Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Konsekvenser ved skifte av e-postsystem Hovedprosjekt AITeL, HiST Våren 2002 Prosjektgruppe 34E Oppdragsgiver: Bjørn Østbye, IVT, NTNU.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Konsekvenser ved skifte av e-postsystem Hovedprosjekt AITeL, HiST Våren 2002 Prosjektgruppe 34E Oppdragsgiver: Bjørn Østbye, IVT, NTNU."— Utskrift av presentasjonen:

1 Konsekvenser ved skifte av e-postsystem Hovedprosjekt AITeL, HiST Våren 2002 Prosjektgruppe 34E Oppdragsgiver: Bjørn Østbye, IVT, NTNU

2 Litt om oppgavestiller IVT IVT er Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi ved NTNU. Dette fakultetet ble til 01.01.2002 da fire fakultet ble slått sammen til ett. (De fire var: Fakultet for Marinteknikk, Fakultet for Maskinteknikk, Fakultet for Bygg og Miljøteknikk, Fakultet for Geofag og Petroleumsteknikk) Vår oppdragsgiver Bjørn Østbye jobber ved tidligere Fakultet for Marinteknikk.

3 Bakgrunn for prosjektet: Problemstillinger: Da IVT ble opprettet 01.01.2002 hadde de fire tidligere fakultetene ikke samme e-postsystem. Det er planlagt et bytte slik at alle får samme system. De to systemene som er i bruk idag er UNIX sendmail med Eudora Pro som klient og Microsoft Exchange med Outlook som klient. *Utrede forskjellige funksjonaliteter i systemene. * Vurdere systemene opp i mot hverandre. * Komme med en anbefaling på hvilke system som passer best for IVT. * Alle data skal konverteres inn i det nye systemet. * Ingen brukere skal miste data.

4 Hvorfor denne oppgaven? Vi valte denne oppgaven da vil ikke har lært noe om e- postsystemer i den ordinære undervisningen. E-post er et viktig tema innen drift av datasystemer. Oppgaven hørtes interessant og spennendes ut. Dette ville bli en utfordring.

5 Arbeidets gang: Dette har vært et teoretisk prosjekt. Vi har sett på de to aktuelle systemene, sendmail og Exchange med tilhørende klienter Eudora og Outlook. Vi har sett på ulike funksjoner og virkemåter. Vi har laget veiledning for enkelte oppgaver/funksjoner. Vi har evaluert systemene mot hverandre og kommet med en konklusjon og anbefaling. Vi har hatt kontakt med ulike ressurspersoner som vår oppdragsgiver har gitt oss. Har intervjuet disse om akutelle temaer.

6 Resultat: Videre arbeid: Vi har utarbeidet 9 deldokument. Disse 9 tar for seg ulike temaer definert i prosjektbeskrivelsen. Vi har kommet fram til at e-postserveren Exchange med klientOutlook vil være det beste for IVT. I dette systemet ligger også kalenderfunksjoner og Det som gjenstår for IVT er å bli enige med seg selv om hva de vil og så implementere dette. Det skal også kanskje utarbeides en web-basert brukerveiledning på det nye systemet.

7 Dette har vært et prosjekt av: Prosjektgruppe 34E Linda Løfdahl Toril Arnetveit 2HKD AITeL, HiST


Laste ned ppt "Konsekvenser ved skifte av e-postsystem Hovedprosjekt AITeL, HiST Våren 2002 Prosjektgruppe 34E Oppdragsgiver: Bjørn Østbye, IVT, NTNU."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google