Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kvart million husbesøk i grasrotvalgkampen Gjennomgang av kartverktøy og hjelpemidler – samt casepresentasjon fra Oslo.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kvart million husbesøk i grasrotvalgkampen Gjennomgang av kartverktøy og hjelpemidler – samt casepresentasjon fra Oslo."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kvart million husbesøk i grasrotvalgkampen Gjennomgang av kartverktøy og hjelpemidler – samt casepresentasjon fra Oslo

2 Kartsystem for dør-til-dør •Husbesøk – viktigste valgkampaktivitet •Mål: 250.000 dører i den intensive valgkampen •Kartsystem for å identifisere grunnfjell for mobilisering •Alle kommuner med over 5.000 innbyggere får kart. •44.000 kartblader (– største kjøringen i verden)

3

4 Kjernevelgere by og land:  Her er det overrepresentasjon av velgere som mest sannsynlig vil stemme på Arbeiderpartiet. Disse trenger å vite at Arbeiderpartiet fortsatt er det riktige valget, og at det er viktig at de går og stemmer. Kjernevelgere by er rosa og Kjernevelgere land er røde. Mulige by og land:  De som er overrepresentert her er de som kan komme til å stemme på Arbeiderpartiet. De har ofte holdninger som stemmer overens Arbeiderpartiet sin politikk, men er tilbøyelige til å stemme på andre partier. Mulige by er lysegrønne og Mulige land er mørke grønne. Underrepresenterte Ap:  De fleste i denne gruppen kommer trolig ikke kommer til å stemme på Arbeiderpartiet, og er dermed siste prioritet for påvirkning. Noen stemmer allikevel Arbeiderpartiet, men da er det mer at de generelt liker det Arbeiderpartiet står for. Man bør ikke tilpasse budskapet spesielt til denne gruppen. Underrepresentert Ap er blå. Velgertyper

5 Beskrivelse av segmentene

6 Kjernevelgere by Nadeem, drosjeeier, 24 år fra Stovner, Oslo - For meg som selvstendig næringsdrivende er det viktig at politikerne legger til rette for oss som vil jobbe. Jeg syns vi skal dele på godene altså, de svakeste har jo også rett til trygghet. Det er ikke noen vits å kvele næringslivet med høye skatter for å få fine skoler, hvis de som kommer ut fra dem ikke får seg jobb. For den som vil stå på, bør ingenting være umulig. Turid, høyskolelektor, 48 år fra Møllenberg, Trondheim - Hmm. Etter at ungene fløy fra redet er jeg ikke like opptatt av utdanningspolitikk lenger. Min stemme går nok til den som kan komme opp med en troverdig plan for hvordan vi skal løse klimaproblemene. Jeg syns de rødgrønne har klart seg fint - og stabilitet er jo alltid bra - men om det blir Ap eller SV er litt for tidlig å si.

7 Kjernevelgere land Hans, 38 år, miljøarbeider fra Vadsø – Jeg syns de rødgrønne gjør det ganske bra jeg. Ikke minst er Jens den eneste tenkelige statsministerkandidaten. Fellesskap og solidaritet er selvfølgelig fint det, men jeg syns innimellom at de glemmer den minste sosiale enheten; familien. De burde kanskje også være litt mer fokusert på det som skjer i HELE Norge. Det blir vel mye verdensproblemer og storsamfunn til tider. Kari, 59 år, lektor fra Hamar – Samfunnet vårt er i ferd med å gå fullstendig i moralsk oppløsning. Vi trenger en regjering som tar tak i de viktige verdispørsmålene og setter familiepolitikk på agendaen igjen. I tillegg syns jeg at bistandspolitikken burde få større plass. Det er så mange ute i verden som har det verre enn oss, og det syns jeg at vi skal gjøre noe med, vi som kan.

8 Mulige by Anne, 34 år tobarnsmor og hjemmeværende fra Lillestrøm – Jeg kommer til å stemme på det partiet som sier de vil ta hensyn til oss vanlige mennesker. En ting er få ned renta, en helt annen er å få bukt med de sinnsyke økningene i matvareprisene. Sånn som systemet er nå blir vi tvunget til å kjøpe dyre og dårlige grønnsaker hele vinteren. Subsidiene til landbruket må ned. Grønnsaker må produseres der de har klimatiske forutsetninger for sånt. Gunnar, 29 år, datakonsulent fra Grünerløkka, Oslo – Vi må alle sammen bidra økonomisk til alles velstand og trygghet. Samfunnet er et spleiselag hvor vi bedrestilte må betale en større del av regningen for å ha velfungerende sykehus, tilfredsstillende eldreomsorg og et utdanningssystem som kan måle seg med de landene vi liker å sammenligne oss med. Til syvende og sist tror jeg det handler om en regjering som tør å satse, og da blir det nok en stemme til Erna&Co fra min side…

9 Mulige land Gunnhild, 69 år, minstepensjonist fra Bangsund – Jeg syns det var bedre før. Alt har blitt så nymotens. Det går jo nesten ikke an å få tak i normal mat på butikken lenger. Det var bedre før når folk gikk i kirka og brydde seg om hverandre. Jeg syns vi skal gi a Siv en sjanse jeg, det kan da ikke bli stort verre enn det er nå uansett. Hun høres da i hvert fall ut til å ha både respekt og løsninger som kunne passe for oss som bygde landet. Niels, 24 år, vannverksfunksjonær fra Volda ­ Siden jeg er skilt, har tre småunger, nytt huslån, gammelt billån og må gå overtid støtt, er det ikke akkurat rikspolitikk og de høye herrer i Oslo som interesserer meg mest her i verden. Dessuten syns jeg ikke det er store forskjellen uansett hvem som styrer. De små må blø uansett. Jeg skulle gjerne gitt en stemme til noen som MENTE noe, men slik det er nå er det klin umulig å se forskjell på partiene. Dessverre.

10 Viktigst i valgkampen: Mobilisere blant kjernevelgerne

11 Mosaic •Mer fininndelt: 13 grupper •Godt utgangspunkt for DM •Til kommuner med over 20.000 innbyggere •Adresser kan bestilles – og man kan sikte ut f.eks ulike aldersgrupper.

12 Hvem gjør hva? •Sentralt –produserer kartene i samarbeid med Experian –Mulighet for å lage nye kart, på nye områder •Fylkessekretær –Lære opp valgkampledere –Bistå valgkamplederene underveis i gjennomføringen •Valgkampleder –Dele ut kart til valgkampmedarbeidere


Laste ned ppt "Kvart million husbesøk i grasrotvalgkampen Gjennomgang av kartverktøy og hjelpemidler – samt casepresentasjon fra Oslo."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google