Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tragisk powerpoint om møteledelse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tragisk powerpoint om møteledelse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tragisk powerpoint om møteledelse
Kurs i tale- og debatteknikk Rosenlund september 2017

2 Hva er en god møteleder? Rolig Tydelig Upartisk Åpen og inkluderende
Strukturert God til å lese forsamlingen Klokke-nazi Godt forberedt

3 En møteleder er… En veileder: møtet skal sammen få gjort en del ulike oppgaver og det er møtelederens oppgave og finne en måte å få gjort disse oppgavene på. Dette krever forarbeid. Et ordensmenneske: deltagerne skal ha oversikt, oppføre seg etter en del regler og vise respekt for hverandre under møtet, det er møtelederens ansvar å passe på dette IKKE eller minst mulig en debattant: Møtelederen skal i størst mulig grad være upartisk og derfor ikke delta aktivt i de debattene som går.

4 Hva gjør møtelederen på møtet?
Oppmerksomhet: mot den som har ordet, samtidig som man følger med på salen. Man skal være interessert i det som skjer i møtet, ikke det som skjer på en skjerm eller hos sidemannen. RESPEKT. Ingenting er for dumt eller feil å si, alle skal få komme til orde med det de ønsker, MEN: Det som blir sagt skal være respektfullt og innenfor rammene av foretningsorden og god oppførsel. Ved brudd på dette skal møteleder reagere, og den som har innlegget skal miste ordet.

5 En eksempel: bedrev-sex-skryt Her diskuterer Nordland Fylkesting likestilling. Representanten May Valle (V) får ordet og beskylder Fylkesrådslederen fra talerstolen for å ha skrytt av sex. Møteleder vurderer dette som utenfor rammene for debatten og ”klubber ned” May Valle, med andre ord: hun fratar May Valle ordet og avslutter innlegget til representanten.

6 Å ”klubbe ned” Et ekstremt redskap for møtelederen som ikke skal brukes med mindre det er helt nødvendig. En diskusjon skal få være frisk, men den skal holde seg til saken. Dersom man bruker personkarakteristikker eller andre ord som ikke er respektfulle i en debatt skal møteleder gå inn og ”skille partene”.

7 Forberedelser Allierte/medsammensvorne Programmet Møblering
Ice-breakere Saksutredere Takk og farvel Tidsfyllere Osv. osv osv….


Laste ned ppt "Tragisk powerpoint om møteledelse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google