Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjektstøtte fra Barentssekretariatet med hovedfokus på idrettssamarbeid Margrethe Alnes, Tromsø 14.05.09.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjektstøtte fra Barentssekretariatet med hovedfokus på idrettssamarbeid Margrethe Alnes, Tromsø 14.05.09."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjektstøtte fra Barentssekretariatet med hovedfokus på idrettssamarbeid
Margrethe Alnes, Tromsø

2 Barentssekretariatet
Prosjektfinansiering Russlandskompetanse Utredninger og rapporter Informasjon Barentssekretariatet har 12 ansatte i Kirkenes og 5 i Russland. Eies av Nordland, Troms og Finnmark Finansiert av Utenriksdepartementet. Andre partnere: KRD, BLD, HOD, KKD Sekretariatet arbeider i all hovedsak med prosjektfinansiering (der skal vi bruke litt tid på). Vi jobber daglig med russlandrelaterte spørsmål og har opparbeidet høy russlandskompetanse. Sekretariatet jobber mer aktivt for å publiserer rapporter og gjøre utredninger rundt nordområdene og grenserelaterte spørsmål for å spre kunnskap om russland og om ting som rører seg i regionen. Barents Rewiev gis ut til høsten. Viktig aktør når det gjelder informasjon og flere nettsteder blant annet BarentsObserver som har hatt opptil klikk på en dag. Vi skal konsentrere oss om vår rolle som forvalter av UDs midler til det regionale prosjektsamarbeid mellom Norge og Russland

3 Barentssuksessen 16 års samarbeid 3000 finansierte prosjekter
350 millioner kroner tildelt Samarbeid i endring Barsek har finansiert samarbeidsprosjekter siden 1994. Små og store prosjekter – alt fra små tiltak som at norske og russiske barn lager felles tegneutstilling, til store miljø- og næringsprosjekt Hovedsakelig fra UD – lave administrative kostnader – det meste går direkte til prosjektstøtte. Russland har forandret seg i løpet av disse 16 årene – vi tilpasser oss og endrer prosjekthåndteringen utifra dagens situasjon. Av vesentlige endringer hos oss er f. eks at støtten nå utelukkende gis den norske partneren i et prosjekt. Samt at vi stadig oftere krever at det også legges inn russisk egenfinansiering i prosjekter. I prosjektarbeidet følger vi også hele tiden de føringer og prioriteringer UD gir for sine bevilgninger til oss.

4 Generelle kriterier Prosjektet må ha russisk deltakelse.
Prosjektaktiviteten skal foregå i Barentsregionen. Prosjektet må ha et godt samarbeidsinnhold. Det legges vekt på om prosjektet er fremtidsrettet og levedyktig utover prosjektperioden. Prosjektet skal gi mest mulig målbare resultater. 30% egenkapital. Prosjekter med russisk egenfinansiering prioriteres. Søk i tide! Kan ikke støtte prosjekter som påbegynnes før søknaden er ferdigbehandlet. Generelle kriterier Russisk deltakelse et absolutt krav. Hovedsakelig i russisk eller norsk del av regionen, men det kan i særtilfeller gjøres unntak. Prosjektet utarbeidet av begge parter, like stor interesse på begge sider av grensen, begge parter bidrar og deltar i prosjektet. Fører prosjektet til ny aktivitet, eller til et varig resultat? Nye arbeidsplasser, et nytt nettverk, nye prosjektideer osv. Husk at dette gjelder også for sluttsummen – Barsek bevilger inntil 70% av det totale budsjettet – og når regnskap leveres, så kan vi kun dekke inntil 70% av de totale sluttkostnadene. Det er positivt og fremmer en søknad om det er russisk egenfinansiering i et prosjekt. Det skjer dessverre av og til at vi formelt må avvise en søknad fordi partene allerede har begynt å gjennomføre prosjektet før de har sendt søknaden til oss. Søk derfor helst et par måneder før prosjektet er planlagt igangsatt.

5 Barentssekretariatets ordinære prosjektmidler
Innsatsområder: Kultur; Kompetanse; Urfolk; Næring; Miljø Frister: Over kr : Søknadsfrister 1. mars og 1. oktober Under kr : Søk når som helst! -Når dere søker til Barentssekretariatet er det som oftest fra disse midlene dere søker. Alt fra kultur til næring – og også kompetanse, urfolkstiltak og miljøprosjekter. Søknader over må styrebehandles derfor 2 frister i året. Det tar 1 måned til halvannen før man får svar. Søknader under avgjøres administrativt. Ingen søknadsfrister. 1 behandlingsmøte hver måned cirka, med unntak av sommermånedene – den første mandagen i hver måned. Søk seinest 2 uker før dette. Cirka 6 uker før man får svar, avhengig av når man har søkt.

6 Barents Regionale Ungdomsprogram 2007-2010
Målgruppe: Barn og unge år Fokusområder: Kultur og sport Kompetanse og entreprenørskap Miljø og helse Samfunnsutvikling Urfolk Ungdoms initiativer og aktivt medborgerskap Midler: NOK BLD, Barentssekretariatet Ungdomsprogrammet Dette er det 2 programmet og er vedtatt av regionrådet og implementeres for å imøtekomme fellesutfordringene med utflytting. Ungdomssamarbeidet og satsingen på barn og unge har seilt opp som det viktigste området for Barentssamarbeidet og har en høy status også i Russland MÅLSETTINGEN er å gjøre Barentsregionen mer attraktiv for unge mennesker gjennom å gi de unge reell innflytelse, muligheter til å delta i internasjonale spennende samarbeidsprosjekt, muligheter til å sette ut i livet egne prosjektideer og gjennom å gjøre mulighetene i nord kjent blir Barentsregionen et reelt alternativ til det kjipe livet i sør. (Her er det selvsagt mange mekanismer som virker og dette er ikke en løsning på utfordringene, men et viktig bidrag i riktig retning, og positive oppleveleser er en viktig drivkraft) BLD å bevilger 1 mill hvert år til multilateralt samarbeid i Barentsregionen. Siden programstart har mer enn 100 større og mindre prosjekter blitt støttet gjennom ungdomprogrammet    Målgruppe: Barn og ungdom i Barentsregionen primært i alderen år Det kan gis tilskudd til multilaterale prosjekter med deltagelse fra minst 3 land som er en del av Barentsregionen*, der Norge og Russland skal være to av disse landene. Utgifter for svensk og finsk deltagelse dekkes ikke. Det er 5 satsingsområder: Kompetanse og entreprenørskap, kultur og sport - Inkludert toleranse og antirasisme, miljøvern, helse- og sosialrelaterte spørsmål samt aktivt medborgerskap. Prosjekter som er initiert av ungdom eller som fremmer demokratiutvikling er høyt prioritert. Prosjektene kan gjennomføres i hele regionen Søknadsfrist: Ingen Ingen søknadsfrister

7 Idrettsprogrammet Mål:
Å forenkle prosjektarbeidet for aktørene og stimulere til flere grenseoverskridende idrettsprosjekter i regionen. Bakgrunn Internasjonale sportslige aktiviteter i Barentsregionen involverer mange deltagere og bidrar til å bryte ned politiske, sosiale og kulturelle barrierer. Det å stimulere til fysisk aktivitet og sunn livsstil er også viktig som forebyggende tiltak. Vi har i en årrekke gitt bevilgning til NIF Barentsutvalg, som igjen har benyttet denne bevilgningen til å støtte ulike idrettstiltak. DU har oppfordret Barentssekretariatet til å gå bort fra denne ordningen, fordi de vil at vi selv skal ha direkte kontroll med hvem som får støtte gjennom de midlene de gir oss. Dessuten – vi har sett at idrettssamarbeidet over grensen er blomstrende, og vi ville derfor satse mer på å støtte idrettstiltak. Barentssekretariatet har som et resultat utarbeidet et eget programområde for idrettsamarbeid. Dette er gjort i samarbeid med NIF Barentsutvalget.

8 Idrettsprogrammet Målgruppe Barn og ungdom Prosjekter
Idrettsarrangementer trener- og instruktørutveksling, kompetansehevende tiltak, møter, konferanser nettverksbygging Midler 1 000,000 NOK Barentssekretariatet Idrettsprogrammet Hovedmålgruppen er barn og unge – men vi gir også støtte til tiltak som kun involverer voksne, det være seg idrettsutøver eller trenere, instruktører osv. Tiltak som kan støttes er idrettsarrangementer – de tradisjonelle Barentskampene - stevner, turneringer, trener- og instruktørutveksling, kurs og andre kompetansehevende tiltak, møter, konferanser og seminarer, nettverksbygging.

9 Idrettsprogrammet Formelle kriterier:
* Bruk søknadsskjema for Idrettsprogrammet. * Kun støtte til norsk-russiske samarbeidsprosjekt, eller til norsk og russisk deltakelse i multilaterale prosjekt. * Prosjektet må gjennomføres i norsk eller russisk del av Barentsregionen. * Søknad skal være fra den norske partneren i prosjektet.

10 Idrettsprogrammet Formelle kriterier:
* Søknad skal utformes på norsk eller engelsk. Alle punkter i skjemaet kreves utfylt. * Søker må selv bidra med minst 30% egenkapital (egen arbeidsinnsats aksepteres). * Et prosjekt kan ikke være påbegynt før det søkes om støtte fra Barentssekretariatet.

11 Idrettsprogrammet Budsjett – typiske kostnader: Reise- og opphold
Tolking Administrasjon Prosjektledelse Visum

12 Idrettsprogrammet Søknadsfrister: Ingen søknadsfrister – søknader
behandles fortløpende. Beregn 4-6 ukers behandlingstid!

13 Ta kontakt med oss for mer informasjon!

14


Laste ned ppt "Prosjektstøtte fra Barentssekretariatet med hovedfokus på idrettssamarbeid Margrethe Alnes, Tromsø 14.05.09."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google