Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kurs- og Fjellsport Består av ein leiar, to medlemmer og ein vara.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kurs- og Fjellsport Består av ein leiar, to medlemmer og ein vara."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kurs- og Fjellsport Består av ein leiar, to medlemmer og ein vara.
Har ansvar for kursverksemda. DNT fjellsport er en samanslutning av alle lokale fjellsportgrupper tilknytta DNT sine medlemsforeiningar. Desse har ansvaret for det lokale fjellsporttilbodet. 

2 Planlagde kurs for 2018 Alpin-teknikkurs i Bjørkelia, Jølster skisenter, 12 delt Skredkurs i Jostedalen, Norgesguidene, 12 delt Toppturkurs i Bjørkelia, 10 delt April Ambassadør og grunnleggjande, Nordfjord/Bremanger Klatrekurs, brattkort, Sagefloten Ambassadør og grunnleggjande, Avdal Ø. Årdal Introduksjonskurs yoga i samarb m Friskis og Svettis Førde Klatrekurs, brattkort, Sagefloten Juni/Juli Klatrekurs, Naturleg sikring Juni/Juli Kajakkurs, våtkort, Ung lokalt Kajakkurs, våtkort, Njord, Bulandet August/Sept Sommarturleiarkurs I og II, samarbeid med Bergen og Hordaland Turlag? Ambassadør og grunnleggjande, Stardalen

3 Krav til turleiarar og deltakarar
DNT og Norsk Fjellsportforum stiller nokre krav til turleiarar og instruktørar. Fleire medlemsforreningar synest det er ei utfordring å stette desse krava. DNT Fjellsport har laga ei matrise som gjev anbefalingar til kva kompetanse ein bør kreve av turleiarar og deltakarar på eit utval av ulike turar.

4 Utdanningssystemet i DNT

5 NF-standard, krav til kursinstruktørar
DNT er medlem av Norsk Fjellsportforum, og er tilslutta Nasjonal standard for instruktørar, førarar og kursarrangørar i fjellsport. Standarden definerer krav til utdanning og godkjenning av instruktørar og førere, samt krav til arrangørar av kurs og føring. Norsk Fjellsportforum (NF) er eit opent samarbeidsorgan for fjellsportorganisasjonar engasjert i klatring, bre- og tindesport. NF arbeider for å fremme naturvenlegheit og sikker ferdsel i tråd med norske friluftslivstradisjonar.

6 Kompetansematrise Flytskjema som viser korleis kompetansematrisen skal brukast inn i turplanen.

7 Risikovurdering Ferdiglaget ROS for flere ulike aktivitetstyper?
Sommerturer Bør det deles inn i forskjellige typer aktiverer? Vinterturer Bør det deles inn i forskjellige typer aktiviteter? Kurs Bør følge DNT Skolen for kurs Er dette nok, vil turleder reflektere etter dette, eller bør en gjøre noe mer? Presenteres som et sikkerhetsark? Spørre reflekterandes spørsmål som får turleder til å gjennomgå sin tur Dagros? Eller tilpasse noe eget? Føre-var prinsippet?

8 Risikovurdering i Sherpa


Laste ned ppt "Kurs- og Fjellsport Består av ein leiar, to medlemmer og ein vara."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google