Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sammenheng i tekst Stilistikk 20/11 2014. Hva er en tekst? Den består av språklige elementer som er knyttet til hverandre. Den utgjør en avsluttet innholdsmessig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sammenheng i tekst Stilistikk 20/11 2014. Hva er en tekst? Den består av språklige elementer som er knyttet til hverandre. Den utgjør en avsluttet innholdsmessig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sammenheng i tekst Stilistikk 20/11 2014

2 Hva er en tekst? Den består av språklige elementer som er knyttet til hverandre. Den utgjør en avsluttet innholdsmessig helhet.

3 Viktige aspekter: Teksten må være sammenhengende – koherent. Teksten har en overordnet struktur og et samlende emne

4 Hierarki av enheter Med skrifttegn bygger vi ord Med ord bygger vi setninger Med setninger bygger vi perioder Med perioder bygger vi avsnitt Med avsnitt bygger vi tekster

5 Er dette en meningsløs ordsalat? Situasjon har tatt en vending som er ladd med seksualorgier og fyll blant 12 åringer negre møtt med køller og elektriske pisker bare de som tror på Gud kan få kanadisk statsborgerskap

6 . Paal Brekke: Det skjeve smil i rosa Vi leter etter INTENSJON bak teksten

7 . Skogen. Det er viktig med skogen. Det er skogen som gir oss luft. Fluesopp er også viktig, og det aller viktigste med fluesoppen, det er at den ikke må spises. Den er rød med hvite prokker. Det er bare fluer som liker fluesopp. Husk! Ikke spis den.

8 + Tittel Åpningsmarkør introduksjon. (Denne teksten fokuserer på....) Avslutningsmarkør (Konklusjon, Skål!, Ha det!)

9 Å binde sammen en tekst Gjentakelse: I byen bor det en tyrkisk familie. Familien har... Henvisning med pronomen eller adverb:Under siste krig ble situasjon enda vanskeligere. Da oppsto en vareknapphet som førte til at.... Motsetning: De unge er i sentrum. De gamle blir glemt. Betydningslikhet /synonymi : Oslos økonomiske situasjon er alvorlig. Hovedstadens problemer øker for hvert år.


Laste ned ppt "Sammenheng i tekst Stilistikk 20/11 2014. Hva er en tekst? Den består av språklige elementer som er knyttet til hverandre. Den utgjør en avsluttet innholdsmessig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google