Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Forhindre fravikelser»

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Forhindre fravikelser»"— Utskrift av presentasjonen:

1 «Forhindre fravikelser»

2 Ålesund kommunale eiendom KF avd Utleie og Husbank
Konsulent for bostøtte 3 konsulenter på startlån/tilskudd 2 konsulenter på utleieboligene Vaktmester/tilsynsperson Boligkonsulent Avdelingsleder

3 Rutiner utgått kontrakt
Leietaker varsles 6 mnd før kontrakt går ut. Det gis tilbud om gjennomgang av mulighet for å kjøpe bolig. Det opplyses også at det kan søkes om ny leieperiode. Dersom leiligheten ikke er fraflyttet ved utløpet av leieperioden, eller at ny leieperiode er innvilget, sendes det en flytteoppfordring – dagers frist til å flytte. Begjæringen sendes namsmann som berammer tidspunkt og gjennomfører.

4 Rutiner bråk I forkant av advarsler for bråk og sjenanse, forsøkes det å få et bilde av situasjonen fra både klager og påklagede for å vurdere om klagen er berettiget. Ved berettiget klage: 1 advarsel -> fortsatt bråk 2 advarsel -> fortsatt bråk 3 advarsel gir oppsigelse/heving, med flytteoppfordring. Begjæring om fravikelse til namsmannen. Ved alvorlige brudd på leieavtalen og hvor det haster med å få leietaker ut, av hensyn til sikkerhet for andre beboere eller bygg, benyttes «midlertidig forføyning»

5 Rutiner fravikelse pengekrav
Vanlige purrerutiner, 14 dager etter forfall. Har vi garanti fra Nav, varsles de. (Nav kontakter leietaker) Varsel før utkastelse ved 3.dje ubetalte faktura. Overføres økonomi for begjæring om utkastelse til namsmannen. Namsmannen berammer tidspunkt. (namsmann forsøker å få dialog med leietaker og Nav, for en ordning) Fravikelse gjennomføres. Leietaker kan betale seg ajour/inngå betalingsavtale i hele denne prosessen og fortsatt få beholde boligen. Åke har ingen «oppsøkende» rutine.

6 «En spesiell oppgave for foretaket er å være kommunens redskap til å gjennomføre politisk vedtatte boligsosiale tiltak, slik at kommunen oppfyller sin plikt til å skaffe boliger til prioriterte grupper av vanskeligstilte boligsøkende, og gjennomføre bomiljøtiltak»

7 Forhindre - Forebygge Starter ved kontraktsinngåelse
Konsekvensorientert Ansvarliggjøring Tydelighet i kommunikasjonen Likebehandling Fleksibilitet Forankring

8 Samarbeid - samhandling
Samtanke Samkjøre Samhold Samspill Samskape Samordne Samvirke Samplan Samhandling

9 vilje verdighet

10 FRAVIKELSER 2015 2016 Pengekrav (sum) 15 12 - gjennomført 7 5 - avtale 8 Utgått kontrakt (sum) 2 1 - avtale før utkastelse Bråk (sum) -

11

12 Takk for meg!


Laste ned ppt "«Forhindre fravikelser»"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google