VANN.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Advertisements

Rosèvin.
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Å opprettholde et godt immunforsvar
Råd for et sunt kosthold (1)
Råd for et sunt kosthold (1)
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Uten mat og drikke.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Restitusjon og kosthold
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Immunforsvar - Rebusløp
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Prestasjonsmat for idrettsungdom
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Fysisk aktivitet.
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
PLAST. HVA ER PLAST? Plast er en samlebetegnelse for mange forskjellige materialer som har forskjellig oppbygning og forskjellige egenskaper. Plast er.
Alkohol og helse. Litt fakta om alkohol Vanligste rusmiddelet i Europa Etanol (sprit) Dempende, bedøvende Hjernens hemmede funksjoner bedøves først Humøret,
Sunt og godt Liv Irene Dalby Klinisk ernæringsfysiolog ved MS-Senteret Hakadal AS Mastergrad i ernæring fra Universitet i Oslo.
Klikk for å redigere undertittelstil i malen Ernæring og prestasjon Før –under - etter.
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Sikkerhet / hvis uhellet er ute Førstehjelp Koordinator – Rune Hahn Kristensen (4 trinn) I bussen og i Hunnedalen Barna skal være fastspent i bussene.
FAST STOFF VÆSKE og GASS
Energigivende næringsstoffer Protein 1 gram gir 17 kJ Karbohydrater1 gram gir 17 kJ Fett1 gram gir 38 kJ.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
 Bygd opp på samme måte som planteceller, men med noen forskjeller  Har ikke cellevegg  Har ikke saftrom  Har ikke grønnkorn  Er det andre vesentlige.
Livsstil og sjukdom - Hjarte- og karsjukdommar Hjarte- og karsjukdommar - Type 2-diabetes Type 2-diabetes - Nokre kreftformer Nokre kreftformer Sjukdommar.
Vann for kroppen Utenom oksygen er vann det viktigste for kroppen. Kilde: Norsk Tannvern.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
Energi og næringsstoff Energi tyder evne til å utføre arbeid, dvs rørsle og fysisk aktivitet. Maten blir til energi i form av varme. Varmen bruker vi til.
Etanol – mer enn et rusmiddel Etanol – rusmiddel, brensel, løsemiddel.
Nedbrytere Dyr, sopp og bakterier som lever av døde planter og døde dyr.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
Assistance Service(1/2) Velkommen til Nespresso Club, du snakker med, hva kan jeg hjelpe deg med? Medlemsnummer Har du ditt medlemsnummer tilgjengelig?
Fordøyelse Magesekken og Tolvfingertarmen
Temadag for helsesøstre 25.Oktober 2016
Trygg mat og næringsstoffer
Varmepumpen Forarbeid.
Alta.
Celler er grunnlaget for alt liv
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
VELKOMMEN TIL KURS kursøkt 1
Hormonsystemet Nervesystemet sender informasjon i form av elektriske impulser gjennom nerver. Hormonsystemet (endokrine systemet) sender stoffer (hormoner)
Årshjul rødbasen
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
1 Egenomsorg og helse.
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Lymfesystemet og Immunforsvaret
Vann for kroppen Nest etter luft, er det vann kroppen
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Varmepumpen Forarbeid
Velkommen – presentasjon av deg selv
Tur-uke på Lekestua, vår 2018.
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
MatMedSmak.
MatMedSmak.
Kapittel 4: Rent vann  God helse
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
Fra celle til flercellet organisme
Tannhelseundervisning for innvandrere
Utskrift av presentasjonen:

VANN

Vannets oppgaver: Kroppen må ha vann for å kunne oppta næringsstoffer og transportere stoffene til de cellene som trenger det. Fordøyelsen trenger vann for at vi skal unngå forstoppelse. Vann er det beste når kroppen trenger væske. Vann slukker tørsten effektivt og inneholder ikke sukker, alkohol eller fett.

Hvor mye vann trenger vi pr. dag? Kroppen har bruk for omtrent 2 1/2 liter væske i døgnet. Behovet varierer fra person til person, og er blant annet avhengig av alder, temperatur og aktivitetsnivå. Maten vi spiser gir oss cirka 1 liter væske, så under normale omstendigheter anbefales det voksne å innta rundt 1 1/2 liter væske daglig. Barn er aktive og trenger forholdsvis mer væske enn voksne. Vann bør alltid være tilgjengelig for barn og tilbys ved måltidene.

Å drikke vann er en vanesak Å drikke vann er en vanesak. Dersom du har vann lett tilgjengelig, har du mye lettere for å huske på å drikke det. Ha alltid en mugge med vann stående kjølig hjemme eller på arbeidsplassen. Frisk gjerne vannet opp med sitronskiver eller skiver av slangeagurk. Legg gjerne flasker med kaldt vann i fryseren for å ha tilgang til kaldt vann på tur, eller når dere skal være lenge ute på varme dager.

Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn. Vann anbefales som drikke til måltider og mellom måltider. Dette gjelder både vann fra springen og vann på flaske.