Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentere en teknisk rapport

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentere en teknisk rapport"— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentere en teknisk rapport
Foredragsholdere må ofte presentere materiale av teknisk art for deltakere som er ukjente med emnet eller terminologien. Materialet er kan hende svært komplisert eller det inneholder mange detaljer. Hvis du vil presentere teknisk materiale på en effektiv måte, kan du bruke retningslinjene fra Dale Carnegie Training®. Ta tilgjengelig tid i betraktning, og vær forberedt på å ordne materialet. Begrens emnet, og del presentasjonen inn i atskilte områder. Følg en logisk utvikling, og fokuser på temaet hele tiden. Avslutt presentasjonen med et sammendrag, en repetisjon av de viktigste punktene eller en logisk konklusjon. Ta hele tiden utgangspunkt i deltakerne. Sørg for eksempel alltid for at informasjonen er tydelig og relevant. Tilpass detaljnivået og terminologi etter deltakerne. Bruk visuelle effekter til å underbygge viktige poenger eller punkt. Vær oppmerksom overfor lytternes behov, så blir deltakerne mer mottakelige. Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.

2 Innledning Sørg for at temaet er relevant for deltakerne.
Involver deltakerne. I innledningen bør du fastslå hvorfor emnet er relevant for deltakerne. Gi en liten oversikt over presentasjonen og fastslå verdien for lytterne. Ta i betraktning deltakernes interesse for og kunnskap innen emnet når du velger terminologi, eksempler og illustrasjoner. Fokuser på emnets verdi for deltakerne, så blir lytterne mer oppmerksomme.

3 Punkt 1 Bruk et tydelig språk når du meddeler et poeng.
Bruk både verbal og visuell dokumentasjon for å underbygge poenget. Utdyp poenget med en hendelse eller anekdote. Bygg opp en logisk overgang til det neste punktet. Hvis du har flere poenger, punkt eller viktige ideer, bør du bruke flere lysbilder. Finn ut om deltakerne skal forstå nye ideer, lære en prosess eller få en dypere forståelse for et kjent konsept. Underbygg hvert punkt med tilstrekkelig forklaring. Hvis det er nødvendig, kan du supplere presentasjonen med fagmessig støttemateriell på utskrift eller diskett, via e-post eller på Internett. Gå tilstrekkelig i dybden av hvert poeng for å kommunisere med deltakerne.

4 Avslutning Oppsummer punktene dine.
Presenter konklusjonen, og gjør den relevant for deltakerne. Velg den avslutningen som passer best for deltakerne og presentasjonen. Avslutt med et sammendrag, vis alternativer, anbefal en strategi, foreslå en plan eller sett et mål. Fokuser på budskapet gjennom hele presentasjonen, så er det større sjanse for at du oppnår det du vil.


Laste ned ppt "Presentere en teknisk rapport"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google