Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Filmanalyse.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Filmanalyse."— Utskrift av presentasjonen:

1 Filmanalyse

2 Filmanalyse etter «oppskrift»
Når du skal skrive en filmanalyse, vil du som regel velge å skrive den etter en «oppskrift», og det er bra, for da er du sikra at du får med deg alle de punktene som du skal ha med i en aanalyse. Men husk at du skal skrive en helhetlig tekst, du skal ikke dele opp teksten din i punkter og avsnitt slik det er i den oppskriften du bruker.

3 Disse punktene er det lurt å finne u t av før du ser filmen, og det kan brukes som en innledning.
Hva er filmens tittel? Les Miserables Hva heter regissøren? Tom Hooper (The Damned United) Hvem har produsert filmen? Universal Pictures Når er den fra? 2012 Hvem har hovedrollene? (kun navn, og evt. hva de er kjent fra tidligere)

4 Sjanger (kan henges på tilslutt i innledningen
Hvilken sjanger tilhører denne filmen? Dokumentar/fiktiv? Fiktiv: Komedie, thriller, krim, barnefilm, ungdomsfilm, romantisk drama, science fiction, eventyrfilm, dogme-film, krigsfilm

5 I hva slags miljø utspiller handlingen seg?
I hvilken tid utspiller handlingen seg?

6 Hovedhandling Beskriv filmens handling og plott. Få beskrevet hva filmen handler om, hva konflikten er og hvordan den slutter. Er det en tydelig begynnelse, hoveddel og avslutning?

7 Sammensetning / oppbygning
Følger filmen Hollywoodmodellen?

8 Hvem er hovedpersoner og hvem er bipersoner?
Hvordan blir hovedpersonene beskrevet? Alder, sosial status, utseende og personlighet. Gjennomgår personene en utvikling i løpet av filmen?

9 Filmatiske virkemidler
Hvordan er filmen klippet? Lange klipp, korte klipp, naturlige eller unaturlige overganger? Hvordan er kamerabevegelsen? Håndholdt kamera, stillbilde, panorering eller annet? Hvordan er perspektivet? Froskeperspektiv, fugleperspektiv, normalperspektiv? Hvordan er bildet beskåret? Totalt, supertotalt, halvtotalt, nærbilde, supernærbilde?  Hvordan er lyden i filmen? Reallyd, effektlyd, ekstern lyd? Kanskje er det voice-over eller bakgrunnsmusikk i filmen? Hvordan er lyset i filmen? Naturlig eller kunstig? Er det likt gjennom hele filmen? Hvordan er fargene? Virker de naturlige eller manipulerende? Er det noe annet ved måten filmen er filmet på som du har lagt spesielt merke til?

10 Hva tror du filmen skal fortelle seerne?
Tema eller budskap Hva tror du filmen skal fortelle seerne?

11 Hva er din vurdering av filmen? (terningkast)
Egen vurdering Hva er din vurdering av filmen? (terningkast) Hvem vil du anbefale filmen for? Husk å begrunne synspunktene dine!


Laste ned ppt "Filmanalyse."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google