Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Student-IT våren 2001 Studenter og IT ved Universitetet i Oslo

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Student-IT våren 2001 Studenter og IT ved Universitetet i Oslo"— Utskrift av presentasjonen:

1 Student-IT våren 2001 Studenter og IT ved Universitetet i Oslo
v/Bård Henry Moum Jakobsen (Senioringeniør, Gruppeleder Prosjektgruppen under SYDR/USIT)

2 Agenda Kontobygging, kurs, kontoutdeling Modifiseringer av brukerkonti
Sletting og sperring av brukere Div FASIT FEIDE Event.

3 Mål Alle studenter oppmeldt til fag og med fakultetsopptak skal bli registrert som brukere av Universitetets nettverk. Studenter skal bli personlige brukere av IT, i den forstand at de er i stand til å utnytte IT i læringsarbeid hvor IT kan gi merverdi til læringen og at de får et grunnlag for å ta i bruk IT i et senere arbeidsliv. (KUFs IT-plan: "IT i norsk utdanning. Plan for ”) Første målet er knyttet opp til selve registreringen som bruker, det andre er hentet fra KUFs IT-plan: "IT i norsk utdanning. Plan for " og lyder egentlig: "Norske elever, lærlinger, studenter, lærere og instruktører i grunnskole, videregående opplæring, voksenopplæring og høyere utdanning skal bli personlige EDB-brukere i den forstand at de er i stand til å utnytte IT i læringsarbeid hvor IT kan gi merverdi til læringen og at de har grunnlag for å ta i bruk IT i arbeidsliv og fritid."

4 Status i dag (27. feb. 2000)

5 Status i dag ca 28 500 studenter registrert
ca studentbrukere på nettet ca sluttbrukermaskiner for studentene

6 Hvem får brukernavn Alle studenter oppmeldt til fag og med fakultetsopptak kan bli registrert som brukere av Universitetets nettverk. FS er autorativ Student må ha (for å få og for å beholde): En semesterregistrering En eksamensoppmelding, men planlagt eksamen behøver ikke være dette semesteret. Emne for eksamensoppmeldingen må være i et emne som hører inn under et studieprogram som studenten har opptak til. Innvilget permisjon kvalifiserer ikke til å få/beholde brukernavn.

7 Struktur File-server for studenter

8 Strukturen på Platon (I)
Diskene ligger alle under /uio/platon/ Strukturen er basert på fakultet og nivå i studiet Nomenklaturen: /uio/platon/<Fakultet>-<Nivå><Løpenummer> Fakultet: jus, hf, mn, sv, uv, tf Nivå: l-laveregrad, h-høyeregrad Alle diskene er på 4/8 GB (MN og div er økt til 8 GB, det er ikke plass til flere) Inneholder 400 laveregradsstudenter eller 100 på hovedfag

9 Strukturen på Platon (II)
I tillegg: div-l1 Studenter som ikke lar seg plassere på ett fakultet pending1 Studenter uten lovlige emner og som vi derfor ikke har funnet plass til (når de ble flyttet med ’move_platon’ i bofh). Disse vil bli sperret og derefter slettet om ikke deres studiestatus endres. Pluss noen til: bio-h#, iss-u1 osv.

10 Profiler for studenter
Tidligere så definerte vi profiler ut fra grupper av emner, dette har vi nå gått bort i fra og baserer oss i stedet på aktivt studieprogram. Aktivt studieprogram er studieprogram studenten har et lovlig opptak til (ikke privatist) og som vedkommende også har eksamensoppmelding i. Profilen bestemmer: SKO  Mail-adresse Primærgruppe Filgrupper Netgrupper Home-dir

11 Fase I: Bygge, åpne, innmelde
Hva: Bygge nye brukere Åpne sperrede brukere Melde inn i filgrupper og nettgrupper Frekvens: Hver natt Avsluttes: Aldri.

12 Bygging av brukere (I) Må ”trigges”
Bygger ny bruker, kun når studenten ikke har noen annen fra før av. For TF, JUS, MN, SV og UV er triggingen en oppmelding til ’TFKONTO’, ’JURKONTO’, ’MNKONTO’, ’SVKONTO’ eller ’UVKONTO’ Bygging skjer hver kveld, slik at konto normalt er tilgjengelig dagen efter.

13 Bygging av brukere (II)
Bygging skjer fra semesterstart og frem til noe efter siste frist for eksamensoppmelding. Uten om dette vil det kun unntaksvis bli foretatt bygging av brukere.

14 Utskrift av brukernavn og passord for nye brukere
På sokrates: ~ureg2000/bin/ To programmer kursbruker [-p <Printer>] <Kurs> <Gruppenr> Gir en opplisting av hvem som er meldt til kurs (*KONTO) og gruppe. Hvis ’-p’ brukes skrives det ut standard brukernavn+passord ark til angitt skriver. nybruker <Fødselsnr-fil> <Printer> Skriver ut standard ark for de brukerene som man har oppgitt fødselsnummer til. Filen skal inneholde et fødselsnummer per linje.

15 Fase II: Flytte brukere, endre SKO
Hva: Flytting av brukere mellom diskene på platon Endringer av SKO Hvem: Brukere på platon som ved dette semesterets registreringer har flyttet seg til et nytt fakultet eller studienivå. Start: Natt til tirsdag 18 jan 00 Frekvens: Hver uke, natt til tirsdag Avsluttes: 21 mar 00

16 Fase III: Flytte, endre SKO, ut av filgrupper og nettgrupper, sperre, slette
Hva: Flytting av brukere mellom disker på platon Ending av SKO Melde ut av filgrupper og nettgrupper som ikke lengre er med i brukerens profil Sperre brukere som nå ikke har noen gyldig grunn til å ha brukernavn Slette brukernavn som ble sperret sist semester, og som ikke er blitt gjennåpnet. Gjøres i løpet av uke 14 (3-9 april)

17 Printerkvote, Hvem? Studenter
brukere har kvote (+ studentene ved IfI (eget system))

18 Printerkvoter ”Initiert-kvote” (NY) ”Uke kvote”
Hvor mange sider brukeren får i utgangspunktet (som ny og eventuelt ved semesterstart) Hvis matcher flere: velger den som gir størst ”Uke kvote” Hvor mange sider brukeren får hver uke (natt til lørdag, bør vel flyttes til natt til fredag) Hvis matcher flere: Får summen

19 Printerkvote (II) ”Max akkumulert” ”Max semester kvote (NY)
max for hva en bruker kan samle opp av utskriftskvote Hvis matcher flere: Får summen ”Max semester kvote (NY) Max antall en bruker får skrive i løpet av semesteret

20 Printerkvoter (III) Quota-file med direktiver En linje per direktiv
Format: <Betingelse> <Inint-kvote> <Uke kvote> <Max Acc> <Max sem> Betingelse ng - Netgruppe fg - Filgruppe k- Emnekode s - Aktivt studieprogram

21 Basis-opplæring Utkast produsert av USIT kan finnes på Her finner du en Word-fil som kan brukes som hefte og en PowerPoit-fil med tilhørende foiler. USITs krav til opplæringen er at man går gjennom IT-reglementet og gjør rede for dette. Opp til det enkelte fakultet å lage sitt eget opplegg.

22 FASIT Faglig arena for Student IT

23 FEIDE Felles Elektronisk IDEntitet


Laste ned ppt "Student-IT våren 2001 Studenter og IT ved Universitetet i Oslo"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google