Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Slik lager du sjablonger med Gimp!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Slik lager du sjablonger med Gimp!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Slik lager du sjablonger med Gimp!

2 Først henter du bildet. Fil - deretter Open

3 Trykk på Colors – deretter Desaturate
Det neste du skal gjøre er å få bildet svart/hvitt. Dette gjør det lettere å få fram de ulike lagene. Trykk på Colors – deretter Desaturate

4 Når du har trykket på Desaturate kommer et nytt bildet opp, her skal du bare trykke ok. Innstillingen står klar på Lightness.

5 For å få fram de ulike lagene
For å få fram de ulike lagene. Trykker du på Colors – deretter Posterize. I oppgaven du har fått står det at det skal være et bildet med fire valører. Svart Blått Grønt Hvitt

6 Sjekk størrelsen på bildet, slik at det blir riktig størrelse på alle sjablongene.

7 For å få sjablongen stor nok er prosjektor den beste løsningen.
Lag deg noen hjelpelinjer slik at du alltid vet hvor gråpapiret skal sitte. Hjelpelinjen i Gimp Mål opp på forhånd slik at størrelsen på bildet blir riktig. Bruk denne for å forstørre eller forminske bildet. På dette bildet brukte jeg 20%

8 Du kan bruke skjærebrett eller en litt større finèrplate
God å bruke til rette linjer Best på runde former Helt vanlig gråpapir. Dette er lett å jobbe med og gir god tykkelse til sjablongene.

9 Når du er klar med sjablongene skal du bruke maling for å lage det ferdige bildet
Bruk svamp for å påføre malingen. Her er det viktig at du er nøye med mengde maling, sånn at det ikke flyter ut bak sjablongen. Her har maling gått utenfor sjablongen.

10 Her ser du de ulike sjablongene som er laget til eksempel bildet.
Disse sjablongene viser sitat og symboler. Dette maler du på helt til slutt. Oppgaven sier fire lag, bakgrunnen kan være ett lag.

11 For å lage teksten finner du en Font du liker og som du synes passer til teksten. Deretter lager du den i en størrelse som passer og skjærer ut bokstavene. Med symbolet gjør du det samme. Du kan enten velge å bruke prosjektor for å tegne opp bildet eller bruke kopimaskin. I dette tilfellet er grenen byttet ut med pennen – kunstnerisk frihet.

12 Ferdig bilde med forklaring.
Det jeg ønsker å formidle med dette bildet er Malalas ønske til verdenssamfunnet. I sin tale i FN sa hun «Ett barn, en lærer, en penn og en bok kan forandre verden». Jeg mener at bilde og tekst samsvarer og at Malalas budskap kommer fram. Hun er en viktig kvinne i dagens samfunn og har stor betydning for jenter kanskje spesielt i fattige land.


Laste ned ppt "Slik lager du sjablonger med Gimp!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google