Mange gode og glade skiløpere

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Betingelser for motorsykkelkjøring for barn
Advertisements

Alkohol | SVØMMING.
Ski IL Innebandy Virksomhetsplan Ski IL Innebandy n3sport.no/bandy/ski facebook.com/SkiIlInnebandy Arbeidsdokument.
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
Florø Fotball 2012 Balestrand Florø • Tradisjonelle vinteridretter er fraværende. • Sterke miljø innenfor friidrett, fotball og håndball. • Stor.
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Årets beste forbedringsgruppe
Online Påmelding via ”Klubben Online” Dette er en påmeldingsløsning som kun kan brukes av administratorer av ”Klubben Online” som skal melde på utøvere.
Sommercamp Multiski 2007 Sommercamp Multiski 2007 Den 13.8 – 17.8 arrangerer Hedmark Skikrets årets Sommercamp Multiski på Natrudstilen, Sjusjøen.
- Hovedrolle eller birolle
TRENEKURS Del 1.
Musikkens studieforbund Fredag 29. oktober 2010 Anja Rynning Veum, Utviklingssjef NIF.
Golf i skolen/SFO Oppstartmøte for Pilotprosjekt Arendal, Asker, Aurskog & Finstadbru, Bærum, Eiker, Gjerdrum, Losby, Molde, Mørk og Norsjø.
Stein Erik Halck Veileder
Løper og trener utviklingsplan for Agder og Rogaland Skikrets Alpin komiteen 2009/2010.
HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet.
Diskusjonsforum for utredning om grunnlag for sammenslåing av Veldre Ski, Brumund IF og Brumunddal Ski Felles dokumentasjon fra møter Veldre Sag, 29. november.
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Daglig leder nettverk Samling 1, 2014.
Juniororganisering 2007/2008. Agenda Velkommen og bakgrunn for møtet Arbeidsgruppen Juniororganisering 2007/2008 Junioropplegget for sesongen 2007/08.
Hvordan skape idrettsglede for ungdom?
Bjørn Erik Korum Hansen
Minihoppbakke til gratis utlån. Nord-Trøndelag Skikrets. Bestilling for bruk gjøres via Nord-Trøndelag Skikrets v/Bjørn Bruvoll, tlf /
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Kvalitetsklubb – NFF regi
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For styret.
Organisasjons-struktur
Der alle har glede av å være Referat Trenerforum 3. november November 2012.
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
BSK skiskyting : Tilbud til junior- og HL-løpere 2009/ skisse til diskusjon 2/3/2009 For styret: Jon Håvard Loge Mars 2009.
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
SPILLERUTVIKLING VARHAUG, )Hva kan Varhaug`s trenere gjøre for å utvikle spillere best mulig (7-19år)? Hvilke ferdigheter bør vektlegges på treningene?
Oppbygging god barneidrett – synkron og minipolo Kompetansehelga 2015.
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
TEMA Utviklingstrappa til Norges skiforbund Ny revidert versjon mai kl Hvordan skal vi jobbe med unge skiløpere Av Ole Morten.
Fellesmøte i Nilsbyen. Praktisk Styremøter etter dette møte Rydding.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Aktivitetsmål for NBBF, regioner og klubber
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Virksomhetsplan Voksenåsen Badeballklubb Arbeidsrapport for planen. Virksomhetsplanen vedtas på årsmøtet før den er et formelt gjeldene dokument.
Handlingsplan Plogen Skiklubb GØY PÅ SKI FOR ALLE!
 Velkommen til Skiskytterskolen!
Løper og trener utviklingsplan for Agder og Rogaland Skikrets Alpin komiteen 2012/13.
Forklaring av prosessen
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Handlingsplan LK – Buskerud Skikrets
Ski Svømmeklubb Ski Svømmeklubb – klubben for topp og bredde gjennom mestring og trivsel!
Forklaring av prosessen
Foreldremøte DFI ski november 2016.
Velkommen til Fossum IF Langrenn
Fra ung og lovende til verdensklasse
Mål for work-shopen Målet med kvelden er å utarbeide konkrete tiltak for å gjøre ett til to kommende arrangementer enda bedre enn tidligere. Enda morsommere.
Grue - Kommunesammenslåing.
Styreseminar – prosess SPD/SUM, Kringler Gård, 9. mai 2017.
Program Høstmøte/fagdag for klubber, foreldre og trenere (Vestnes Fjordhotell) Kl – ca kl – Høstmøte med saker fra LK - Ren klubb – Antidopingarbeid.
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Åsnes - Kommunesammenslåing.
Velkommen til utviklingsprosess!
Høstfagmøte 2017 Ullevål
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Hovedmål ITF 5000 flere medlemmer sammenlignet med
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Utskrift av presentasjonen:

Mange gode og glade skiløpere

Skiforbundets nye utviklingsmodell (SUM) Nytt skipolitisk dokument (SPD) Hvordan jobbe mer sammen på tvers av idrettene Erik Røste Norges Skiforbund

Statistikk - frafall Når vi ser på frafallsstatisitikken fra skiidretten siste medlemsår ser vi at 66% faller fra når de blir ungdommer. Vi vet selvfølgelig ikke hvor mange av disse som går til andre idretter og forblir aktive, men det er uansett et svært høyt tall. Og når vi vet, som Erik var innom i sin tale, at mange nordmenn benytter ski som en helseaktivitet, og vi vet at de som blir lengst i idretten er de som er mest aktive livet ut, ja da bør vi arbeide for å bidra til å minske frafallet. Enten gjennom organisert eller egenorganisert aktivitet, i skiidretten eller i andre idretter. En klubbleder har sagt litt om hva som er utfordringene med å beholde medlemmer i ungdomsgruppen.

+ = STRUKTUR Skipolitisk dokument 2016 – 2020 (SPD) SUM INNSATSOMRÅDER NIVÅER i SUM Hovedmål pr. område Mål pr. område og nivå Fordelt på org.ledd ‘Utøveren i sentrum’ SKIPOLITISK DOKUMENT 2016 – 2020 + =

SUM Modellen er en utviklingstrapp som skal gi en utøver forskjellige veivalg for sitt idrettsliv. Den bygger på ulike stadier i menneskets utvikling (er dette nødvendig?) Fra første møte i organisert idrett til et aktiv livet ut – enten via konkurranse eller gjennom livsglede og helseperspektivet Det nye med modellen er at vi sier at det skal tilrettelegges for et todelt løp –Det løpet vi kjenner godt (klikk frem pil). , og som fører deg til å bli konkurranseutøver, eller et annet løp (klikk frem pil) om du vil holde på i et folkehelseperspektiv.

Utviklingsoientert konkurransesstem SUM har fokus på et langsiktig utviklingsperspektiv, fremfor kortsiktig resultatfokus. Den vektlegger viktigheten av at mennesker utvikler seg forskjellig, og baserer seg derfor på utviklingsalder fremfor kronologisk alder. Man skal kunne begynne med idretten når som helst i livet, og man skal kunne være i idretten uavhengig av ambisjonsnivå. Vi ønsker at man skal kunne begynne med idrett, enten man er 5, 10, 15 – eller for den saks skyld 50 år. Dette har gitt føringer for innholdet i SPD.

8 Nivåer i modellen

Ny målgruppe i SPD

Innsatsområdene i skipolitisk dokument

Tydeligere ansvarsfordeling pr. org.ledd i SPD Eksempel UTØVER MÅL Skiforbundet Skikrets skiklubb

Alt henger sammen med alt! Utviklingsprosesser – felles + hver gren og område Har vi i dag aktivitet innenfor de ulike områdene nedenfor som er i tråd med SUM? AKTIVITET TRENER OPPLÆRING/UTDANNING ANLEGG SKIRENN AKTIVITET TRENER OPPLÆRING/UTDANNING ANLEGG SKIRENN

Strategisamlinger i alle skikretsene, mål: utarbeide HP Prioritere nivåer, områder og mål Tiltak HANDLINGS- PLAN NSF SKIPOLITISK DOKUMENT 2016 – 2020 Norges skiforbund HANDLINGS- PLAN Skikrets Kretsting Vår 2017 Sportslig plan HP Skiklubb Klubb Klubb Klubb Klubb Klubb Klubb Klubb

Pr. 12. mars er det gjennomført 43 høstmøter/fagmøter SUM og SPD på agendaen i krets, høstmøter, sonemøter og strategiseminar   Pr. 12. mars er det gjennomført 43 høstmøter/fagmøter 10 styreseminar i krets 6 sonemøter Planlagt: 5 styreseminar i løpet av mars Flere sonemøter Veien videre: Klubbesøk/sonemøter

Eksempel fra Sør-Trøndelag skikrets SKIKRETSTINGET – vår 2017 Gjennomføres som felles ‘Idrettshelg’ Samarbeid Prosess fra november til mai – utvikle HP - Involvert klubb, involvert ungdommer i klubb, HP ute på høring til klubb

Øvelse 1: ‘Ta tempen på egen krets og egen gren i krets’ Individuelt, 17.30 – 17.40 - fargestifter/ark Hvordan står det til med aktiviteten pr nivå? Utviklet enkelt pedagogisk opplegg for gjennomføring av strategiseminar i skikretsene og klubb Bra nivå/bra tilbud INDIVIDUELL OPPGAVE Kretsstyret: Generelt i kretsen pr. gren Klubb: Generelt i kretsen i egen gren 5 min: Tegn inn farger på arket basert på din analyse av egen gren/egen krets Litt aktivitet Ikke aktivitet

Øvelse 1: ‘Ta tempen på egen krets og egen gren i krets’ Hvordan står det til med aktiviteten pr nivå? Resultat fra Nord-Trøndelag, to og to sitter sammen, dvs. at det blir flere prikker,, + at det spriker. Grenene satt sammen, dvs. at det også er sprikt pr. gren. Dette er kun et bilde for helhet i skikretsen. Bra nivå/bra tilbud INDIVIDUELL OPPGAVE Kretsstyret: Generelt i kretsen pr. gren Klubb: Generelt i kretsen i egen gren 5 min: Tegn inn farger på arket basert på din analyse av egen gren/egen krets Rekkefølge: Alpin, H/K, langrenn, Siw/LarsH/anlegg Litt aktivitet Ikke aktivitet

Øvelse 2: Plukk ut 3 prioriterte nivåer Prioriter tre nivåer i SUM To og to sammen, 5 min: Sett inn kryss på prioritert områder To og to sammen, dvs. flere prikker. Dette viser helheten fra en skikrets. Hadde en laget ett ark pr. gren hadde det sett annerledes ut. Det er ofte ulike prioriteringer pr. gren, naturlig nok.

https://www.youtube.com/watch?v=NwzXbsB5leU