Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Slovakia.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Slovakia."— Utskrift av presentasjonen:

1 Slovakia

2 Fakta 49000 kv km 5,4 mill msk Hovudstad: Bratislava
78% slovakar, 10% ungararar, 10% sigøynarar Off. språk: Slovakisk. Totalt 10 språk. 9 bibelspråk. Medlem av EU og NATO EU sin raskast veksande økonomi, men stor skeivfordeling. Høg arbeidsløyse, særleg blant eldre folk

3 Politikk/religion Del av Tsjekkoslovakia fram til 1993.
Kommunistisk frå etter krigen til 1991 Parlamentarisk demokrati. Stor partiflora 93,34% kristne, 80% katolikkar, 9,4% protestantar 6,5% ikkje-religiøse

4 Bøneemner Slovakia har ein gamal og rik kristen arv. Men dei historiske kyrkjene er i dag prega av nominalisme og låg deltaking. Be om at Gud reformerer og pustar nytt liv i desse. Unge kristne familiar (lutherske) går no i stor grad saman og dannar huskyrkjer. Be om at denne rørsla må bli velsigna med godt leiarskap, vera fundamentert i Guds ord og at dei må fokusera på disippelskap og misjonalt liv.

5 Jehovas vitner er i sterk vekst
Jehovas vitner er i sterk vekst. Be om at antikristånda som driv denne organisasjonen blir avslørt og stansa i Jesu namn. Be om framgang for Den Slovakiske Evangeliske Allianse som utdannar lekfolk til å planta nye kyrkjer. Slovakia har den høgaste sjølvmordsraten mellom unge menneske i Europa. Be om at Gud må koma til nasjonens mange unge med nytt håp.

6 Be om eit godt og nært samarbeid mellom lokale kristne og utanlandske misjonærar som jobbar i landet. Be om at kristne ungararar ser at dei har eit misjonsansvar for sine slovakiske landsmenn. Be om at den gryande vekkjinga mellom sigøynarane må breia om seg til heile denne folkegruppa. Be om at kristen litteratur og kristne radiosendingar (frå TWR) i stor grad må nå fram til vanlege folk i landet.


Laste ned ppt "Slovakia."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google