Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fair Play Du kan være den lille forskjellen som betyr så mye.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fair Play Du kan være den lille forskjellen som betyr så mye."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fair Play Du kan være den lille forskjellen som betyr så mye

2 Skjer a? -Hvem er vi -Fair play -Rollen vår -Pause -Sammen finner vi løsningen -Oppsummering -Hematt

3 Fair play Hæ, hva da?

4

5 Fair play handler om verdier, og det verdisettet må sitte i ”sjela” vår Alle klubber,lag og foreninger har verdier, men sitter deg godt nok i organisasjonen; Er det godt nok kjent, brukes de bare ved ”fine” anledninger eller er det grunnlaget for våre valg og beslutninger? Dette er ett tema som burde drøftes i klubben og blant medlemmene, verdiene må være noe man gjør, fordi de gir både egen verdi, men også verdi for andre. Derfor oppfordrer vi til at man har ett verdisett som er enkelt og forstå. ”Verdien er ikke verdier hvis de bare ligger i en skuff”, de må ”leves”..... Det er FAIR PLAY i praksis!

6 Det viktigste er hva som blir sagt, ikke hvem som sier det!

7 Den smale sti ………. Hvis man spør seg selv, om at hver avgjørelse man tar som leder, trener, forelder,spiller,foreldrekontakt m.m tåler at man ser den utenfra, og ikke minst sett på i henhold til klubben/forbundets verdier, retningslinjer og regelverk så vil man alltid holde seg på den smale sti. Alle avgjørelser i klubben burde kunne ses i lys av klubbens verdier og holdninger. Det er FAIR PLAY i praksis!

8 Rollen vår… “Spillerne blir som deg, du er rollemodellen…” - Tor Ole Skullerud

9 Det viktigste er ikke hva vi sier, men hva vi gjør.

10 Den viktige............... ”Du som er trener møter mange barn og unge med ulike forutsetninger og bakgrunn for å delta på trening. Det de har til felles er at de ønsker å bli sett. Du kan være Den ene som ser” Noen er gode til å drible seg gjennom forsvarsmurer. Andre er flinke til å motivere resten av laget, noen viser en jernvilje på treningsøktene som smitter på de andre og noen kan virke tilsynelatende likegyldige. For alle barn og unge kan du som idrettstrener eller leder for barn og unge utgjøre en stor forskjell. Det viktigste du kan gjøre, er å hjelpe barnet/ungdommen til å oppleve glede gjennom aktivitet sammen med andre. Det kan bety at du må være litt ekstra tålmodig og ekstra nøye med å rose fremfor å rise. Kanskje var ditt smil eller din oppmuntrende kommentar det eneste positive som skjedde for denne personen denne dagen. I slike situasjoner er du mer betydningsfull enn du aner, selv om du faktisk ikke gjør så veldig mye. Vi vet at én voksen som bryr seg om et barn/ungdom som har det vanskelig, kan være helt avgjørende for hvordan det går med denne personen i fremtiden. Flere voksne kan fortelle om en trener som så bakenfor all banningen på treningsfeltet, eller den sjenerte som bare ville være innbytter. Du kan gjøre den lille forskjellen som betyr så mye - Det viktigste er å forstå at de er likt. Når vi mennesker blir likt, vokser vi. Det er med på å inspirere de unge til å yte mer og ville være bedre. Marco Elsafadi, spesialrådgiver og tidl. langslagsspiller i basketball

11 Vær ”den ene” som gjør en forskjell ”Den ene er den som ser forbi den dårlige adferden og mangelen på sjarme, og som tåler de dumme tingene. Det er Den ene som ser, men som også tror på forandring”, sier psykiater Finn Skårderud De fleste barn i Norge har det godt. Dessverre lever mange i en tøff hverdag med rusmisbruk eller vold i hjemmet, kulturkonflikter, skilsmisse, mobbing eller ensomhet. Mange barn gjør sitt ytterste for å skjule forhold hjemme for omverdenen, og derfor er det ofte få eller ingen som vet hva de strever med. Barn som trenger den ene, kan være vanskelig å oppdage, men alle har vi dem rundt oss.

12 Fremtiden formes av de med sterkest tro på at den kan endres.

13 Pause Tenk, reflekter og diskuter

14 Gruppearbeid Helt enkle regler pr case 3 minutter diskusjon i gruppa 8 minutter åpen diskusjon

15 Case 1 Dere har en trener fra foreldregruppen, og 30 spillere på noenlunde samme nivå gutter 11 år.Treneren ønsker ikke og ha faste lag(rullere mellom lagene), mens deler av foreldregruppa er sterkt mot dette pga de sosiale samholdet I denne foreldregruppen(treneren er ikke her)? Hvilke problemstillinger melder seg og hvordan ville du løst disse?

16 Case 2 Det kommer for en dag at din beste spiller er involvert i en alvorlig mobbeepisode av en annen spiller på laget. Laget har vedtatt nulltoleranse for mobbing. Laget skal spille KM-sluttspill dagen etter – hvilke problemstillinger melder seg og hva gjør du?

17 Case 3 Det er lokaloppgjør for jenter 12, på bortebane. Dommeren er en ung gutt fra samme klubb som dømmer sin første kamp. Han gjør noen feil avgjørelser gjennom kampen og slutten dømmer han en helt feil straffe til motstanderen, så de vinner med et mål Hva gjør du som trener,lagleder eller forelder ? Hva burde man gjøre etter kampen?

18 Case 4 Laget med 14-åringer som du har ansvar for befinner seg Danmark, der dere deltar i DanaCup. Det er noen voksne med på turen og utpå kvelden blir du invitert med I et sosialt lag, der du blir servert alkohol. Hvordan reagerer du? Hvilke problemstillinger ser du?

19 "Utrolige ting kan skje om begeistring blir brukt som drivkraft" (H.M. Kong Olav)

20 Ferdig nå? Hva syns du??

21


Laste ned ppt "Fair Play Du kan være den lille forskjellen som betyr så mye."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google