Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Studieplanarbeid for V2020 med EpN (emneplanlegging på nett);

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Studieplanarbeid for V2020 med EpN (emneplanlegging på nett);"— Utskrift av presentasjonen:

1 Studieplanarbeid for V2020 med EpN (emneplanlegging på nett);
Nye tidsrammer gir konsekvenser for forskjellige roller i studieplanarbeidet STUT 08.mai ved fakultetets studieplangruppe EpN – MN pilot for våren 2020, hvis det fungerer tilfredsstillende, vil det implementeres for hele UiO etter et eller kanskje to pilotsemestre. Alle emner, på alle institutter Vi er glade for det, både fordi vi tror det vil effektivere måten vi arbeider på og vi slipper forhåpentligvis mye av det dobbeltarbeidet som vi gjør i dag, være med å påvirke systemet og utviklingen av det, men det får noen konsekvenser for hvordan vi jobber med disse sakene.

2 Tidslinje EpN for planlegging av vårsemester 2020
Midten av juni Overføring til EpN 26. August Senest emneansvarlige inn i EpN Før 16. September UU eller tilsvarende 16. September Siste frist til Studieplan MN 1. Oktober Overføring EpN til FS Hovedoverskriften vil være at instituttene må ta et større ansvar i kvalitetssikringen av emnebeskrivelsene og arbeidet med disse. En konsekvens av implementeringen av EpN er tidsskjema for arbeidet/prosessen og implikasjoner som dette får videre. Bildet ser slik ut.

3 Emner og emnebeskrivelsene på nett
Byggeklosser Emnebeskrivelsene på nett er i hovedsak basert på to hensyn: Informasjon som er etterspurt av studenter og søkere, og de rettigheter og plikter som gjeldende forskrifter og regelverk pålegger oss å informere om. Mål: Gi forutsigbarhet og trygghet Behandle studenter rettferdig og likt Minne om hva emner og emnebeskrivelsene egentlig er: Emnene og programmene er i stor grad materialiseringen av utdanningene våre og utdanningssatsingen, og emnene er……….. (Arbeidet bundet i flere regelverk, fra UH-loven, KDs studiekvalitetsforskrift og NOKUTs studietilsynsforskrift, UiO-regler og MN-regler. I tillegg opererer man innenfor kommunikasjonsfaglige praksiser og retningslinjer.) Kontrakt – det som står i emnebeskrivelsen er det vi kan kreve av studentene Transparens – det som gjelder må stå i emnebeskrivelsen Utfordrende nå i disse InterAct-tider: vi prøver å være innovative og dette utfordrer oss mtp reglement

4 Roller og ansvar Fakultetet: Overordnet perspektiv, kvalitetssikrer
Instituttet: Kjenner sin emneportefølje, sine programmer, sine ansatte, ansvaret for detaljene, saksbehandler Vitenskapelig ansatt Fagavdeling/seksjon Programråd Utdanningsutvalg Instituttstyre Utdanningsleder Instituttleder Studieseksjon - utdanningsstrategi, instituttets strategi, programluber, personalpolitikk….. - timeplanlegging, eksamensplanlegging, studentenes utdanningsplaner, opptakskrav til master, språk – utveksling….. Mange involverte parter i emnearbeid, og kanskje ikke helt klart og tydelig hvem som har hvilket ansvar? De som kan/skal være bidragsytere i emnearbeidet Emnearbeidet har også implikasjoner for andre prosesser, timeplanlegging,… Alt dette til sammen gjør at dette er krevende arbeid God systemforståelse God kommunikasjonsflyt mellom alle nivåer Ikke mulig å gjøre dette sånn «5 min innimellom» (gjelder både oss på fakultetet og studieadm på instituttene)

5 Utfordringer Rolleforståelse Ansvar instituttet Ansvar fakultetet

6 Opplæring 15. mai: Opplæring av studieadministrative Lokal opplæring

7 Takk for oppmerksomheten
mn.uio.no


Laste ned ppt "Studieplanarbeid for V2020 med EpN (emneplanlegging på nett);"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google