Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til 9. trinns foreldremøte

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til 9. trinns foreldremøte"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til 9. trinns foreldremøte
Velkommen til 9. trinns foreldremøte! Denne presentasjonen legges på skolens hjemmeside

2 Utviklingsplan for skolen:
Vurdering for læring Bedre sammen Relasjonell klasseledelse Dysleksivennlig skole Flerspråklig fellesskole

3 Kapittel 9A i Opplæringsloven Elevenes skolemiljø
Alle elever har rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring.  Skolen skal ha nulltoleranse mot krenking som mobbing, vold , diskriminering og trakassering Skolen skal arbeide kontinuerlig og systematisk for å fremme helse, miljøet og sikkerheten til elevene. Rektor har ansvar for at det blir gjort.  Skolens plikt til å handle i mobbesaker er skjerpet og konkretisert gjennom en ny aktivitetsplikt. Plikten til å sette inn tiltak gjelder helt til eleven har det trygt og godt. 

4 Skoleåret 2017/2018 8. trinn: 157 9. trinn: 142 10. Trinn: 149
Sum: 448 40 lærere, 5 avdelingsledere, 2 konsulenter, 8 miljøarbeidere, 1 praktikant  + rektor Helsesøster: Ein Lunde Pettersen og Linn Indersund

5 Foreldreråd FAU styret: Leder: Siri Marie Nesgård
Nesteleder: Audhild Vingen Sekretær: Grete Holden SU : Siri Marie Nesgård og Audhild Vingen Prioritert satsingsområde for dette skoleåret: Rusforebyggende arbeid/ trygge ungdomsmiljø Første FAU møte: 5. september Se skolens hjemmeside under Råd og utvalg: 

6 Trivselsregler Levanger ungdomsskole
Vi er en mobilfri skole Vi spiser maten vår i kantinen, husk å ta med matboksen Alle rydder etter seg når de har spist Klasserom låses i friminutt. PC skal være i skap eller på klasserom i friminutt Skating er alltid med hjelm Vi bruker elevinngang med eget skap til skobytte/klær når vi går ut og inn av bygget Vi bruker hjelm når vi sykler på skoleveien eller på skolen NB: Vi ønsker ikke at foreldre setter av på P-plass til Trønderhallen!

7 Trygg skolevei Handler om god tilerettlegging med gang og sykkelstier mm – og om trafikkatferd! Full fart ned Staupslia… Elevene må følge Gang og sykkelsti Sjøgata – havna – Holmgangen:  De skal ikke krysse over fergeleiet! Vi bruker hjelm når vi sykler på skoleveien eller på skolen Det er viktig å se og å bli sett – husk refleks og lykt på sykkel

8 Valgfag – standpunktkarakter i faget
På 9. trinn har vi følgende valgfag: Produksjon av varer og tjenester – Grete Salater/Irene Svebakk Fysisk aktivitet og helse, fordypning fotball – Jarle Haugan og LFK Trafikk - Erik Berger Natur, Miljø og Friluftsliv – Jorun Finnanger Teknologi i praksis – Finn Arne Elstad-Skjei Internasjonalt samarbeid – Ruth Romsøy Sal og Scene – Fred Emil Adde/Ingrid Elise Andersen/Siv Anita Hallem/Tonje Holm

9 Mat og helse – standpunktkarakter i faget
Er et fag de aller fleste elevene gleder seg til. Er et praktisk og teoretisk fag. 3 timer pr.uke i ½ klasse. Vurderingen i faget blir lagt på grunnlag av teoridelen, samt beherske de praktiske ferdighetene. Lager mat (nesten hver gang) Der målet er smake flere smaker. Må gjerne trene hjemme Følger årstidene. Arbeider i bolker/ tema. Mat og helse = Mat og livsstil (næringsstoff) Mat og forbruk (matmerking, pris) Mat og kultur (tradisjoner, (inter-)nasjonal mat)

10 Læreplan og lekser blir lagt ut på it\s learning
Skal ha med: Teoribok Skrivebok Lekse nesten hver gang. Teori: Leselekser og svare på spørsmål. Praktisk: Kan være å bake/ lage mat og servere og rydde opp hjemme. Vi kommer til å ha en praktiskteoretisk prøve rundt høstferien.

11 Lage mat for andre må følge hygieniske kjøreregler:
Kokkelue utdelt. Må tas vare på. Strikk i langt hår. Alle bruker forklær skolen har kjøpt inn. Ikke tykke gensere. Innesko. Mye søl både på kjøkkenet og ved steameren.

12 Hva skjer på 9. trinn? Det skjer mye på 9.trinn! Blant annet:
Kartlegging og nasjonale prøver UNG HUNT Besøk i Tingretten Pepperkakeprosjekt Nye fag: Mat og helse og utdanningsvalg Økonomi og karrierevalg og innovasjonscamp Hospitering m.m.

13 Itslearning Du logger deg på via Min Id Fagsider via eleven
Oppgaver/innlevering/underveis- vurderinger Arbeidsbok

14 Sharepoint Her finner du: Oversikt over elevens fravær
Orden- og atferdsanmerkninger Ditt barns liste over fag Terminkarakterer

15 Utdanningsvalg Nytt fag i termin 2 Økonomi og karrierevalg
Innovasjonscamp Bli kjent med arbeidsliv og utdanningssystem, samt bli godt kjent med seg selv

16 Kroppsøving Er man frisk nok til å være på skolen, er man frisk nok til å delta i KRØ Tilpasses elevenes dagsform og muligheter

17 Obs! Mange elever går rundt med smertestillende tabletter i sekken
Vi er bekymret over bruken! UngData 2017 viser følgende angående bruk av reseptfrie medikamenter: Minst ukentlig: 9 % av guttene, 12 % av jentene. Flere ganger i uka: 4 % av guttene, 7 % av jentene. Det er 611 som har svart på dette spørsmålet. Flere av våre elever tar en paracet f.eks. etter gym, for de føler seg litt uggen. Noen ganger er det behov for paracet – men når og hvor mye? Vi anbefaler at dere tar en prat med ungdommene! Helsesøster (eller lærere/kontor) deler ikke ut tabletter på skolen.

18 Klasseforeldremøter Etter pausen:
Klasseforeldremøter med kontaktlærerne 9A Per Odd og Jorun Rom 15 9B Ruth og Jarle Rom 14 9C Erik og Kristin A Rom 13 9D Jorid og Tonje Rom 12 9E Kirsti og Øivind Rom 11


Laste ned ppt "Velkommen til 9. trinns foreldremøte"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google