. Første søndag i advent (27. november) Vi tenner det første lyset for retten til trygge fødsler. Takk for barna som verden får i gave! Vi ber om at alle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Sprell levende 4.mai 08.
Advertisements

Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Messa for travle familier
Barnet som gave og oppgave
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Prosjekt ELIMINATE Innsamlingskampanje. Vår andre mulighet til å forandre historien.
Ringeriksbadet - orientering og status drift
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
i lys av spørsmål knyttet til vann, konflikter og kvinners levekår.
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.
Selvdialysesenteret Sykepleier Elisabeth S. Hoel
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Odd Fellow OrdeneN Storembedsmannsmøte
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Etiopia Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) startet arbeidet i Etiopia i 1948 og jobber i samarbeid med den lokale Mekane Yesus-kirken for å nå de minst.
U - L A N D.
Familiemesse ”På vei mot Betlehem”.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Lys til verden 2010/2011  6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus.
Velkommen til dåpskurs!
Slik jobber Kirkens Nødhjelp med klimaendringer
Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.
Etiopia Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) startet arbeidet i Etiopia i 1948 og har fremdeles mange prosjekter i landet.
TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges.
KAMPANJEHØYDEPUNKT HØSTEN Amnesty setter en stopper for overgrep mot individet Foto: (C) Amnesty International.
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Bilder, figurer og video i PowerPoint
Hva vet vi? Brukernes erfaringer og ønsker. 26. mai 2008Brukerkonferanse2 Offentlige brukerundersøkelser Legkvinnekonferansen fra 1999 –Arrangert av Helsetilsynet.
God Jul ? Vent ikke på at det skal komme et gaveregn herfra…
FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda.
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Etiopia Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) startet arbeidet i Etiopia i Prosjekter innen evangelisering og bistand. NLM samarbeider tett med den.
Hva er klokka?
Kart. Blåner Terasser1 Okhaldhunga frå lufta Okhaldhunga sjukehus.
Mødredødelighet.  Hvert eneste minutt dør en kvinne i forbindelse med svangerskap og fødsel  Over en halv million kvinner. Hvert eneste år.  99 prosent.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
SOS-BARNEBYER BARN PÅ FLUKT. ET TRYGT HJEM 134 LAND.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
Folkemøte i Alta. Mandag 27. februar 06 Jens Stoltenberg, DN, : ”Velferdsstatens verste fiender er de som er imot fornying”
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) startet arbeidet i Etiopia i Prosjekter innen evangelisering og bistand. NLM samarbeider tett med den lokale.
I 2000 år har kirken vært til stede i Syria. Nå trues kirkens eksistens av borgerkrig, vold og forfølgelse.
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
 Advent er ventetiden før jul.  Derfor kalles de siste fire ukene før jul for advent.  Ordet advent betyr egentlig «Herren kommer».  I adventstiden.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
KJÆRLIGHET OG KJØNNSROLLER
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
Sommerly barnehage Plan fadder
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Advent og adventstid.
Lys til verden 2016/2017 Årets tema: Urfolk
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Laget av Kirkens Nødhjelp
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Tilbud om gratis HPV-vaksine
1. søndag i advent Vi tenner det første lyset for
Super-helt!.
Advent og adventstid.
Bygging av fødestuer - fire er ferdig, flere gjenstår
Julemesse 1. søndag i advent Spilling i kirka julaften (hovedkorps)
Utdeling av adventskalender – et opplegg for barn i kirken
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
2. Melissa, Petter og Cindy
Utdeling av adventskalender fra Kirkens Nødhjelp
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Advent og adventstid.
Խելացի ժամանց Կառուցողական խաղեր Ուղեղի ունակությունների բացահայտում Զարգացում.
Temakveld Hvordan forholder vi oss til barn som sørger?
Utskrift av presentasjonen:

. Første søndag i advent (27. november) Vi tenner det første lyset for retten til trygge fødsler. Takk for barna som verden får i gave! Vi ber om at alle mødre får en trygg fødsel på sykehus og at alle barn skal få en god start på livet. TRYGG FØDSEL: Mushaneti Soko, født 10. juli 2016 på fødeavdelingen som Kirkens Nødhjelp har bygget ved Lunjika helsesenter i Malawi. Foto: Kristine Flyvholm/Kirkens Nødhjelp

. Andre søndag i advent (4. desember) Menneskerettighetssøndagen Vi tenner det andre lyset for retten til et helsetilbud. Takk for sykehus og helsearbeidere! Vi ber om at alle barn skal få kontroll og vaksiner på helsestasjonen og hjelp av en lege om de blir syke. VAKSINE: Jordfar Vinjeru Mhango (29) hilser på et av barna han har tatt i mot på Lunjika- klinikken i Malawi. Både utdanningen hans og klinikken han leder, er støttet av Kirkens Nødhjelp. Ikke noe arbeid redder flere liv enn oppfølging av mødre og barn under svangerskap og fødsel. Foto: Kristine Flyvholm/Kirkens Nødhjelp.

. Tredje søndag i advent (11. desember) Vi tenner det tredje lyset for retten til rent vann. Takk for det livsviktige vannet! Vi ber om at alle barn skal få rent vann å drikke og vaske seg med, og at ingen skal gå i timesvis for å hente vann. RENT VANN: Vannrelaterte sykdommer er blant de vanligste årsakene til barnedødelighet. Messa (3) får trygt drikkevann i flyktningleiren Kabarto i Nord-Irak. Her sikrer Kirkens Nødhjelp rent vann og gode sanitærløsninger til mennesker som er på flukt fra IS. Foto: Håvard Bjelland/Kirkens Nødhjelp

. Fjerde søndag i advent (18. desember) Vi tenner det fjerde lyset for retten til mat. Takk for maten som gjør oss sunne og friske! Vi ber om at ingen mennesker skal gå sultne til sengs om kvelden. ERNÆRING: Asiya Mume har tatt med seg de to år gamle tvillingene sine på helsesjekk i Meta i Etiopia. På grunn av tørke har hun ikke nok mat å gi barna, og hun vet at underernæring kan ta liv eller gi alvorlige senskader. Kirkens Nødhjelp er på plass i Etiopia med rent vann og annen nødhjelp. Foto: Håvard Bjelland/Kirkens Nødhjelp

. Julaften (24. desember) Vi tenner et femte lys for våre minste søsken over hele verden, for vi vet at de fem første leveårene er de farligste. Takk for hvert barn som fødes inn i vår verden i dag. Vi ber om at alle skal få vokse opp i trygghet, omsorg og kjærlighet. TRYGGHET: Ayas Tahseen Azdin. Foto: Håvard Bjelland/Kirkensødhjelp