Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Anti-korrupsjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Anti-korrupsjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Anti-korrupsjon

2 Anti-korrupsjon: Eksempel
En av Tycos virksomheter har jobbet med en representant for selskapet Locke, som har fungert som vår agent i landet Genovia de siste 10 årene. Locke mottar en avtalt provisjon på 8% for å opptre som vår agent. Lockes representant fortalte nylig Tycos account manager at han kunne garantere at Tyco ville få tilslag på et prosjekt i multimilliondollarsklassen i Genovia, dersom vi var villige til å “betale litt ekstra” for det. Denne “ekstra” betalingen, ytterligere 12% provisjon, skulle gå til en venn av Locke-representanten, som igjen skulle sørge for at Tyco fikk “nødvendig hjelp” til å sikre seg prosjektet. Siden det er vanskelig å finne nye oppdrag i disse økonomiske nedgangstider, valgte Tycos account manager å betale engangsprovisjonen på 20%, og dermed bli garantert at Tyco ville få prosjektet fremfor konkurrentene.

3 Anti-korrupsjon: Diskusjon
Hva ville du gjort hvis du var Tycos account manager? Hva skulle account manageren ha gjort? Dersom account manageren tar nødvendige forholdsregler (“required due diligence”) og spør representanten hva han mente med “nødvendig hjelp” – ville omstendighetene vært annerledes hvis han svarte: “Det du ikke vet, har du ikke vondt av”? “Min venn betaler de rette folkene, så ordner alt seg”? “Jeg er ikke kompetent til å evaluere og godkjenne de tekniske spesifikasjonene til produktet” ? Ville situasjonen endret seg om noe av faktorene nedenfor var til stede? I så fall, hvordan? Den “ekstra” betalingen var på 2%? 20%? Personen som tilbød “nødvendig hjelp" ikke var Locke-representantens venn?

4 Anti-korrupsjon: Retningslinjer
I Tyco er vi forpliktet til å drive all virksomhet med integritet, derfor skal vi også følge lovene i landene hvor Tyco opererer. Smøring og bestikkelser kan utsette både Tyco og de personene som er involverte for etterforskning, påtale og straff. Medvirkning til korrupsjon kan være ødeleggende for omdømmet til både Tyco og Tycos ansatte, og kan få alvorlige konsekvenser for driften vår. I Tyco er bestikkelser strengt forbudt, over hele verden, og uansett virksomhet.

5 Anti-korrupsjon: Oppsummering
Tyco støtter alle korrupsjonslover i alle landene der vi har virksomhet. Om man unnlater å følge vår anti-korrupsjons-policy og - prosedyrer vil man bli møtt med sanksjoner, i ytterste fall avskjedigelse. I tillegg kan individer som bryter korrupsjonslover bli bøtelagt og/eller fengslet dersom myndighetene tar affære. Det er viktig å huske å ta kontakt med juridisk avdeling hver gang en tidligere godkjent provisjonsstruktur blir endret.

6 Hvordan ta opp en sak Det er viktig å bidra til å bevare våre Vitale Verdier og vårt omdømme. Er du vitne til noe du synes er ubehagelig, eller som du føler er upassende, er det mange måter du kan varsle om det. Disse måtene er: Overordnede HR-representanter Juridisk avdeling Ombudsman-kontoret eller ConcernLINE Vital Tyco Concerns-nettsiden* ( *NB: Ansatte i Frankrike, Belgia, Tyskland og Spania bør kun innrapportere økonomi-relaterte bekymringer når de rapporterer saker via ConcernLINE eller Vital Tyco Concerns nettside.


Laste ned ppt "Anti-korrupsjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google