Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Roboter og omkrets Etterarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Roboter og omkrets Etterarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 Roboter og omkrets Etterarbeid

2 Repetisjon Forklar hva omkrets av en sirkel er.
Lurt med repetisjon, - da lærer vi bedre.

3 Omkrets Lengden på den krumme linja som går gjennom alle punktene som ligger like langt fra sirkelens sentrum. Vise på andre sirkler i klasserommet?

4 Repetisjon Hvordan kan vi finne omkrets av en sirkel?
Aktuelle strategier: A. Legge tråd rundt, for så å måle. B. Måle med målebånd rundt. C. Trille sirkelen bortover golvet, for så å måle distansen. D. Måle diameter og multiplisere med pi. (Kutte strategi D hvis ukjent for klassen.

5 Repetisjon Hva er en rotasjon?
Rotasjon er når en sirkel/et hjul snurrer en gang rundt. (En omdreining – en runde)

6 Dagens problemstilling
Hvor mange ganger må et sykkelhjul rotere på vei til og fra skolen? Ta utgangspunkt i bosted til den eleven som har bursdag senest på året. Inndeling i par som i Newton-rommet.

7 Hva trenger vi å vite? Avstand mellom hjemstedet og skolen.
Omkretsen av et sykkelhjul. La elevene komme med forslag, både til hva de trenger av matematiske opplysninger og til hvordan disse skal skaffes. Hvis dårlig tid; oppgi omkrets av et vanlig sykkelhjul = 210 cm

8 Oppsummering Hvordan fant dere avstand hjem – skole? Andre måter å gjøre det på? Hvordan fant dere omkrets på hjulet? Andre måter å gjøre det på? Hvordan fant dere antall rotasjoner? Hva måtte dere gjøre med enhetene? Hvorfor det? La noen grupper presentere hvordan de løste oppgaven. Elever eller lærer viser også omgjøring av lengde-enheter på tavla. Hvem i klassen har lengst skolevei?


Laste ned ppt "Roboter og omkrets Etterarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google