Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er kjemi? Alt i naturen består av stoffer Hvordan er de bygget opp? Hvilke egenskaper har de? Hvordan kan stoffene reagere med hverandre og danne nye.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er kjemi? Alt i naturen består av stoffer Hvordan er de bygget opp? Hvilke egenskaper har de? Hvordan kan stoffene reagere med hverandre og danne nye."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er kjemi? Alt i naturen består av stoffer Hvordan er de bygget opp? Hvilke egenskaper har de? Hvordan kan stoffene reagere med hverandre og danne nye stoffer?

2 Hvorfor kjemi? Kjemikunnskaper blir i fremtiden viktig for: Å lage nye materialer til for eksempel lagring og transport av energi Å rense opp i forurensing som allerede er skapt, men også for å finne nye prosesser i industrien som ikke gir avfallsproblemer Å forstå de kjemiske prosessene som skjer i kroppen (lege- og tannlegebehandling, medisinproduksjon, ernæring)

3 Kjemi 1 Kjemi 2 (bygger på Kjemi 1) Vannkjemi (lage løsninger, vannrensing, vaskemidler) Syrer og baser (pH-beregninger) Organisk kjemi (hydrokarboner, alkoholer + +) Organisk kjemi (stoffer i kroppen som aminosyrer, karbohydrater, fett) Analyse (hvilke stoffer inneholder blandingen og hvor mye er det av stoffene?) Redoksreaksjoner (korrosjon, batterier, metallfremstilling, antioksidanter) Materialer (polymerer, nanomaterialer, miljøkonsekvenser ved produksjon og avfallsbehandling)

4 Hvordan jobber vi i faget? Teori/ forelesning Oppgaveløsing individuelt og i grupper. Du bør like å regne. Laboratoriearbeid Besøk i bedrift


Laste ned ppt "Hva er kjemi? Alt i naturen består av stoffer Hvordan er de bygget opp? Hvilke egenskaper har de? Hvordan kan stoffene reagere med hverandre og danne nye."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google