Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lillehammer 9. oktober – 11.oktober

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lillehammer 9. oktober – 11.oktober"— Utskrift av presentasjonen:

1 Lillehammer 9. oktober – 11.oktober
instruktørkurs Lillehammer 9. oktober – 11.oktober Instruktør: Jonny Mathisen Beredskapstelefon:

2 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Program Fredag Teori Oppsett av rekkefølge for praktisk trening Påfølgende dager Praktisk trening 4 t enkeltvis ekvipasje Beredskapstelefon:

3 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Er en landsdekkende organisasjon som har som visjon «Utdanne og kvalitetssikre hundeekvipasjer med ferdigheter til å lokalisere kadaver i ett nærmere angitt beiteområde». Norske kadaverhunder tilbyr kurs og godkjenningsprøver både for nybegynnere og viderekommende Beredskapstelefon:

4 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Grunnkurs kadaversøk Kurs for hund og fører Teori og praktisk trening GPS kurs Kurs for hundefører Praktisk bruk av GPS som støtteverktøy Beitelagskurs Praktisk bruk av GPS og kommunikasjon Beredskapskurs Teori og praktisk trening GPS Kadaversøk Beredskapstelefon:

5 Grunnkurs kadaversøk Fylkesvise kurs og godkjenninger Ant kursdeltagere Ant godkjente Finnmark 43 10 Troms 48 22 Nordland 76 26 Nord Trøndelag 12 Sør Trøndelag 63 Møre og Romsdal 49 5 Sogn og Fjordane 17 Rogaland Hordaland Aust Agder Vest Agder 3 Telemark Vestfold Buskerud 7 Akershus Oslo Østfold 8 Hedmark 46 14 Oppland 190 32 Svalbard 581 136 Beredskapstelefon:

6 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Grunnkurs kadaversøk Gjennomføres lokalt og består av en felles teorikveld på 3 timer og 4 timer praktisk trening pr ekvipasje. En teoridel som er åpen for alle og har som innhold, Informasjon om NKH Kort innføring i bruk av GPS Hvordan bruke hund i søk etter kadaver Info om rovdyr og måter de gjemmer på Praktisk trening er åpen for ekvipasjer og har som innhold Praktisk bruk av GPS Praktisk bruk av hund som redskap for å finne kadaver, herunder Hvordan fortelle hunden at den skal søke etter kadaver Kunne lese hundens signaler Kunne utnytte vind og terreng Beredskapstelefon:

7 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Målsetting 2015 Overgang fra prosjektorganisasjon til driftsorganisasjon Utvikle og opprettholde kontakt med aktuelle samarbeidspartnere Fylkesmann Norsk Sau og Geit Andre aktuelle samarbeidspartnere  Opprettholdelse av dagens kursaktivitet vedr kadaversøkskurs (i 2014 ble det gjennomført 12 kurs og 11 godkjenningsprøver) Herunder gjennomføre kurs i manglende fylker. Gjennomføre ett "prøvekurs for videregående ekvipasjer" Gjennomføre prosjekter for kadaversøk jfr behov i Hordaland og i Lofoten Gjennomføre minimum 2 stk GPS kurs Gjennomføre minimum 3 stk beitelagskurs Gjennomføre faglige instruktørkurs/samlinger Repetisjonskurs for bruk av Base camp Intern opplæring av justeringer/endringer av kurs (GPS/beitelags/grunnkurs/videregående) Formalisere samarbeid med Garmin Utvikle NKHs fagavdeling iht vedtatte instruks (årsmøte 2014) Beredskapstelefon:

8 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Holder kurs i bruk av hund til søk etter kadaver og nødvendig GPS-bruk for dokumentasjon. Arbeider med å få beitelag og kommuner til å kartlegge historiske skader og dna treff på rovdyr. Dette for å få mest mulig effektive søk, og for å spare tid ved akuttsituasjoner. Beredskapstelefon:

9 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Status Forening der godkjente ekvipasjer er medlemmer Instruktører 1 godkjente instruktører i Troms 4 godkjente instruktører i Oppland Godkjente ekvipasjer Til sammen 200 i landet Alle dokumenterer sporlogg Stor funnprosent Har hatt kurs over hele landet Supplemang for beitebrukeren i tillegg av SNO Beredskapstelefon:

10 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Kurstilbud UKESKURS , 2 deltakere pr. instruktør pr. dag. HELGEKURS, fredag til søndag. To instruktører kan klare opp til 8 deltakere på en helg. Beredskapstelefon:

11 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Kadaversøk i praksis Planlagt tilsyn Ekstra tilsyn Akutt tilsyn ved skader Bistå ved jakt Egne prosjekter Beredskapstelefon:

12 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Suksessfaktorer Hund og fører som vet hva vi leter etter og er trent til oppdraget Trekk i lufta som fører lukt med seg Sikt (Tåke og lavt skydekke gir dårlig sikt og fører til at «svartfugl» ikke er like lett å oppdage). Rovdata.no (kartlegging av tidligere kadaverfunn i området viser oss hvor vi bør lete avhengig av hvilken skadevolder vi skal forholde oss til). Søke informasjon ( snakke med eier og andre lokalkjente som kan ha sett noe i området). Hvilken skadevolder er i området og hvor skal vi gå (jerv som legger kadaver i myr og bekk) Beredskapstelefon:

13 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Når funnet er gjort Tar bilder av kadaver og antatt skadeforløp (et MMS-bilde til SNO kan gjøre susen og avverge unødvendig utrykning) Fylle ut skjema Dekke til kadaver på en ordentlig måte. Lagre på gps og skriv ned posisjon Meld fra til Eier/SNO etter avtale Beredskapstelefon:

14 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
«Åstedsdisiplin» Se hvor du går (Du er potensielt vitne til et drap utført av fredet rovvilt) Ørnefjær Gulpebolle Markering i trær Lukter det noe Hår og avføring tas med(mrk posisjon) Dekk til kadaver Ikke fjerne noe fra stedet før man har konferert med eier Beredskapstelefon:

15 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Etterarbeid Lagre sporlogg og send til rette person, oppdragsgiver. Skrive kilometer Timeføring Kadaverskjema Hvem er varslet Beredskapstelefon:

16 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Utfordringer Områder med liten dokumentasjon Ørn? Gaupe For sent ute til å få dokumentert Forutsigbarhet for ekvipasjer Beredskapstelefon:

17 Utført arbeid dokumenteres med sporlogg
Sett inn eget bilde Beredskapstelefon:

18 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Samarbeid med jaktlag Finne ferske kadaver, for så å trekke oss ut til fordel for jaktlag. Forstyrrer i liten grad rovdyra Være i forkant av rovdyr på vandring. Vi er ikke konkurrenter, men et middel til å lykkes. Være med på felles samlinger så vi har kjennskap til hverandre og behovene for å lykkes. Beredskapstelefon:

19 www.norskekadaverhunder.no Beredskapstelefon: 913 43 554
Godkjenningsprøve Ekvipasjen skal før prøven ha gjennomført kurs i kadaversøk hos Norske kadaverhunder. Det skal dokumentere minst 30 timer tilsyn. Hunden skal være registret med chip eller reg nummer. Prøvefeltet skal være mellom 60 og 100 dekar og det kan være beitedyr i område. Det plasseres ut 3 kadaverdeler i feltet, i tillegg en radiobjelle med kjente koordinater. Søksobjektene skal være utstyrt med enten øremerke eller bjelleklave som lar seg identifiseres. Prøvetiden er 2 timer, i tillegg får fører 20 minutter til å legge inn koordinater til ytterpunktene på prøvefeltet og radiobjella. Koordinatene får kandidaten skriftlig. Ekvipasjen skal finne minst 3 av 4 objekter, disse skal markeres og beskrives på GPS, de skal også fotograferes så de er gjenkjennelige. Prøven underkjennes hvis disse overforstående punkt ikke er oppfylt, eller at ekvipasjen viser en oppførsel som gjør dem uegnet til oppdrag. Prøven bedømmes av 2 instruktører. Beredskapstelefon:

20 Bidragsytere for NKH så langt
Finansiering fra: Fylkesmennene i Oppland, Troms, Finnmark, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal. Andre bidragsytere Prosjektet «Dyr i drift» Beredskapstelefon:


Laste ned ppt "Lillehammer 9. oktober – 11.oktober"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google