Foreldrevettregler Som foresatte og foreldre kan du bidra til å gjøre barnefotballen til en opplevelse for barna. Her er noen huskeregler: Møt opp til.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FORELDREMØTE 2012 Barnefotball 6 – 12 år
Advertisements

CSK Fotball J-2000 Foreldremøte •Nytt trener team •Opplegg for sesongen •Reisecup •Økonomi/dugnad •Roller •Annet Agenda.
CSK Håndball J-2000 Foreldremøte kl
Spillermøte CSK F-Jenter 2004
Foreldre og trenermøte
Agenda 12 år •Valg av referent •Info om klubben •Hva er nytt som 12 åring •Valg av foreldrekontakt •Andre foreldreoppgaver •Sportslig.
Velkommen til foreldremøte Håndball Jenter 2005
Vind-kurs Et kurs av og for OSS rundt fotballen i Vind.
Frigg OFK Laglederkurs 2011 Som trener og lagleder støter man på mange spennende utfordringer i løpet av en sesong. De fleste takler man med sunn fornuft,
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
Fair Play Fokusområde 2: 5.juni Fair Play Fokusområde 2: Fair Play.
CSK Håndball J-2000 Foreldremøte kl
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball”
NORDSTRAND IF G2004 Visjon til NIF: Flest mulig, lengst mulig best mulig Tilleggsvisjon G2004: Skape en stor kameratgjeng og et godt lokalmiljø!
FAIR PLAY CHARLOTTENLUND SPORTSKLUBB. FAIR PLAY – HVA ER DET? Fair play dreier seg om mer enn å unngå gule og røde kort! FAIR PLAY HANLDER OM HVORDAN.
AGENDA foreldremøte JENTER 2004
Spiller-/foreldremøte høst -14 Med blikk for de beste og rom for alle.
KIL modellen i praksis Innhold Verdigrunnlag og visjon
Foreldremøte Gutter ’99 Mandag Agenda / Saker: Spillere og foreldre Kort oppsummering fra trenermøte / sesongen ’08 Spiller / foreldres feedback.
Velkommen til foreldremøte Håndball Jenter 2005
SPILLER- OG FORELDREMØTE
KICK OFF 2010 Trondalen 8/4. Fair Play – Hva er det? …respekt for motstandere, dommere og alle andre i fotballfamilien …og hva gjør vi for å etterleve.
F ORELDREMØTE H ÅNDBALL CSK G2002 Torsdag kl. 21.
FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss.
1 Ha det kjekt med fotballen i sommer Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt i det vi gjør,
Hasle/Lørens Fotball 5-åringer Jeg og ballen! Hasle-Løren skal lage gode fotballspillere som tar selvstendige valg! Aktivitet: 1 trening ute i uka fra.
Fair play-møte med trenere og dommer før kamp.  Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motstanders keeper (pressfri sone)  Når kampen er.
1 Mix 7 år Tirsdag 10.februar Djerv 1919 AGENDA:  Hvem er jeg?  Barnefotball – hva er det? - verdier…….  Klubben Djerv 1919  Foreldrerollen.
Sportslig Aktivitet FD Cup Hammerfest (november) Alder 6-12 år H/S deltar med ca. 150 unger Mega Cup Lakselv (februar) Alder 6-12 år H/S deltar med ca.
FAIR PLAY I BARNEFOTBALLEN ASKØY FOTBALLKLUBB 2016.
VESTRE AKER FOTBALL 2005 Plan for sesongen 2015 og videre Vestre Aker Fotball.
Hasle-Løren skal lage gode fotballspillere som tar selvstendige valg! Aktivitet: 2 treninger ute hele året, og 1-2 treninger inne i vinterhalvåret. Deltagelse.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Utdrag av presentasjon Trener- og lagledermøte Barnefotballen som.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
Barnefotballkvelden. Innhold Verdier og retningslinjer Klubben som sjef God fotballaktivitet – i økta og kampen God fotballaktivitet.
Bønes J02 Treningsopplegg og øvelser Vinter / vår 2015.
Foreldremøte G2000 Sesongen Hva vil vi?
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR G2006. Agenda  Introduksjon av lagledelsen  Utleira´s visjon og verdier  Sportslige og sosiale mål  Fair play  Foreldrevettregler.
Hinna Gutt 10 år. AGENDA 1.Oppsummering høst sesongen 2.Trenerteamet og ansvarlige rundt laget 3.Forventninger til trening og kamp 4.Påminnelse om spillestil.
Heming Fotball – Infomøte for 2009 Heming Fotball – En breddeklubb i verdensklasse! kullet!
Sportslig Plan Fossum Fotball 7er fotball. Sportslige mål Gi tilbud om om å spille og lære i et godt miljø Skape interesse for fotballspillet og la spillerne.
Viking Jenter 2002 ”Foreldremøte” Vikinghuset, 18.april 2012.
Klubben for alle med fotball i sitt hjerte!
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Infomøte Agenda Kick-off Amfi - medlemskort Dugnader Kamp- og dommeroppsett Mottak av andre lag Sport og organisering barnefotball Prøving av tøy.
Flest mulig - lengst mulig - best mulig Foreldremøte J07 høst 2016 Agenda for møte Presentasjon av trenerteam Mål for sesongen sportslig og sosialt Treningstider.
VESTRE AKER FOTBALL 2005 Plan for sesongen 2016 og videre Vestre Aker Fotball.
Oppstart fotballspillere født 2008 Dato: 10. september 2014 Sted: Kolbotn IL Klubbhus.
Verdt å Vite For barnefotballen 2017.
Barnefotballen trinn for trinn mot ungdom i Hinna Fotball
Vestre Aker Fotball VESTRE AKER FOTBALL G2010 Plan for 2017.
Informasjonsmøte X.mai 201X
Foreldremøte J07 Vår 2017 Agenda for møte
Øhil fotball [Barnefotballen]
KOLNES gutt/jente Oppstart jan.-07: trening mandager 18-19
Sportslig Plan Fossum Fotball 11er fotball.
Klubben for alle.
Agenda Del 1 - Felles G11- G13 Sportsplan Fart Årets sesong G11 – G13
Presentasjon for spillere og foreldre
Velkommen til foreldremøte U8
Spiller-/foreldremøte høst
Velkommen og agenda.
Velkommen og agenda.
Barnefotballen trinn for trinn mot ungdom i Hinna Fotball
Spiller-/foreldremøte høst
R A U S H E T Gjennomføring av workshop (1)
Holdninger og verdier Kampen i fokus.
Utskrift av presentasjonen:

Foreldrevettregler Som foresatte og foreldre kan du bidra til å gjøre barnefotballen til en opplevelse for barna. Her er noen huskeregler: Møt opp til kamp og trening - barna ønsker det. Gi oppmuntring til alle spillerne under kampen - ikke bare dine kjente. Oppmuntre i medgang og motgang - ikke gi kritikk! Respekter lagleders bruk av spillere - ikke forsøk å påvirke han/henne under kampen. Se på dommeren som en veileder - respekter avgjørelsene! Stimuler og oppmuntre ditt barn til å delta - ikke press det. Spør om kampen var morsom og spennende - ikke bare om resultatet. Sørg for riktig og fornuftig utstyr - ikke overdriv. Vis respekt for arbeidet klubben gjør - delta på foreldremøter for å avklare holdninger og ambisjoner. Tenk på at det er ditt barn som spiller fotball - ikke du. Vis respekt – Ingen røyk, ingen hunder og ingen banning på sidelinja. Husk at barna gjør som du gjør - ikke som du sier. 18.09.2018 Freidig Fotball

Agenda Ett Freidig – felles lag Berg og Eberg Treninger, Sone-Cuper Skandia Cup (og dugnader) Budsjett Aktivitetslederkurs Informasjon på fotball.no Påmelding til roller i Gutter2008 og Jenter2008 18.09.2018 Freidig Fotball

Ett Freidig: Det vil si felles lag med spillere fra begge skolekretsene våre, Berg og Eberg 18.09.2018 Freidig Fotball

Treningsopplegg 1 trening per uke for G08 og J08 Torsdag, på 1/3 bane: Fokus på basisferdigheter Tekniske øvelser, Ball-lek & «kamper» Lagspill, alle i aktivitet og borti ballen HUSK: Trener er leder! 18.09.2018 Freidig Fotball

Treningsopplegg Oppvarming med ball Teknisk øvelse Ball-lek «Kamp» Avslutning og uttøyning 18.09.2018 Freidig Fotball

Støttende – Innsats – Bestemt Forslag på noen utgangspunkter for både oss og spillerne er:   Støttende Innsats Bestemt Med støttende menes at vi hele tiden skal ha et positivt fokus. Det vesentlige av tilbakemeldinger skal være positive og beskrivende kommentarer. Målet er å få gutta til å gjøre det samme. Flere kan ha en tendens til å surne når det butter i mot. Vi må komme oss dit at det er lov å gjøre feil. Vi skal ikke være så opptatt av resultat, hovedfokus skal være på innsats. Innsats må vi kunne kreve av alle. Vi må vise vei her. Vi vil vise innsats ved å være tilstede under treningene. Være der og gi av oss selv til spillerne. Der var vi flinke i fjor. Vi begynte å stoppe spillet - gå inn - stille spørsmål til spillerne - legge til rette for at de selv måtte tenke om det de gjorde. Bestemt har vi med fordi det av og til savnes. For spillerne handler det om å slå harde nok pasninger, skyte gjennom ballen. Det å gå inn i en takling og ikke bare stå der. Gå ut og snappe ballen som keeper. Det å kaste ut ballen hardt i stedet for et forsiktig kast på to meter. Det å slå pasningen når man har muligheten.  18.09.2018 Freidig Fotball

Treninger – 1 time, 1/3 bane 18.09.2018 Freidig Fotball

Skandia Cup (og Dugnader) 7-åringene kan delta i Skandia Mini-Cup. Da det ikke står «penger på bok» ved oppstart, anbefaler vi at oppmann/kasserer samler inn egenandeler for spillere som ønsker å delta. Settes inn på Freidig Fotballs felleskonto 4200 35 73790 SAMLET. Skandia Cup dugnad gir gode penger på lagskonto Husk å melde på lagene i god tid & å bestille MINIkort =) Fotballstyret gjennomfører stort sett kun to dugnader: Skandia Cup samt salg av skrapelodd i juni og desember. 18.09.2018 Freidig Fotball

Barnefotball 18.09.2018 Freidig Fotball

Aktivitetslederkurs www.fotball.no www.fotball.no/trondelag www.idrett.no www.idrett.no/sor-trondelag kurs.idrett.no 18.09.2018 Freidig Fotball

Informasjon på fotball.no 18.09.2018 Freidig Fotball

Informasjon på fotball.no 18.09.2018 Freidig Fotball

For info: Følg med på www.freidigfotball.no 18.09.2018 Freidig Fotball

Felles klubb-drakt i Freidig Fotball Håndball Innebandy Kjøpes hos G-Sport Lefstad i Munkegata Vi tilbyr også coachpakker til oppstartlagene. Dvs komplett sett vederlagsfritt til hovedtrener og til en egenandel av kr 1000 for støtteapparatet. KNALLTILBUD!!! 18.09.2018 Freidig Fotball

Innmelding Lagene må meldes inn i medlemsregisteret. Navn, adresse, fødselsdato på spillerne. Navn, mobilnr., epostadresse på foresatte. Klubbens spillerforsikring gjelder først etter innmelding og betaling Spillertrøye utleveres når kontingent samt aktivitetsavgift er betalt (Einar Staven, materialforvalter) 18.09.2018 Freidig Fotball

Roller Lagleder, trenere Sone-cup ansvarlig Fotosjæf Heiagjeng Sosialsjæf Dugnadsansvarlig Materialforvalter Oppmann Husk å sende inn Politiattest på støtteapparatet snarest. Innlever/mail klubbhuset: medlem@freidigfotball.no 18.09.2018 Freidig Fotball

Påmelding – Jenter Navn & Adresse Mobil E-mail Spiller/Rolle 18.09.2018 Freidig Fotball

Påmelding – Gutter Navn & Adresse Telefon E-mail Spiller/Rolle 18.09.2018 Freidig Fotball

Annet Spørsmål ? … Kommentarer ! 18.09.2018 Freidig Fotball

Med ønske om en fin sesong i Freidig Fotball! 18.09.2018 Freidig Fotball

Hovedfokus - kontroll over ballen og pasning Kontroll over ballen i firkant. Trener samler spillerne og deler spillerne inn i grupper og angir hovedansvarlig for hver gruppe. Formålet med øvelsen er at spillerne skal lære seg å ha kontroll over ballen mens de fører ballen. Det blir ca.. 8 spillere pr gruppe. Det er treneren som skal styre aktiviteten til spillerne. Dere vil se eksempler på ulike aktiviteter i forbundets øvingsbank - http://www.fotball.no/VideoTV/Ovingsbank1/   Treneren bør ha egen ball - treneren kan da gå inn å gjøre øvelsen sammen med spillerne. Forslag på aktiviteter spillerne på linje - alle fører ballen fra den ene siden til den andre. Gir treneren god oversikt over ulike ferdigheter. Trener kan spørre spillerne hva som er viktig for å beholde kontrollen. Fri føring i firkant - her er utfordringen å ikke kollidere. Slalåmløype langs kjeglene som står i siden Hermegåsa - to og to jobber sammen - den som går bak skal gjøre den samme som den foran. Tegn fra trener styrer hva de skal gjøre. Denne kommer jeg tilbake til - innfører vi etter at spillerne har øvd mere Bort-sparking - fin som avslutning - her må man passe egen ball samtidig som man skal sparke bort de andres ball.   Må bruke ytterste fot selv om det er dårligste fot. Fokus veiledning Har spilleren kontroll over ballen - hva skal til for å ha kontroll? Konkurranseelement – bortspark-øvelsen hvis spillerne vil Varighet - ca. 12 minutter Spill 5-5 inklusive keeper. Varighet ca. 15 minutter. Fokus på kontroll over ballen. Inndeling etter sonecup-lag. Hver trener tar sitt lag. Pasningsøvelse - 3 eller 4 sammen. Sett ut to kjegler med ca.. 6 m avstand. Innsidepasning til den andre - spring over etter at pasning er gitt. Varighet ca. .10 minutter. Fokus på harde nok pasninger. Pasningen skal ikke være for løs. Trener kan gå inn å telle antall pasninger på rad som er godkjente. Kriterier er harde nok og presise nok. Ikke fokus på mottak. Spill 5-5 inklusive keeper. Varighet ca.. 15 minutter. Fokus på pasninger. Ros spillere som gir gode pasninger. Skytterkongen. Varighet ca.. 5 minutter. Kjøres innad i hvert lag. Alle i gruppa legger ballen på ca.. 12-14 meter. De begynner å skyte fra venstre. 2-4 skudd for alle. Hvem scorer på alle? Uttøyning og avslutning. Opprydding - øvrige trenere og foreldre som er tilstede. 18.09.2018 Freidig Fotball