Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentation Title BEHANDLING OG SMERTELINDRING VED MEDISINSK BRUK AV LEGENDE LIMANLEIRE, MEDISINSK LUT,THALASSO- OG KAVITOTERAPI TIL DERE I BULGARIA.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentation Title BEHANDLING OG SMERTELINDRING VED MEDISINSK BRUK AV LEGENDE LIMANLEIRE, MEDISINSK LUT,THALASSO- OG KAVITOTERAPI TIL DERE I BULGARIA."— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentation Title BEHANDLING OG SMERTELINDRING VED MEDISINSK BRUK AV LEGENDE LIMANLEIRE, MEDISINSK LUT,THALASSO- OG KAVITOTERAPI TIL DERE I BULGARIA

2 1.Hvorfor redusere smerte og behandle sykdommer ved bruk av den eldgamle kombinasjonen av sjøluft,sjø- og kildevann, limanleire og medisinsk lut ? 2.Hvorfor behandle – eller smertelindre nettopp i Bulgaria? 3.Hvorfor la deg bli tatt hånd om av TPF Travel ? 4.Kontaktinformasjon 5.Litt mer om limanleirens-, medisinske lutets-, og sjøvannets innhold.... 6.Intervju med legen Stefan Shishkov- lege og medlem av den Bulgarske forbund for thalasso-,og kavitoterapi og hovedlege ved en av de fremste sentrene for thalasso- og kavioterapi i Bulgaria

3 Hvorfor skal du benytte deg av den eldgamle behandlingskombinasjonen av sjøluft, sjø- og kildevann, liman leire og medisinsk lut for å redusere smertene dine og for å behandle dine sykdommer? Så vel som meg, et whiplash offer, går sikkert du med intense, men skjulte smerter hver bidige dag. Fortvilelsen og den vonde sikrelen, bestående av uutholdelige smerter, evige undersøkelser, mistroen og tap på alle kanter,som jeg selv har vært i, skal jeg spare deg for. Skal bare si at alt for ofte er det slik at man lever hver dag og hvert sekund med to grusomme følelser som heter smerte og fortvilelse. Løsningen er,som regel,tabletter, vellykkede og ikke så vellykede operasjoner, manuellterapeuter som kanskje gjør ting verre og atter flere medisiner. Problemet med medisinene er kanskje at de, for det første, gir kun kortvarig smertelindring og som oftest ingen behandling og for det andre, som verre er, skader de kanskje resten av våre organer og gjør kroppen kanskje avhengig av giftene!!!Betaler, vi syke, en masse penger for å drepe oss selv, sakte men sikkert?

4 Vel....hva skal man gjøre? Det fins jo ikke alternativer, sier mange.... Jo, sier vi.Både jeg og en del andre i min situasjon har nå erfart at det faktisk fins alternativer. Noen av disse vil jeg presentere for deg nå slik at du kan hjelpe deg selv til bedre helse og velvære. Denne løsningen fins. Den er eldgammel, forholdsvis billig og viktigst av alt- uskadelig, med mindre det ikke dreier seg om kreftsyke, gravide, folk med hyppige blødninger og de med noen psykiske lidelser. Derfor har vi i TPF travel sørget for at alle som skal benytte seg av dette alternativet blir på forhånd vurdert av lege og at alle behandlinger foreskrives og kontrolleres av spesialist. Så, hva er dette alternativet til smertereduksjon og til behandling av over 45 typer sykdommer i hovedsakelig : -Bevegelsesapparatet -Nervesystemet -Det reproduktive systemet hos både menn og kvinner Jo, dette er den naturlige og eldgamle limanleiren-, det medisinske lutet-,talasso- og kavitoterapien. Kort og godt er dette behandling hvor det brukes kombinasjon av sjøluft, sjø- og kildevann-, limangjørme, lye og sol. *For mer informasjon om innholdet av – og innvirkningen på kroppen av de ovenfornevnte terapiene, se siste sidene i denne presentasjonen!

5 Så, hvordan fungerer disse terapiene ? Hva- lindrer de og behandler og hvordan? For å gjøre en hel lege- og biologi avhandling kort kan vi kort fortelle at disse terapiene har gunstig innvirkning på bl.a aktiviteten i det perifere nervesystemet, noe som igjen resulterer i reduksjon eller fullstendig bortfall av følelse av smerte. Særlig limanleire terapien har en utpreget : - anti-inflammatorisk og - smertestillende effekt og - de forbedrer metabolismen. Men, de har best effekt i det de fjerner forhold som påvirker bevegelsesapparatet, slike som: - kronisk degenerative og - inflamatoriske leddsykdommer - skader av ledd og bløtvev - leddgikt, ryggsmerter

6 I mekkaen til Bulgarias helseturisme har spesialister i mange år behandlet :f. Sykdommer i muskel- og skjelettsystemet –kronisk degenerative og Sykdommer i det perifere- og det sentrale nervesystemet som kroniske nervesmerter, nevritt (nevralgisk amyotrofi), pleksopati (pleksusskader ), prolaps, tilstander etter traumer og etc. Kronisk degenerative og inflammatoriske leddsykdommer som leddsmerter, leddgikt, smittsom leddgikt,myalgi, lumbago (hekseskudd), tilstander etter benbrudd, bursitt (betennelse i en slimpose på forsiden av kneleddet), senebetennelser og andre. Hudsykdommer som kronisk eksem, psoriasis, eksem og etc. Problemer med metabolisme og stoffskifte Sykdommer i mage, tarmer, lever, galle osv. Gynekologiske lidelser inkludert sykdommer i det reproduktive systemet som f.eks. ufruktbarhet hos kvinner og prostatitt hos menn.

7 Det er også blitt påvist positiv behandlingseffekt også på følgende sykdommer, som er blant de mest vanskelige for behandling med tradisjonelle legemidler: -Tuberkulose -Cystisk fibrose ( mefødt sykdom som påvirker lunger, bihuler,svettekjertler og fordøyelsessystemet og fører til kroniske åndedretts- og fordøyelsesproblemer ) -Hepatitt -Raynauds sykdom -Psoriasis- hudsykdom -Glaukom eller grønn stær (øyelidelse som kan føre til synstap) -Systemisk sklerose ( sklerodermi ) – systemisk bindevevssykdom som angriper mange organer -Sterilitet eller ufruktbarhet hos menn og kvinner

8 Thalasso- og kavitoterapien hjelper også ved noen luftveissykdommer som kronisk bronkitt, nesefaryngitt, bihulebetennelse, akutt trakeobronkitt (bakteriell trakeitt), mild astma, nevrasteni (kronisk utmattelsessyndrom/myalgisk encefalopati og utbrenthet), høyt blodtrykk, fedme, urinesyregikt og sekundær anemi. De lindrer også : -stress og psykosomatiske sykdommer -muskelsmerter -hodepine -revmatisme -arteriosklerose -osteoporose -menstroasjons-pause og gynekologiske sykdommer -søvnforstyrrelser -og alle nevnte i de forrige sidene sykdommene.

9 Hvorfor behandle – eller smertelindre nettopp i Bulgaria? - Allerede i 1942 ble svartehavslutet fra saltverket i Bulgaria og limanleiren testet i et tysk laboratorium og det ble funnet ut at kvaliteten var uslåelig sammenliknet med alle andre forekomster av lut og leire i verden. - De ledende ekspertene som prof.dr. Stefka Tepavicharova og prof.Plamen Stefanov ved Instituttet for generell og uorganisk kjemi ved det bulgarske Akademiet for vitenskap, mener at forholdene for behandling med limanreire,medisinsk lut,sjø-, og saltvann ikke viker plass til de mest populære stedene som f.eks. Dødehavet. - Pfor.dr.Plamen Stefanov mener til og med at limanleiren og lutet som utvinnes i Bulgarias helsemekka er allerede verdenskjent for sin unike kjemiske sammensetning og er allerede en av de beste mht. kvalitet av leiren og lutet i verden. Dems kvalitet er blitt kjent allerede i år 1908 og i løpet av de siste 100 årene har den bulgarske leiren og lutet vært våpenet i de bulgarske spesialistenes hender til å hjelpe mer enn 15.000 pasienter fra Balkan og Europa. - Svartehavets lut har ingen tilsvarende i verden mht. innhold av mineraler. - Bulgarias limanleire,lutet og sjøvannet har unikt og ektremt nyttig innhold og stoffer. - Det er utviklet moderne spa- og medisinske sentre, hotell og fritidsanlegg - det brukes bulgarske høyt utdannede spesialister - Det er muligheter for hyggelig opphold utenom prosedyrene og behandlingen fordi Bulgaria og TPF travel tilbyr i tillegg historie-, vin-,kulturell-, økologisk-, pilegrim-, og rundreiseturisme.

10 Hvorfor reise med oss i TPF Travel ? Fordi: 1. Vi forstår deg, din situasjon, dine smerter..Vi har vært der..Noen av oss har levd med dette i over 6 år...før vi oppdaget alternativene i leiren og lutet...Vi vil hjelpe deg og dine til å få din helse og velvære tilbake. 2. Vi har bodd i-,utdannet oss i -, og jobbet i Norge i over 19 år. Har norsk statsborgerskap, stemmerett- og elsker Norge. 3. Men vi er også glad i-, og kjenner også Bulgaria veldig godt, særlig landets og naturens fordeler og vil nå gjøre de tilgjengelig for alle skandinavere med helseproblemer. 4. Vi følger opp personlig alle og enhver av våre gjester. 5. TPF er vellykket på det bulgarske turistmarkedet. 6. TPF samarbeider med fagfolk og pasientorganisasjoner mht. behandling av psoriasis,pasienter med reproduktive problemer, whiplash- skader, funskjonshemmede osv.

11 7. Vi kan arrangere hele oppholdet ditt: fra flyplassen til de medisinske undersøkelsene og gjennomføringen og overvåkningen av behandlingene, samt organisering av overnattingen og fritiden under oppholdet. 8. Til disposisjon av våre skandinaviske gjester stilles pakketurer med ulike behandlingstilbud og ulike utflukter. 9. TPF travel opprettholder kontakt med en rekke annerkjente bulgarske behandlingssteder for behandling-, thalasso-, og kavitoterapi så vel som med både luksushoteller og private villa for de som ønsker bare fred og ro etter behandlingene. Du kan selvfølgelig velge bare behandling og fred og ro eller kombinasjon av både behandlinger og ulike tematiske utflukter. 10.TPF travel er pr.i dag den eneste som spesialiserer seg innen medisink-, og tannhelseturisme for skandinavere i Bulgaria.

12 Vårt mål er å først og fremst lindre dine smerter og å behandle noen av dere helt friske, men også, for de som ønsker det,å kombinere helseomsorgen med hyggelige opplevelser i de unike forholdene som den bulgarske naturen tilbyr. Vårt team er tilgjengelig for alle forespørsler.Ta kontakt på: info@bgtur.no, eller tlf. 00359884048339 så vil vi komme tilbake til deg så fort som mulig. # TPF travel kan også stå til tjeneste med oversettelse og legalisering av medisink- og annen dokumentasjon fra norsk til bulgarsk og omvendt. # Skal du gifte deg,er du/dere ute etter den perfekte ferien i Bulgaria -ved sjøen, ved fjellet, ved vingårdene eller rundt om i landet er vi tilgjengelige for å tilby de mest attraktive tilbudene. # I tilfelle du er ute etter lindring av dine helseproblemer, er vi klare til å finne den rette løsning for deg og det med helt naturlige midler. Ta kontakt!

13 TPF TRAVEL Varna, Bulgaria bul."Knjaz Boris I" nr.115, izhod 4 tel: +359 884/048 339 tel.+359 52 302 155 e-mail: info@bgtur.no

14 Hva er limangjørme og Svartehavslye ? Limanleiren inneholder nesten alle kjemiske elementer i det periodiske systemet. Svovel, derimot er en vesentlig komponent i gjørmen.De forskjellige typene er bl.a firth, torvgjørme, myrgjørme og andre. Men det som skiller den bulgarske leiren fra andre er at den egentlig er en type marinleire og den dannes i sjøen i løpet av årtusener.Uten tilgang på oksygen blir det en nedbrytningsprosess av forskjellige typer mikroorganismer som finnes i sjøplantene. Prosessen er veldig lang og pr. år dannes det bare en millimeter gjørme/leire. Det er derfor den er så dyrbar. (pr.definisjon er leire – finkornet jord,som består av ulike fyllosilikatmineraler som består av silisium- og aluminiumoksider og hydroksider med varierende mengder med vann) Legende limanleire behandling.

15 Det medisinske lutet Svartehavslutet er det endelige produktet fra saltutvinningen, der sjøvann etter et opphold i saltverket fordamper og krystallisering av saltet holder seg over saltlaget som tykk, fet, luktfri og grumsete væske.Lutet har en mye større konsentrasjon av alle elementer av sjø- og innsjøvann.De grunnleggende elementene inneholdt deri, er magnesium, kalium, natrium, svovel, klor, karbon, fluor, fosfor, sink, jod, klorider, sulfater og lignende. Høyest er innhold av magnesiumsalter - magnesiumklorid og magnesiumsulfat. Magnesium er et vesentlig element i mange prosesser i den menneskelige kroppen. Det er bl.a nødvendig for produksjon av energi i cellene og akselerere forbrenningen, spiller en viktig rolle i balansen av nerve- og muskelsystemene, reduserer muskelsmerter,hindrer kramper, og har en gunstig virkning på bl.a hår, hud,og negler. Foruten den rike mineralsammensetningen inneholder lutet også mange biologisk - aktive stoffer som f.eks. alger (som er rike på klorofyll, vitaminer, etc.), dyreplankton, og bakterier, typiske for vårt saltvann og innsjøer. Takket være dette, har Svartehavets lut også en sterk anti-inflammatorisk effekt. Behandling med medisinsk lut...en av metodene som benyttes

16 Foruten den rike mineralsammensetning inneholder lutet også mange biologisk - aktive stoffer som for eksempel alger (som er rike på klorofyll, vitaminer, etc.), dyreplankton, og bakterier, typiske for vårt saltvann og innsjøer. Takket være dette, har Svartehavets lut også en sterk anti-inflammatorisk effekt. HAR INGEN TILSVARENDE I VERDEN MHT. KVALITET OG INNHOLD AV MINERALER. Svartehavets lut til medisinsk bruk HAR INGEN TILSVARENDE I VERDEN MHT. KVALITET OG INNHOLD AV MINERALER. De fysikalsk-kjemiske parametere er: PH-6.59, Generell mineralisering: 340- 370g/l.,innhold av magnesiumsalter (MgCl2 og MgSO4): 230 til 280 g / l., Innhold av alkaliske klorider :(NaCl og KCl): 80-95gr / l.7,Kalium (K +) 9 g / kg kalsium (Ca2 +) 0,2 g / kg, magnesium (Mg2 +) 52 g / kg, natrium (Na +) 43 g / kg, sulfat (SO4 2) 57 g / kg, hydrogenkarbonat (HCO3-) 3 g / kg, klorid (Cl -) 185 g / kg Utvinning av medisinsk lut

17 Intervju med Stefan Shishkov, overlege ved et av de ledende terapi- og velvære sentrene om egenskapene til Svartehavsleiren. Spørsmål: Er en slik prosedyre en dyr fornøyelse? Dr. Stefan Shishkov: Et bad med legende leire er først og fremst med kurativ effekt og er ikke en dyr nytelse. Både bulgarere og utlendinger har råd til det. Spørsmål: Hvor mange behandlinger eller prosedyrer er nødvendig for å oppnå ønsket terapeutisk effekt? Dr. Stefan Shichkov: Minimum 10, maksimalt 15, men ikke mindre enn 10 for å ha en terapeutisk effekt. Spørsmål:Hvor lang tid varer en prosedyre eller en behandling? Dr. Stefan Shishkov: Fra 20 til 30 minutter. Den gjennomføres i form av smøring av leire eller gjørmebad. Forskjellen mellom dem er at ved den første blir man smurt med leire over hele kroppen, og den andre er et gjørmebad med en kombinasjon av sjøvann eller saltet vann.Blandet slik tilsvarer det ferdige innholdet salvann fra Dødehavet. Spørsmål : Kan den legende leiren anvendes profylaktisk? Dr. Stefan Shishkov: Leiren kan bare brukes for å få kosmetikk-effekt. Det finnes også ulike kosmetiske prosedyrer, men på stedet, dvs. på terapi-, velvære eller spa-sentre. Effekten av leiren går tapt hvis det ikke brukes på stedet. Ingrediensene og først og fremst svovelet, når det samhandler med oksygen i luften,mister sine helbredende egenskaper. Eksempelvis kan vi nevne at liggende i kontakt med luften, taper leiren 70-80% av sine helbredende egenskaper. Spørsmål: Er det nødvendig at man tar konsultasjon med fastlegen før en gjennomgår en slik terapi eller slike behandlinger? Dr. Stefan Shishkov: Det er ønskelig at en slik konsultasjon gjøres på forhånd.Deretter får pasienten hevisning til leirebehandling. Spørsmål : Kan leiren eller gjørmen, som noen kaller den,ha noen negative innvirkninger? Dr. Stefan Shishkov: Det eneste kravet er at den aktuelle sykdommen ikke er i akutt periode. Alle sykdommer bør ha en kronisk syklus.


Laste ned ppt "Presentation Title BEHANDLING OG SMERTELINDRING VED MEDISINSK BRUK AV LEGENDE LIMANLEIRE, MEDISINSK LUT,THALASSO- OG KAVITOTERAPI TIL DERE I BULGARIA."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google