Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Svein Johansen, Rita Gjørven, Siri L Keller, Sonja Skjær ILS, UiO

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Svein Johansen, Rita Gjørven, Siri L Keller, Sonja Skjær ILS, UiO"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vurdering av muntlig i faget Fremmedspråk i Kunnskapsløftet Del 2: Lytting
Svein Johansen, Rita Gjørven, Siri L Keller, Sonja Skjær ILS, UiO Utdanningsetaten i Oslo

2 Lytteforståelse K06 Nivå 1
finne relevante opplysninger og forstå hovedinnholdet i skriftlige og muntlige tilpassede og autentiske tekster Nivå 2 forstå innholdet i lengre skriftlige og muntlige autentiske tekster i ulike sjangre

3 Hvordan prøve lytteforståelse? Om bl.a. reliabilitet og validitet
Svare på norsk. Hvorfor? Spontantale eller opplesning? Lytte en eller to ganger? Ta notater/notere stikkord? Svare muntlig eller skriftlig? Hvis skriftlig svar på norsk: Resymé? Åpne spørsmål? Hvis ja, spørsmålene før eller etter lyttingen? Ja/nei-svar? Flervalgsspørsmål/multiple choice?

4 Lytteforståelse Rammeverket
Jeg kan forstå vanlige ord og ytringer knyttet til områder av umiddelbar personlig betydning (for eksempel svært enkel informasjon som gjelder meg selv, min familie. nærmiljø, innkjøp og arbeidsliv). Jeg kan oppfatte hovedinnholdet i enkle, korte og tydelige beskjeder og meldinger. B1: Jeg kan forstå hovedinnholdet i klar, standard tale om kjente emner knyttet til bl.a. arbeid, skole og fritid. Jeg kan forstå hovedinnholdet i mange radio- og TV-program om aktuelle saker eller om emner som er av personlig eller faglig interesse for meg, når man snakker relativt langsomt og tydelig.

5 Lytteforståelse Språkpermen
A2: Jeg kan forstå det som blir sagt i enkle hverdagssituasjoner Jeg kan forstå hovedtrekkene i enkle, tydelige beskjeder, for eksempel i telefonen eller på en jernbanestasjon... B1: Jeg kan følge en hverdagssamtale hvis det snakkes tydelig og på standardspråk tydelig og på standardspråk Jeg kan forstå hovedpoengene i en diskusjon om et kjent tema, hvis det snakkes tydelig og på standardspråk Jeg kan følge korte fortellinger og lengre foredrag, hvis temaet er kjent og det brukes standardspråk Jeg kan forstå hovedinnholdet i nyheter på radio og i lydopptak, hvis det snakkes tydelig og på standardspråk Jeg kan forstå detaljerte anvisninger, nyheter og informasjon, for eksempel værmeldinger eller på en telefonsvarer...

6 Oppgave Hvordan kan de nasjonalt utarbeidede lytteprøvene brukes som utgangspunkt i et nytt prøveformat for lytting? Hvordan kan alternative kilder (Internett, video, film, tv-nyheter…) brukes?


Laste ned ppt "Svein Johansen, Rita Gjørven, Siri L Keller, Sonja Skjær ILS, UiO"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google