer på diskusjon og feilkilder. Har møtt en til her oppe som har hatt faget, ellers er det få som vet hva det er!

8 Anniken (Bioteknologi, UiTø): Jeg synes ToF har hjulpet mye i forhold til dette med å skrive rapporter, merker jeg fikk med meg mye positivt på den fronten! Har ikke vært borti så mange som har hørt om faget Synne (Lektor i kjemi, NMBU): Jeg syntes den delen med selvstendig arbeid går veldig igjen :) Her har man ingen lærere å støtte seg på slik som på vgs, så syntes tof har gitt meg litt bein å stå på! Lars Kristian (Automatiseringsteknikk, HiB): Jeg har hatt et fag nå som heter innføring i ingeniørfag og i det faget skal vi lære å skrive rapporter, jobbe i prosjekt og noe historie mer spesifikt mot ingeniører (blant annet dampmaskinen). Med andre ord føler jeg at jeg har en litt ny versjon av faget ToF

9 Mathias (Matematikk UiO): Stiller meg bak alt som allerede er sagt om skrivetrening og metode. I tillegg føler jeg at jeg har mer faglig ryggrad i møte med medieoppslag og populærvitenskap, og det er veldig relevant i hverdagen. Jeg har fått en sunn skepsis til kilder og forskning generelt som jeg tror en del mangler, spesielt når jeg hører utsagn som "det er vitenskapelig bevist at...« Martine (Kjemi og bioteknologi, NMBU): Jeg føler jeg har fått god nytte av TOF-faget, spesielt når det kommer til vitenskapsteori, for det er veldig relevant i forhold til faget ex.phil som jeg har inntrykk av at de aller fleste som studerer her må ha (i hvertfall de som studerer noe vitenskapelig/realfaglig)……………


Laste ned ppt "ToFs rolle og posisjon overfor høyere utdanning Egil Olsen Naturfagsenteret Nettverkssamling ToF 4/2-2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google