Username anonym Password s1mpletransport Host hve3920.hive.no Path /home/transport.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Repetisjon innkapsling static tabell av primitiv datatype LC191D Videregående programmering Høgskolen i Sør-Trøndelag, Avdeling for informatikk og e-læring.
Advertisements

Objektorientert systemutvikling og UML  OOSU er den mest anvendte metoden på både store og små prosjekter  UML er det mest anvendte beskrivelsesspråk.
Personlig pålogging – samme Bruker og Passord som på internett
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Memento Object Behavioral Design Pattern. Lagre og hente tilstander • Et system inneholder ofte mekanismer som trenger gjenbruk av tilstander • Memento.
Sekvensdiagram En sekvens viser hvordan objekter samarbeider om en oppgave Diagrammet viser hvem som har kontrollen til enhver tid Det spesifiserer nøyaktig.
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Realisering av Software Patterns Software Design Patterns Realisering med kode Refaktorering Gjenkjenning av mønstre.
Estimering af User interface • Funktionpoint – Funktionalitet uden hensyn til UI • Webapp projekt metric – Kompleksitet med hensyn til UI.
Programmering i Java versjon august 2004 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Objektorientert systemutvikling og UML
Programmering i Java versjon januar 2005 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Beslektede algoritmer. Isolere klient fra algoritme  Klienter trenger av og til helt forskjellige måter å gjøre det samme på  Men klienten selv kan.
Legemidler, naturlegemidler og helsekost
Chain of Responsibility GoF mønster Operasjonelt (behavioral)
Programmering i Java versjon Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else Lervik.
Mønstre og tekniske applikasjoner
1 Dokumentservice Utfordringer i 2012 Økende operasjonelle kostnader Svak kontroll på informasjon Ineffektiv distribusjon av informasjon.
Heiskontrollsystem Gruppe 7 Arne E. Hansen Martin Stenmark Cecilie Vådahl Gunhild Kristiansen Kristian Vågen Magnus L. Asbjørnsen.
Java Server Faces (JSF) en introduksjon Frode Eika Sandnes.
C# for javaprogrammerere
ANDROID-PROGRAMMERING VÅREN ACTIVITY OG INTENTS Repetisjon fra forrige gang.
Hva er Fronter.
Objekt Orientert Programmering (OOP). Objektorientering (OO)1/6 Objektorientering er en grunnleggende måte å organisere komplekse fenomener på.
Patterns (mønstre) Patterns er erfaringer Patterns er best-practices Patterns er how-to Patterns er velkjent design Larman: ” ’new Pattern’ is an Oxymoron”
Læring og tenkning Systemutvikling er læring Gjensidig respekt og samarbeid Følge en konkret oppskrift Velge blant flere oppskrifter Nå målet uten oppskrift,
Prosjektet transparente lag Composite og tegnende objekter Decorator og gui-kontrollere Factory Method Iterator.
Sammensatt struktur Visning av intern struktur i et samarbeid mellom objekter Fokuserer på ett av en klasses flere mulige ansvar.
En kort innføring i Design Patterns
GoF GoF er fire systemutviklere, Gang of Four GoF fikk utgitt boken Design Patterns høsten 1994 Boken Design Patterns er en klassiker Design Patterns beskriver.
Tilstandsmaskiner Tilstandsmaskiner kan beskrives med tilstandsdiagrammer Nivået er teknisk Tilstandsdiagrammet viser ett objekts tilstander og transisjoner.
Forbindelser Diagrammer i UML består av ting med forbindelser
Klassediagrammer Klassen er en grunnleggende enhet i det objektorientert systemet Alle kan finne klasser i et domene Det å finne klasser er en intuitiv.
Domeneklasser En applikasjon kan ha domenesvake og domenesterke klasser.
Klassediagrammer II Klassen samler data og operasjoner i passe store enheter Klassen organiserer programdesig net.
Strukturerende elementer i UML
Klassediagrammer Klassen er en grunnleggende enhet i et objektorientert system Alle kan finne klasser i et domene Det å finne klasser er en intuitiv aktivitet.
Patterns (mønstre) Patterns er erfaringer Patterns er best-practices Patterns er how-to Patterns er velkjent design Larman: ” ’new Pattern’ is an Oxymoron”
Abstraksjon av gui.  Cooper (ajax) bruker uttrykkene transient og sovereign applications.  Tradisjonelle web-sider var tidligere alltid transiente applikasjoner.
Bygging av gui for binærkode Prosjektet simpletidy.
NORSK FYSIOTERAPEUTFORBUND - et forbund i bevegelse Møte med TV og kontaktpersoner i Østfold Eilin Ekeland Forbundsleder September 2005.
Programmering i Java versjon Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else Lervik.
Programmering i Java versjon desember 2002 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Information Expert GRASP Grunnleggende prinsipp i programdesign.
Innkapsling av request. Køing, logging, angre Command tilhører gruppen av ”behavioral patterns” Instanser av mønsteret leder til instanser av forespørsler.
Biblioteket easylib og proped Konfigurering og simpletidy.
Composite GoF Structural Pattern. Alle kjenner Composite Alle som har brukt lister organisert som trær i brukermiljøer, kjenner Composite Pattern.
XML og Composite Pattern Mønstre og bygging av xml-tre.
Billettautomat med felle. Forbedret automat Klasse og operasjon i aktiviteten Klassen er Billettluke Operasjonen er pengerTilbake() Skilletegnet er dobbelt.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
INF 4130 Eksamen 2008 Gjennomgang.
Detta er en automatisk lønnsforhandling. Vær vennlig å svare på de neste spørsmålene. Dine svar vil danne grunnlag for til neste lønnsjustering. Neste>>
Objektorientert utforming
Objektorientert utforming In 140 Sommerville kap. 12.
Klasse, etnisitet og Det nye Norge Jon Rogstad Institutt for samfunnsforskning 4. november 2009.
Programmering i Java versjon september 2002 Kun til bruk i tilknytning til læreboka ”Programmering i Java” skrevet av Else.
Objektorientert design
Objektorientert utforming In 140 Forelesning Nr 11 Sommerville kap 12 – del 1.
Mer avansert kryptering Mål: Kode et dokument slik at det blir uleselig for de som ikke har kodenøkkelen.
Kapittel 7 Array (lister og tabellar). 7.1 Arrayelement Array (lister, tabellar) er kjent frå VB Blir brukt til å organisere data når vi har mange dataelement.
Android-Programmering Våren Oversikt Long-running operasjoner Introduksjon til Android services On-demand service Bruk av servicer på tvers av prosesser.
Teknologi. Simulator oversikt Nettverk Kontroll- systemer Subsea Muligheter for egenproduserte kontrollsystemer for Fugro-verdenen Større mulighet.
Holdninger til helseforsikring
Strukturerende elementer i UML
Frem.
Klassediagrammer II Klassen samler data og operasjoner i passe store enheter Klassen organiserer programdesignet.
Billettautomat med felle
GDPR Lars Erling Aarland Datatilsynet.
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
IN3030 – Effektiv parallellprogrammering Uke 1 2. del, våren 2019
Utskrift av presentasjonen:

Username anonym Password s1mpletransport Host hve3920.hive.no Path /home/transport

Sikkerhet i ssh pspc krever å få lagre maskinnavnet og en nøkkel Simpletransport kan svare ”ja” automatisk Dette gjøres i konstruktøren til Processnode Argumentet er ”y\n” Tom streng slår av denne automatikken

Domeneklassene i simpletransport Oversikt over klassene og pakkene Pakken inne i pakken noteres slik: gui.domain

Interfacet IProped Noen må realisere IProped

Realisering av IProped ”Noen” i pakken model realiserer IProped

ConfigDomain ConfigDomain er sentral

Behandling av signaler Controller inneholder seks actionobjekter Men den har sju operasjoner Kohesjonen er likevel høy fordi alle operasjoner er signaler

Kontroll og høy kohesjon Mange operasjoner kan føre til svak kontroll Men høy kohesjon sikrer god kontroll

Logikk og signaler Logikkobjektet behandler kun fire av signalene De andre signalene går mellom gui-objekter … eller skyldes annen logikk